DHCP Nack Bad Adress
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
DHCP Nack Bad Adress

Merhaba; Windows ortamında bır dhcp sunucum var. Scope alrımın arasından sadece wıreless vlanlarımdakı clınetlerın rezervasyonları BAD ADRESS e dusuyor. Dhcp loglarında clıent NACK paketı gonderıyor gorunuyor sureklı. Lan ımda baska

  1. #1
    SilentFear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    21

    Standart DHCP Nack Bad Adress

    Merhaba;
    Windows ortamında bır dhcp sunucum var. Scope alrımın arasından sadece wıreless vlanlarımdakı clınetlerın rezervasyonları BAD ADRESS e dusuyor. Dhcp loglarında clıent NACK paketı gonderıyor gorunuyor sureklı.
    Lan ımda baska bır dhcp sunucu olup olmadııgnı nasıl anlayabılırım?
    Ya da bu konuda bır fıkrı olan varmı?
    Tskler

  2. #2
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,997

    Standart

    DHCP sunucunun ağ bağlantısı ne şekilde ?
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  3. #3
    SilentFear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    21

    Standart

    sunucum sanal vmware üzerinde. sanal hosta gelen kablo trunk modda, sunucu ayarlarında ethernet ılgılı vlanda

  4. #4
    tracert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2014
    Mesajlar
    18

    Standart

    Wireless clientlardan birinden ipconfig /all çıktısı paylaşırmısınız?
    Ayrıca wifi Vlan'ının helper address in doğru şekilde yazıldıgını teyid edin.

  5. #5
    SilentFear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    21

    Standart

    üstadım ekledım cıktıları
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  6. #6
    tracert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2014
    Mesajlar
    18

    Standart

    bu sorun çözüldümü?

  7. #7
    SilentFear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    21

    Standart

    hayır maalesef cozulmedı

  8. #8
    tracert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2014
    Mesajlar
    18

    Standart

    dhcp sanal sunucuda oldugunu yazmışsın.
    yüksek cmdeki ihtimal ethernet kartı config. i veya connection'ı sıkıntılı.
    tekrar yapılandırmayı deneyebilirsin.
    bu arada dhcp sadece wifi vlanında mı sıkıntı yaratıyor?

  9. #9
    SilentFear isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    21

    Standart

    evet onlarca scope umdan sadece wıreless wlan ında bunu yapıyor

  10. #10
    tracert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2014
    Mesajlar
    18

    Standart

    default gatewayini pingleyebiliyormusun?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok