CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR

Geri git   CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR > MICROSOFT > XP / Vista

Kayıt ol Etiketler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et
  #1 (permalink)  
Alt 10-05-2007, 23:57
Serhatx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Serhatx - MSN üzeri Mesaj gönder Serhatx - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Lightbulb Multiple Remote Desktop - Çoklu Uzaktan Masaüstü Uygulaması

Enabling Multiple Remote Desktop Sessions in Windows XP Professional and Media Center Edition 2005

Windows Xp Prof. Ve Media Center Edition 2005 ‘de Çoklu Uzaktan Masaüstü Oturumu Açma

NOTE: You will have to have knowledge of the Windows operating system and more specifically the Windows Registry. If you have no experience with the registry, then I would recommend you find someone who does or leave these alone. I do not make any kind of warranty that this will work for you or your friends. This is provided for entertainment purposes only. Don’t call me if your computer stops working. Got it?
1. Restart your computer in Safe Mode - Follow this link to learn how to restart Windows XP in Safe Mode
2. Turn off/disable Remote Desktop Connection (RDC) and Terminal Services
1. Right click My Computer – [Bilgisayarım > Sağ Tıkla]
2. Select Properties [Özellikleri Seç]
3. Click on the Remote tab at the top of the window [Pencere üstündeki Uzak sekmesini tıkla]
4. UNCHECK the box next to, “Allow users to connect remotely to this computer“
5. Click OK [Kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan erişmelerine izin ver seçeneğini kaldır]
6. Go to Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services [Denetim masasına git,Yönetimsel Araçlar > Servisler ]
7. Find Terminal Services in the list[Listeden Terminal Servisleri bul]
8. Right click on Terminal Services and click Properties [Terminal Servislere sağ tıkla Özellikler]
9. In the Startup Type box, select Disabled [Başlangıç Tipi kutusunu Etkin Değil Yap]
10. Click OK to close the window [Tamam de ve Pencereyi kapat]
• Next you will replace the current version of the Terminal Services DLL (termsrv.dll) with an unrestricted version from a previous release of Terminal Services.
1. Here is a copy of the Terminal Services DLL - Save it to your Desktop or other suitable location [linkten dll dosyasını indir,masaüstü veya başka bir alana kaydet.]
2. Using a file manager like Windows Explorer open C:\Windows\system32\dllcache [dosya yöneticisini kullanacağız,Windows Explorer’ı aç ve yolunu yaz.enterla]
3. Rename the file termsrv.dll to termsrv_dll.bak or whatever you would like. [dosya ismini termsrv.dll den termsrv_dll.bak diye değiştir ]
4. Copy the downloaded termsrv.dll file (the one you just downloaded from the web) to C:\Windows\system32\dllcache [indirdiğin termsrv.dll dosyasını “C:\Windows\system32\dllcache ” içine kopyala]
5. Open the C:\Windows\system32 folder [ System32 klasörünü aç]
6. Delete the file termsrv.dll in C:\Windows\system32 [termsrv.dll dosyasını sil]

• Now we can edit the Windows Registry to enable more than one RDP connection. Go to Start -> Run and type regedit [Şimdi Windows kayıt dosyarında RDP bağlantısını düzenleyeceğiz.Başlat -> Çalıştır -> Regedit yazıp girin.]
• Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Terminal Server\Licensing Core [Belirtilen yola gidin..Türkçe olacak değil ya burasıda ]

• Add a DWORD Key named EnableConcurrentSessions and give it a value of 1 [EnableConcurrentSession adında bir DWORD ekleyin ve değerini 1 olarak verin]

• Close the Registry Editor window [Kayıt editor penceresini kapatın.]

• Go to Start -> Run and type gpedit.msc to run the Group Policy Editor [Başlat -> Çalıştır -> gpedit.msc yazın ve Group Policy Editör ‘ü başlatın.]

• Browse to Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Terminal Services and double click Limit number of connections
[Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Terminal Services and double click Limit number of connections Gözatın]

• Select the Enabled button and enter the number of connections you would like to enable….at least 2.
[“Enabled” ‘ı seçin ve bağlantı sayısını verin..2 olabilir..]
• Restart Windows [Windows u yeniden şey edin.  ]
• Right click My Computer and select Properties. [Bilgisayarım ‘a Sağ Tıklayıp Özelliklere gelin]
• Click on the Remote tab at the top of the window [Uzak sekmesini seçin ]
• CHECK the box next to, “Allow users to connect remotely to this computer“ [“Kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan erişmelerine izin ver seçeneğini” işaretleyin]
• Click OK [Tamam deyiverin]
• Go to Start -> Control Panel ->Administrative Tools -> Services. Select Terminal Services from the list and double click it or right-click -> Properties. Set the Startup Type to Manual.
[Denetim Masası -> Yönetimsel Araçlar -> Servisleri seçin ve Terminal Servis’e sağ tıklayıp özelliklere tıklayın . Başlangıç Tipini Manual Olarak ayarlayın]

• • Restart Windows/Computer [Restart yapın]
You should be good to go.(teşekkürler canem)

Türkçe Düzenleme Serhatx

Gerekli " dll " sistem dosyası : http://rapidshare.com/files/60530276/termsrv.zip.html

Yakın Zamanda Testini Yapıp,Sonucu Göstereceğim..
  #2 (permalink)  
Alt 10-06-2007, 00:55
Member

paylasım ıcın cok tesekkurler ben bunu testını yaptım calısıyo ama ek olarak patch ler de buldum yannız patclerın bazılarında truva var dıkkat edın bu ıngılızce dokumanı yaptıgınız zaman dırek calısmaya bılıyo bu yapmıs oldugunuz ayarları dırek rege gıren exelerde mevcut ıhtıyacı olan arkadaslar var ıse burdan paylasabılırım.

Win xp pro ya 15 clıent termınal server kurdum bır makınada ana termınal server kurulu makınada lks calısmakda 2 adet de rdp baglantı xp ye baglanmakda sorun gorunmuyo uzun zamandır calısıyo fakat xp ıcın bu dusunuluyosa pc confıgurasyonunun ıyı olması gerekmekde ozellıkle ram ve net hızının.. kolay gelsın ..
  #3 (permalink)  
Alt 06-21-2008, 03:01
hyuan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Alıntı:
meds´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
paylasım ıcın cok tesekkurler ben bunu testını yaptım calısıyo ama ek olarak patch ler de buldum yannız patclerın bazılarında truva var dıkkat edın bu ıngılızce dokumanı yaptıgınız zaman dırek calısmaya bılıyo bu yapmıs oldugunuz ayarları dırek rege gıren exelerde mevcut ıhtıyacı olan arkadaslar var ıse burdan paylasabılırım.

Win xp pro ya 15 clıent termınal server kurdum bır makınada ana termınal server kurulu makınada lks calısmakda 2 adet de rdp baglantı xp ye baglanmakda sorun gorunmuyo uzun zamandır calısıyo fakat xp ıcın bu dusunuluyosa pc confıgurasyonunun ıyı olması gerekmekde ozellıkle ram ve net hızının.. kolay gelsın ..
dostum bu işlemi direk yapan exeler var isteyen olursa paylaşırımdemişsinde valla paylaşırsan makbule geçer yavf ben hadi bu yaraları tektek girerim sorun değilde karşıdakine gel bunu anlat net üzerinden böyle olursa yollarsın kendi çalıştırır ayarlar fln kendiliğinden olur exeleri bekliyorum. saygılar. bu arada konuyu başlatan arkadaşada teşekkürler yazı küçük keşke fontu biraz daha büyük tutsaymışın dostum. iyi olurdu.. eyvallah yinede
  #4 (permalink)  
Alt 08-27-2008, 01:00
Serhatx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Serhatx - MSN üzeri Mesaj gönder Serhatx - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ben teşekkür ederim. yazının fontu biraz küçüktür doğru , ama word e copy/paste yap büyüt istersen
  #5 (permalink)  
Alt 09-10-2008, 21:51
Junior Member

evet dediklerini aynn uyguladim gercektende oldu..

Seçenekler
Stil