Cisco ASR 1001, SSH Erişimi - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco ASR 1001, SSH Erişimi

Cisco dan mühendis sonunda case'e dönüş yaptı bazı çıktılar istedi , gönderdim. Cevap olarak aynen şunları söledi; Eğer probleminizi hemen çözmek istiyorsanız reboot edelim , alternatif çözüm olarak reboot etmeyelim

  1. #11
    ciscocuk85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    28

    Standart

    Cisco dan mühendis sonunda case'e dönüş yaptı bazı çıktılar istedi , gönderdim. Cevap olarak aynen şunları söledi;

    Eğer probleminizi hemen çözmek istiyorsanız reboot edelim , alternatif çözüm olarak reboot etmeyelim sorun devam etsin ve günlük çıktılar alaarak memory ile ilgili inceleme yaparak devam edelim ama bu riskli bir durum cihaz kilitlenebilir.

    Sonuç olarak net bir çözüm yok daha. Ayrıca reboot edelim diyen de IOS mühendisi.

  2. #12
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    reboot tan sonra tekrarlanan probleme çözüm olarak reboot edelim demekte komik olmuş , bazı tac mühendisleri yetersiz oluyor , cisco türkiye ekibine ulaşın bence kesin çözüm üretilmesi için biraz bastırın onlara
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #13
    ciscocuk85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    28

    Standart

    Sorun net olarak meydana çıktı gibi. Bizim asr 1001 router'ında memory 4GB. Biz BGP kullanıyoruz ve full route yapıyoruz. ve yedekli olarak 2 tane internet sağlayıcıdan alıyoruz. asr 1001 ler de route lar toplam olarak maksimum 500.000 ' e kadar destekliyormuş. ama biz iki taraftan da aldığımız için 500.000'i geçmiş durumdayız. Ya memory arttıracaz ama bu geçici çözüm ya da kalıcı olarak default route yapacaz. Benim anlamadığım nokta BGP 350Mb olarak kullandığını gösteriyor.(sh ip bgp summary) nasıl oluyor da memory bunun için yetersiz kalıyor?

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.

  4. #14
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    sh ip bgp sum çıktısındaki tüm değerlerin toplamımı 350 mb ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #15
    ciscocuk85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    28

    Standart

    Aynen öle hocam hepsinin toplamı 350mb. Hocam bir de full route ile default route arasındaki farklar nelerdir? Full route kullanmak ne gibi avantaj sağlayabilir ?

  6. #16
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    sonuçta siz ISP lerden aldıklarınızı başka bir AS e anonslamıyorsunuzdur ? bu yüzden bütün internet route larını almaya bir gerek yok , iki ISP de size de default route göndersinler yeterli
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #17
    tcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Bulunduğu yer
    Heilbronn
    Mesajlar
    92

    Standart

    Alıntı ciscocuk85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öle hocam hepsinin toplamı 350mb. Hocam bir de full route ile default route arasındaki farklar nelerdir? Full route kullanmak ne gibi avantaj sağlayabilir ?
    Mesela iki farkli provider'da iki baglantin olsa A ve B, ozaman hedef hangisi üzerinden daha yakinsa o baglantiyi kullanabilirsin. Eger tek bir internet baglantisi varsa provider'dan sadece default route alsan isini görür diye düsünüyorum.

    Birde "soft reconfiguration" aciksa, bu da tabiki en az iki kati bellek harcatir, cünki bütün alinan route'lar ilk önce burda kayit oluyor, hic bir degisiklik yapilmadan. Daha sonra islemden gecerek BGP table'a gidiyor.

  8. #18
    ciscocuk85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    28

    Standart

    Biz anons yapıyoruz ama isp'ler bizim yerimize anons yapıyor. Direk olarak biz yapmıyoruz. İki isp de default route gönderdiği zaman iki isp'yi de aktif olarak kullanamayacaz sanırım. Biri üzerinden çalışacak diğeri bekleyecek. Doğru mu düşünüyorum ?

  9. #19
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    Load balance vb yoksa router hangisini tercih ederse onu kullanır.

    BGP yani N WILLA OMNI ^^
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  10. #20
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    tüm route ları alıp bunların arasında trafiği bölüyormusunuz şuan local-pref vs ile ? böyle bir uygulamanız varsa sadece default route alınca bunları yapamazsınız , ancak normal route lar ile beraber default route alırsanız komşuluklardan gelen route ları filtreleyerek buda yapılabilir , misal 212.156.1.0/24 ü A isp sinden alırsınız B den almazsınız(route-map ile) , A isp siyle bağlantınız kesildiği anda B deki default route ile trafik diğer tarafa döner , ama sadece bgp tablosundaki route silinirse böldüğünüz trafik best olan default route tan akar
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok