Cisco 3750 IOS Yükleme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3750 IOS Yükleme

Arkadaşlar Kolay Gelsin Elimde 1 adet Cisco 3750 POE Switch var. Bu switch e secureCRT kullanarak xmodem ile ios yükleyebiliyorum. Fakat TFTP SErver Programı kullanarak TFTP üzerinden ios atmak istiyorum.

  1. #1
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart Cisco 3750 IOS Yükleme

    Arkadaşlar Kolay Gelsin

    Elimde 1 adet Cisco 3750 POE Switch var. Bu switch e secureCRT kullanarak xmodem ile ios yükleyebiliyorum. Fakat TFTP SErver Programı kullanarak TFTP üzerinden ios atmak istiyorum. Adım adım yapmam gerekenler nelerdir bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ? Forum başlıklarını kurcaladım fakat tam anlamı ile kendime bir çözüm bulamadım.


    İyi Çalışmalar..

  2. #2
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    PC ni crossover kablo ile direkt 3750 porta bagla. PCndeki Ethernet kartine 10.10.10.10 / 255.255.255.0 IP adresini gir. 3750 deki PC yi bagladigin portada su komutlari gir;
    conf t
    interface fa0/1
    ip addresse 10.10.10.1 255.255.255.0
    no shut

    karsilik iki makinadan ping at. Pingler calistiginda, ip baglantin olusmus demektir. Sonrada PCnde tftp programi calistir, yüklemek istedigin IOS in path ini ayarla. Sonrada 3750 de bunlari yap;
    copy tftp flash:
    ip adress olarak 10.10.10.10
    dosya ismi olarakta yüklemek istedigin IOS in ismi ve uzantisi.
    hepsi bu kadar. yükleme bitince reload et, yeni IOS le acilir.

  3. #3
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart

    herşey yolunda giderken ios atmaya basladıktan 4 dakıka sonra hata verdi :\

    %error reading tftp://10.10.10.3/c3750-ipbasek0-mz122-25SEE4.bin (Transfer aborted)

    Pc ile switch port arasındaki kabloyu normal cat6 kablo ile yaptım. Alakası varmı yokmu bilemedim :\ Fena halde hırs yaptım yapıcam diye ama yok olmuyo yani varmı bir fikri olan

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    switch e ip verdiniz mi ? pc nize tftp server kurup ios in olduğu dizini ayarladınız mı ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Kablo ile alakasi yok. Yazdigina göre IOS u atmaya basliyor ve 4 dakika sonra kopuyor.

    1. Flash de yeteri kadar yer yoktur. Eski IOS i silip dene.

    2. PC ndeki Firewall u kapat.

    3. Bazi tftp serverlerde dosya büyüklügü sinirlamasi var. Filezilla ftp server kur, ftp ile dene. Komutta söyle;

    copy ftp://<kullanici adi>:<kullanici sifresi>@10.10.10.3/c3750-ipbasek0-mz122-25SEE4.bin flash:

  6. #6
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart

    evet defaolut vlanına ip verdim pc yede ip verdim tftp serverde ios yolunu gosterdim hersey tamam sıkıntı yok. Switchin üzerinde zaten ios var ama switch saçmalıyor o yüzden üzerine ios atıyorum tekrar. ios atma işlemi başlıyor fakat atmaya başladıktan 2 - 3 dakika sonra hata vermeye başlıyor. Bir türlü çıkamadım işin içinden... Konsol porttan ios atabilirmiyim? Eğer atabilirsem bunu nasıl gerçekleştirebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Teşekkürler, İyi Çalışmalar

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    flash ta yer kalmamış olabilir önce dosyayı silin "delete flash:" ile içindeki binary yi , daha sonra atın , ancak flash ı sildikten sonra ve ios atarken kesinlikte elektriğin kesilmemesi lazım yoksa switch: modda açılır xmodem le atmak zorunda kalırsınız
    birde .tar şeklinde atılma yöntemi var
    Catalyst 3750 Software Upgrade in a Stack Configuration with Use of the Command-Line Interface - Cisco Systems
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart

    Tamamdır ya. Switchin üzerinde yer kalmamış flashı temızleyerek eski iosu sildim çatır çatır yükledi. Fakat şimdi şöle bir problem var. Benim 3 lü bir stack grubum vardı. Bu switch stack grubunun 2. switchiydi. Şu anda swith herhangi bir stack grubunda değil fakat switch hala kendini stack grubunda sanıyor. Bu durumu çözmek için ne yapabilirim.

  9. #9
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    amacınız stack den mi çıkartmak anlamadım ? kendini stack grubunda sanıyor ? :S
    Mr.google knows everything , ask to him...

  10. #10
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart

    Valla çok ilginç biliyorum. Şöyle anlatayım. Bu switch benim bir lokasyonumda aktif durumda çalışıyordu. çalışan kabinde 3 adet switch birbirine stackli durumdaydı. Switchimin birtanesi pasif duruma düştü v.s... Pasif druma düşen switchimi o stack grubundan ayırdım ve büroma götürdüm. Yeni ios attım ve ios yüklendi. ios tarafında sorun yok fakat switch züerindeki mode ledlerinde switch MASTER modunda. Sanki hala stack durumundaymış gibi hareket ediyor. En alttaki satırda altı çizili yerdeki satıra bakarsanız.

    Switch>en
    Switch#sh run
    Building configuration...

    Current configuration : 2196 bytes
    !
    version 12.2
    no service pad
    service timestamps debug uptime
    service timestamps log uptime
    no service password-encryption
    !
    hostname Switch
    !
    !
    no aaa new-model
    switch 1 provision ws-c3750-24p
    switch 2 provision ws-c3750-24p

    ip subnet-zero

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok