internet çıkışı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
internet çıkışı

MErhabalar, iki vpn hattımız mevcut Birincisi Merkez Lan :10.2.99.1/24 Wan :172.16.0.0/30 172.16.0.1 Telekom bacağı , 172.16.0.2 benim routerımın wan bacağı ikincisi Lan :10.3.99.1/24 Wan:172.16.0.4/30 172.16.0.5 Telekom bacağı , 172.16.0.6 benim

  1. #1
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart internet çıkışı

    MErhabalar,

    iki vpn hattımız mevcut

    Birincisi Merkez
    Lan :10.2.99.1/24
    Wan :172.16.0.0/30 172.16.0.1 Telekom bacağı , 172.16.0.2 benim routerımın wan bacağı

    ikincisi
    Lan :10.3.99.1/24
    Wan:172.16.0.4/30 172.16.0.5 Telekom bacağı , 172.16.0.6 benim routerımın wan bacağı

    ikinci lokasyonu merkez üzerindne internete çıkartmaya çalışıyoruz, merkez lokasyonda routerın arkasında fw (fw ip 10.2.99.3)var internette bunun üzerinde. Merkez lokasyonda yaptığım routelama

    İp route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.2.99.3
    İp route 10.0.0.0 255.0.0.0 172.16.0.1

    Bu routelamarla merkez router üzerinden google dns ine ping atabiliyorum ancak ikinci lokasyonumuzdan tracert attığımızda 172.16.0.2 de kalıyorum bu konuda yardım edebilirmisiniz ?

  2. #2
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Merhaba, yapınızda tam olarak nasıl olduğunu şekilde olarak belirtirseniz daha iyi olacaktır. Merkez FW sonlanmış olduğu noktada INT çıkış izni mevcut mu ? Uc noktada HTTP trafiğini mi sadece merkezde olacak kenar uclarda sonlandırılmış olan HAT P2P mi ? yoksa ne var Hat olarak

  3. #3
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart

    Alıntı md_mehmet52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, yapınızda tam olarak nasıl olduğunu şekilde olarak belirtirseniz daha iyi olacaktır. Merkez FW sonlanmış olduğu noktada INT çıkış izni mevcut mu ? Uc noktada HTTP trafiğini mi sadece merkezde olacak kenar uclarda sonlandırılmış olan HAT P2P mi ? yoksa ne var Hat olarak
    Hocam daha önce cizdim ama siteye yükleyemiyorum , internete çıkış için izin mevcut , zaten merkez cihaz üzerinden internete çıkıyoruz, lokasyonlar arası kullandığımız programlar var onlar sıkıntısız çalışıyor , hatlar metro , bu durumlarda uç noktadan ping attığım zaman 172.16.0.2 yanı merkez wan bacağında kalıyor.

  4. #4
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    TT size vpn bulutu tanımlamış. tt ile görüşüp bu vpn bulutunun default route tanımını 172.16.0.2 ye doğru yaptırıp trace cekin. fw tarafında uc noktonın nat ve route tanımları tamamsa çalışması gerekir.
    Carpe dieM

  5. #5
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart

    Merkez routerda herhangi bir nat yada access liste gerek yoktur değilmi arkadaki firewall hallediyor onları nasılsa

  6. #6
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,195

    Standart

    arkadaki firewall hallediyordur ancak diger lokasyonun blogu için gerekli tanımlamalarınızı kontrol ettinizmi FW da ?
    The day that never comes

  7. #7
    winermute isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    124

    Standart

    Alıntı AcLMasteR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaki firewall hallediyordur ancak diger lokasyonun blogu için gerekli tanımlamalarınızı kontrol ettinizmi FW da ?

    Şu anda onu kontrol ettiriyorum

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok