GNS3 Kullanımı - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 4 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 36 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree4Likes
GNS3 Kullanımı

Merhaba yanlış hatırlamıyorsam sanalpc imajları vardı fakat nasıl kullanıldığını bilmiyorum, birde bir router ekleyip ethernet arayüzünü konfigüre edit resminide pc olarak değiştirirseniz pc gibi çalışır fakat ram ve cpu kullanımı

  1. #11
    yakaza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2011
    Mesajlar
    55

    Standart

    Merhaba
    yanlış hatırlamıyorsam sanalpc imajları vardı fakat nasıl kullanıldığını bilmiyorum, birde bir router ekleyip ethernet arayüzünü konfigüre edit resminide pc olarak değiştirirseniz pc gibi çalışır fakat ram ve cpu kullanımı artacaktır.

  2. #12
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    Pc kullanımı için vbox'ı kullanabilirsiniz. İnternet erişimi de istiyorsanız ms loopback interface'ine de ihtiyacınız olacak.

    Vbox nic'lerini cloud'lar yardımı ile GNS topolojinize çok kolay bir şekilde dahil edebilirsiniz. Sanal vbox pc'leri de bu gns'e dahil ettiğiniz nic'lere irtibatlarsanız işiniz tamamdır.

    Kısa bir not : Windwos 7 ile çalışmanız işi kolaylaştırır. Her vbox nic oluşturduktan sonra restart etmeyi unutmayın . Aksi halde gns vbox nickleri tanımayabiliyor.

    Sanal pc, ram ve cpu yükünü artırdığından tinycore(11mb), dsl pupply gibi mini linux sürümlerini kullanabilirsiniz.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #13
    ahmeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    100

    Standart

    Üstad teşekkür ederim.vbox dediğin virtual box mı?

  4. #14
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    Alıntı ahmeter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad teşekkür ederim.vbox dediğin virtual box mı?
    Evet oracle virtual box.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  5. #15
    acbingol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2012
    Mesajlar
    2

    Standart

    Bu güzel anlatım için teşekkür ederim. CCNA çalışmalarına başladığımdan beri sürekli Packet Tracer üzerinden çalışıyordum ve sürekli gns e geçmek için tutorial arıyordum bu ilk başlangıç olarak gayet iyi bir anlatım olmuş

  6. #16
    s1bernet1k isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2013
    Mesajlar
    7

    Standart

    ios bulamıyorum link kırık

  7. #17
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    Filecrop.com'dan dilediğini bulabilirsin.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  8. #18
    edonis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2014
    Mesajlar
    3

    Standart

    merhabalar;

    ben console bağlantısı kurmak istediğimde önce uzun bir süre bekliyor daha sonra sistem bir kademe ilerliyor ve rom reload bölümünden sonra ilerlemiyor
    yani konsol bağlantısı kuramıyorum yardımcı olabilir misiniz?
    şimdiden teşekkürler

  9. #19
    ahmet tekyildiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    6

    Standart

    merhaba
    gns3'de pix firewall, asa firewall, juniper router, etherswitch router için hangi IOS dosyası kullanmamız gerekir? ve bunların GNS3'de konfigrasyonu nasıl yapılır?
    Bu konuda lütfen yardımcı olurmusunuz?

  10. #20
    Rijswijk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    8

    Standart

    Alıntı ahmet tekyildiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba
    gns3'de pix firewall, asa firewall, juniper router, etherswitch router için hangi IOS dosyası kullanmamız gerekir? ve bunların GNS3'de konfigrasyonu nasıl yapılır?
    Bu konuda lütfen yardımcı olurmusunuz?
    ASA, Juniper ve PIX icin Qemu kullanarak simulasyon yapiliyor. Router i ise 16 portluk swport tan olusan modulu ekleyerek sw ozelliklerini kullanabilirsiniz. Tabi bunlar icin ilgili IOS gerekli.
    Sitede arastirma yapin konfigurasyonun nasil yapildigini iceren aciklamalar bulacaksiniz!
    Nexus likes this.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok