Cisco 3560 Switch ve Access Point Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3560 Switch ve Access Point Sorunu

Merhaba, Yapıda bir tane Cisco Catalyst 3560 PoE Switch 48 Port ,WLSM 530 seires controller, 25 Adet Cisco 1242 Access Point i, ve nomadix cihazı bulunuyor. Acces Point lerden 20

  1. #1
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart Cisco 3560 Switch ve Access Point Sorunu

    Merhaba,
    Yapıda bir tane Cisco Catalyst 3560 PoE Switch 48 Port ,WLSM 530 seires controller, 25 Adet Cisco 1242 Access Point i, ve nomadix cihazı bulunuyor. Acces Point lerden 20 adeti powerını switch üzerinden alıyorlar.

    Sorun bazı Access Point lerin SSID yayınını yapmasına karşın ip dağıtmamaları.switchi açık kapatıyorum düzeliyor diyorum sonra bir bakıyorsunuz yine ip dağıtmamaya başlamış.bu genelde 1 tane Access Point imde olabildiği gibi bazen sorun var dediklerinde üst katlara çıktığımda başka AP de deyaptığını gözlemledim.

    Switch deki POE den mi kaynaklanıyor,nereyi yada neleri kontrol edebilirim?Gerçi Sorun yaşanan Access Point ye adaptor takarak deniyorum yine ip dağıtmıuor sonuç değişmiyor.

    Teşekkür ederim

  2. #2
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    DHCP Server de kurulu Subnet 25 AP icin yeterlimi? Yada söyle sorayim, bu 25 AP den kac kullanici baglaniyor?
    Konu hb1989 tarafından (22.08.2011 Saat 11:46 ) değiştirilmiştir.

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    ip dağıtan server nedir ? scope doluyordur muhtemelen , poe ile nasıl bir alaka kurdunuz onu anlamadım
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart

    25 AP den en fazla bağlanılsa 20-30 kişi bağlanır.Daha fazla yı bulmaz.Ama burası bir hastane ve devamlı ziyaretçiler mevcut.çok sirkülayon olabiliyor.
    Şöyle;
    switchde 2 vlana ayrılmış.
    nomadix sistemi ile şifreli giriş yapan subnet var:192.168.0.0/24 bu bloğun dhcp si nomadix cihazı.dhcp scope 192.168.0.0-250 arası
    Birde şifresiz giren subnet var ki ben hep burda sorun yaşıyorum.192.168.10/24 bu subnetin dhcp side switch.scope 192.168.1.1-250 arası.fakat scope da 192.168.1.1-100 ve 100 ile 200 arası exclude edilmiş.yani anladığım kadarı ile saece 100 adet ip dağıtılabilir durumda.Bunu düşünerek daha öncesinde bind edilmiş ipleri listelemiş ve gerçekten de 192.168.1.1 den 199 a kadar bind edilmiş ipleri sswitchde gördüm.Bind edilmiş ipleri temizleyerek denedim ama yine AP ip dağıtmdı.

    POE den alaka kurmak anlamlı değil sanırım AP e enerji hiç gelmezdi değil mi?doğrumu düşünüyorum?Burada AP yayın yapıyor ama ip alamıyor?Bu arada manuel ip veriyorum cliente yine bağlanamıyorum ,buda var.Birde sorunlu AP e power kablosunu takarak da denedim yine ip dağıtmadı.
    web arabiriminden Switch üzeirndekli portlara baktığımda bazen bazı portların kimi zaman turuncuya düştüğünü gördüm.Buda sorun yaratabilir mi?

    Elimdeki semptomlar ve denedikelerim bunlar?başka neyin nasıl kontrolünü yapabilirm bilmiyorum.Yardımlarınız bekliyorum
    Teşekkürler
    Konu blade_x tarafından (22.08.2011 Saat 14:40 ) değiştirilmiştir.

  5. #5
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    arp tablosundan bakıp boşta bir ip yi manuel olarak tanımlayıp gateway e ping atamıyorsanız başka bir sorun olabilir , 1-100 ve 100-200 arası dediğinize göre 53 tane ip dağıtıyor server
    Mr.google knows everything , ask to him...

  6. #6
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Switch te degil, dolmus subnet araligini DHCP server de temizleyeceksin. tüm listeler DHCP serverde de mevcut. DHCP de re-start yaptigin zaman, baglantilar gerceklesir.

  7. #7
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart

    192.168.1-100 ve 200-254 arası exlude edilmiş.yukarıda yanlış yazmışım.dediğim gibi 100 adet ip dağıtılıyor switchdeki dhcp.

    switchde değil derken,dolmuş subnet araliğini temizleyceksin ifadesini anlamadım.dhcp zaten switch üzeirnde
    show ip dhcp binding ile switche baktığımda 100 ve 199 arasında ipleri gördüm. daha sonra
    clear ip dhcp binding * komutu ile tüm ipleri temizledim. tekrar show ip dhcp binding ile baktığımda sadece 5 tane ip yi görmüştüm.
    clear ip dhcp binding yaptığımda dhcp pooldki ipleri temizlemiş olmuyormuuyum?
    Konu blade_x tarafından (22.08.2011 Saat 14:51 ) değiştirilmiştir.

  8. #8
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart

    clear ip dhcp binding * ile temizlik yaptıım halde yine aynı sorunu yaşadım.Birde dediğim gibi portlar üzerindeki turuncu ışık neyin ifadesidir ve switch in poe yetersizliğinde kaynaklı bir durum olamaz mı?

  9. #9
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Neden rezerve edilmis IP araligini degistirerek bunu denemiyorsun? exclude araligini kücülterek DHCP ye yeni IP ler katarak dene. Bindingleri silsen bile, clientlar bilgilendirilmiyor. Yani bindingleri silmenle, client lar ip adreslerini kaybetmiyor, yine almis olduklari ip ler duruyor ve dhcp subnet yinede dolu kaliyor.
    Konu hb1989 tarafından (22.08.2011 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir.

  10. #10
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Bu komutla client lara verilmis tüm IP leri DHCP serverden silebilirsin:

    clear ip dhcp subnet

    To clear all currently leased subnets in the Cisco IOS Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) pool, use the clear ip dhcp subnet command in privileged EXEC configuration mode.

    clear ip dhcp [pool name] subnet { * | address}

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok