GNS3 Kullanımı - Sayfa 3
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 4 Sayfadan 3. Sayfa BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 36 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree4Likes
GNS3 Kullanımı

peki etherswitch router'ı eklemek için c3725 serisi routerlardan herhangi birini ekleseklesek oluyor mu? bu konuda başlangıç seviyesinde sayılırım yardımcı olursanız sevinirim.

  1. #21
    ahmet tekyildiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    6

    Standart

    peki etherswitch router'ı eklemek için c3725 serisi routerlardan herhangi birini ekleseklesek oluyor mu?
    bu konuda başlangıç seviyesinde sayılırım yardımcı olursanız sevinirim.

  2. #22
    Rijswijk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    8

    Standart

    Alıntı ahmet tekyildiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki etherswitch router'ı eklemek için c3725 serisi routerlardan herhangi birini ekleseklesek oluyor mu?
    bu konuda başlangıç seviyesinde sayılırım yardımcı olursanız sevinirim.
    16 portlu switch ozellikli modulu (NM16-SW) 3725 ve 3745 e ekleyerek, switch gibi kullanabilirsin. Bazi ozellikler desteklenmiyor. Tam switch ozellikli simulasyon ariyorsan, GNS3 IOU kullanmani oneririm, Yada paraya kiyip Cisco nun VIRL deneyebilirsin.

  3. #23
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    GNS son sürümünü tavsiye ederim. Eski sürümler hikaye.
    Rijswijk likes this.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  4. #24
    ahmet tekyildiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    6

    Standart

    peki GNS3'ün router kısmındaki juniper router nasıl ekleniyor? Bununla ilgili pek bir şey bulamadım. Sitede Junosun virtual box ile eklenmesinden bahsediyor. Sanırım benim bahsettiğim şeyle farklı birşey bu.

  5. #25
    Rijswijk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    8

    Standart

    Alıntı ahmet tekyildiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki GNS3'ün router kısmındaki juniper router nasıl ekleniyor? Bununla ilgili pek bir şey bulamadım. Sitede Junosun virtual box ile eklenmesinden bahsediyor. Sanırım benim bahsettiğim şeyle farklı birşey bu.
    Juniper iki sekilde calistirabilirsin. 1 vbox ile
    2. qemu ile. 2. opsiyonu tavsiye ederim

    https://community.gns3.com/community...get-it-working

  6. #26
    ahmet tekyildiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    6

    Standart

    bir sitede bunların haricinde GNS3'ü kurduktan sonra juniper router'ın binary image file ile pereferences>qemu>junos kısmında binary image file'ı gösterdikten sonra eklendiğini ve
    Eklenti 1376 router kısmındaki juniper router simgesinin aktif olduğunu, bundan sonrada Juniper router'ı kullanabileceğimizi söylemiş, benim merak ettiğim acaba bütün bunları yaptıktan sonra juniper router'ı çalıştırmak için Qemu gibi ekstra bir proğram kurmaya gerk olup olmadığı

  7. #27
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    En güncel IOS'lara bu linkten ulaşılabilir ----------> https://mega.co.nz/#F!nJR3BTjJ!N5wZsncqDkdKyFQLELU1wQ

    Download Working Cisco IOS for GNS3
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  8. #28
    mxcdy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    10

    Standart

    Merhaba. GNS'te şöyle bir sorunumu var. Router konfigürasyonunu yaptıktan sonra router ları kapatıp açınca config siliniyor. Config-register 2102 olarak ayarlı, config i wr ediyorum ve ettikten sonra sh startup-config çıktısında da yaptığım config i görebiliyorum. Sorun ne olabilir yardımcı olabilir misiniz?

  9. #29
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    Kaydetmiyorsan oyle olur.

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  10. #30
    mxcdy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    10

    Standart

    Config'i kaydetmekten bahsediyorsanız kaydettiğimi yazmıştım. Project'i kaydetmekten bahsediyorsanız Project'i değil router'ı kapatıp açıyorum.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok