Cisco 3750 IOS Yükleme - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 12
Toplam 18 sonuçtan 11 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3750 IOS Yükleme

Zaten stand alone çalışırken kendini master olarak görür "show switch" derseniz görürsünüz , normal çalışması bu şekildedir bir sorun yok yani...

  1. #11
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Zaten stand alone çalışırken kendini master olarak görür "show switch" derseniz görürsünüz , normal çalışması bu şekildedir bir sorun yok yani...
    Mr.google knows everything , ask to him...

  2. #12
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart

    Bende bu şekilde düşündüm de. Amirim switche baktığında bu switch i stack grubundan çıkart dedi. Hala stackdeymiş gibi çalışıyor dedi. Bu yüzden aklıma takıldı sorayım dedim.

  3. #13
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart

    Hocam Bak sana switchin sh run halini yolliyim. Aşağıda gördüğün herhangi bir stack grubuna dahil olmayan bir switch; Sizcede bir sorun yokmu?


    Switch#sh running-config
    Building configuration...

    Current configuration : 2196 bytes
    !
    version 12.2
    no service pad
    service timestamps debug uptime
    service timestamps log uptime
    no service password-encryption
    !
    hostname Switch
    !
    !
    no aaa new-model
    switch 1 provision ws-c3750-24p
    switch 2 provision ws-c3750-24p
    ip subnet-zero
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    no file verify auto
    spanning-tree mode pvst
    spanning-tree extend system-id
    !
    vlan internal allocation policy ascending
    !
    interface FastEthernet1/0/1
    !
    interface FastEthernet1/0/2
    !
    interface FastEthernet1/0/3
    !
    interface FastEthernet1/0/4
    !
    interface FastEthernet1/0/5
    !
    interface FastEthernet1/0/6
    !
    interface FastEthernet1/0/7
    !
    interface FastEthernet1/0/8
    !
    interface FastEthernet1/0/9
    !
    interface FastEthernet1/0/10
    !
    interface FastEthernet1/0/11
    !
    interface FastEthernet1/0/12
    !
    interface FastEthernet1/0/13
    !
    interface FastEthernet1/0/14
    !
    interface FastEthernet1/0/15
    !
    interface FastEthernet1/0/16
    !
    interface FastEthernet1/0/17
    !
    interface FastEthernet1/0/18
    !
    interface FastEthernet1/0/19
    !
    interface FastEthernet1/0/20
    !
    interface FastEthernet1/0/21
    !
    interface FastEthernet1/0/22
    !
    interface FastEthernet1/0/23
    !
    interface FastEthernet1/0/24
    !
    interface GigabitEthernet1/0/1
    !
    interface GigabitEthernet1/0/2
    !
    interface FastEthernet2/0/1
    !
    interface FastEthernet2/0/2
    !
    interface FastEthernet2/0/3
    !
    interface FastEthernet2/0/4
    !
    interface FastEthernet2/0/5
    !
    interface FastEthernet2/0/6
    !
    interface FastEthernet2/0/7
    !
    interface FastEthernet2/0/8
    !
    interface FastEthernet2/0/9
    !
    interface FastEthernet2/0/10
    !
    interface FastEthernet2/0/11
    !
    interface FastEthernet2/0/12
    !
    interface FastEthernet2/0/13
    !
    interface FastEthernet2/0/14
    !
    interface FastEthernet2/0/15
    !
    interface FastEthernet2/0/16
    !
    interface FastEthernet2/0/17
    !
    interface FastEthernet2/0/18
    !
    interface FastEthernet2/0/19
    !
    interface FastEthernet2/0/20
    !
    interface FastEthernet2/0/21
    !
    interface FastEthernet2/0/22
    !
    interface FastEthernet2/0/23
    !
    interface FastEthernet2/0/24
    !
    interface GigabitEthernet2/0/1
    !
    interface GigabitEthernet2/0/2
    !
    interface Vlan1
    ip address 10.10.10.1 255.0.0.0
    !
    ip default-gateway 10.10.10.129
    ip classless
    ip http server
    ip http secure-server
    !
    !
    control-plane
    !
    !
    line con 0
    line vty 0 4
    no login
    line vty 5 15
    no login
    !
    end

  4. #14
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    bu şekilde çalışmasında bir sıkıntı yok aslında , o komut offline olarak bir config barındırır , daha sonra stack e 2.switch dahil edilirse burdaki configi direkt olarak ona basar
    no switch 2 provision ws-c3750-24p şeklinde komutu kaldırabilirsiniz ...
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #15
    berblood isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    12

    Standart

    Yarın dediğiniz şeyi deniycem. Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

    İyi Akşamlar

  6. #16
    sickness isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    211

    Standart

    Alıntı berblood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Kolay Gelsin

    Elimde 1 adet Cisco 3750 POE Switch var. Bu switch e secureCRT kullanarak xmodem ile ios yükleyebiliyorum. Fakat TFTP SErver Programı kullanarak TFTP üzerinden ios atmak istiyorum. Adım adım yapmam gerekenler nelerdir bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ? Forum başlıklarını kurcaladım fakat tam anlamı ile kendime bir çözüm bulamadım.


    İyi Çalışmalar..

    Bu forumda gordugum en yararli konulardan.

  7. #17
    flogoh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Mesajlar
    5

    Standart

    yazışmalarınız çok teşekkürler benimde acaaip işime yaradı.
    elinize sağlık

  8. #18
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    Direk anahtarın fa portundan bağlı (İp ayarları yapılandırılmıs) TFTP server ile cihazını rommon kipine düşürerek yapabilirsin diye umuorum . TFTPDNLD komutu ile flash içindeki her şeyi sildiği için bellek probleminde olmaz sanıorum .

    Kafama takıldı ben bunu bir deneyeyim

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok