Router, Console Bağlantısı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Router, Console Bağlantısı

Selam, Bir adet 2811 aldım. Cihaz sıfır. defult spesifikasyonlara sahip. Integrated Services Router 2xFE, 4 WAN slots, 128 FL/512 DR Paketinden açtım ve konsol bağlantısı için hyperterminal i kullanarak bağlanmaya

  1. #1
    Baracuda1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    4

    Standart Router, Console Bağlantısı

    Selam,
    Bir adet 2811 aldım. Cihaz sıfır. defult spesifikasyonlara sahip. Integrated Services Router 2xFE, 4 WAN slots, 128 FL/512 DR
    Paketinden açtım ve konsol bağlantısı için hyperterminal i kullanarak bağlanmaya çalıştım.
    Ancak cihazı açtıktan sonra veya biraz bekleyince cursor de hiç bir değişiklik olmadı.
    hyperterminal ayarları ; 9600 , 8 , None , 1 , none olarak ayarlı.
    şuana kadar bir çok chaza bağlandım nasıl bağlanılacağını biliyorum; ancak bunun yeni olmasından kaynaklı gözden kaçırdığım bi nokta mı var ?
    Teşekkürler.
    Yardımcı olur musunuz.

  2. #2
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    770

    Standart

    Ekrana hiç bir şey düşmüyor mu

    console kablonuzu diğer cisco cihazlarda da deneyebilir misiniz. yada secure crt gibi farklı bir prgramla da deneyin.

    normalde direkt gelmesi lazım, üzerinde ios yüklü gelir cihaz.
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  3. #3
    Baracuda1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    slm,
    Aslında 3 2811 aldım.
    3 de aynı. konsole kablosundan çok farklı cihazlara da bağlanmıştım (huawei, alcatel, cisco switch, redback ...)
    2 ayrı bilgisayarda hem CRT de hemde hyperterminal de denedim. sonuç aynı. kursör flash yapıyor. ekrana hiçbirşey gelmiyor.
    SDM kursam ondan bağlanabilirmiyim. Gerçi onun içinde http ayarları yapılması lazım CLI dan.
    aklınıza gelen başka bir şey var mı acaba.

  4. #4
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    arkadasım consol baglantı hızlarını 9600 dışında denedin mi ? Gerçi cihazlar sıfır diosun, config-register 0x2102 dir.
    Bi diğer tüm hızları dene..

    Kolay gelsin.

  5. #5
    Baracuda1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    denedim hocam.
    flash ın boş olma ihtimali var mıdır.
    3 router da da aynı sorunu yaşıyorum.
    flash boşsa ne yapmalıyım.

  6. #6
    Baracuda1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    herkese teşekkürler.
    sorun RS232-usb converter dan çıktı. bi com port buldum. açıldığını gördüm.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok