Access Point, Load Balancing
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Access Point, Load Balancing

Merhaba, 1 tane Cisco 520 series Wireless Lan Controller ve 2 adet AIR-LAP521G-e-k9 modeli Access Point im var. Access Point lerden sadece 1 i bu zaman kadar kullanılıyordu. Bu iki

  1. #1
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart Access Point, Load Balancing

    Merhaba,
    1 tane Cisco 520 series Wireless Lan Controller ve 2 adet AIR-LAP521G-e-k9 modeli Access Point im var. Access Point lerden sadece 1 i bu zaman kadar kullanılıyordu.
    Bu iki Access Point aynı ssid yi yayınladığında load balancingi nasıl yapabilirim?

    AMacaım 1 tane Access Point kullanılıyorken network çok yavaş,ping süreleri çok uzun deniliyordu.Bu 2. Access Point ile yük dengelemesi (Load Balancing) yapmayı düşündük. Ama Load Balancing 'i nasıl yapacağımı anlamadım. Access Point otomatikmi yapıyor Load Balancing'i kendisi acaba?

  2. #2
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    Merhaba,
    Belki Wlc'yi kuran kişi daha önceden değiştirmiş olabilir
    Controller sekmesinden General altında Aggressive Load-Balancing i enable ederseniz olması lazım.
    Gui'den göremezseniz
    PHP- Kodu:
    config load-balancing status {enable disable
    komutunuda deneyebilirisin

  3. #3
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart

    Merhaba,
    İlginiz için teşekkür ederim.webden belirttğiniz ksımda Aggressive Load-Balancing i göremedim.bende komut ile yapayım istedim.
    ssh ile bağlanıp config yazıyorum.Daha sonra config load-balancing status enable yazdığımda hata veriyor.komutu da tab tuşu ile ne config möodda nede öncesinde tamamlayamıyorum.Acaba 520 serisinde load balancing yokmu?
    teşk.

  4. #4
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    Zamanında iki cihazlada config yapma fırsatım oldu ama hangisinde yaptığımı hatırlamıyorum açıkçası.Belki 4400 serisinindede olabilir load-balance
    Ekstra olarak 520 nin firmwarei güncelmi acaba? belki güncelleştirirseniz bu özellik eklenebilir.Güncelleştirme için CCP'yi kullanabilirsiniz

  5. #5
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart

    komut olarak en yada terminal gibi komutlar yok değil mi?
    sadece en başta conig yazılarak giriliyorsa 520 serisinde bu komut yok sanırım

  6. #6
    blade_x isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    19

    Standart

    hocam birde iki AP i farklı lokasyonlara koyuyorum. ikiside aynı SSID yi yayınlıyorya hangisi yakınımdaysa otomatik olark ona geçmesi gerekmiyor mu? bağlantıyı kesip tekrar bağlanmadan burnumun dibindekine geçmiyor

  7. #7
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    Evet araştırdığım kadarıyla 4400 serisi ve en az 5.0.148.0 firmware yüklü cihaz lazımmış load balance için.Diğer konuyla bağlantılı olarak 520ninde 12 AP yi desteklediği düşünülürse 4400e geçme zamanın gelmiştir


    Eğer 2 SSID aynı isimde ve aynı şifrede ise ayrıca aynı domainden ip alıyorlarsa iseler (yani 1. ap 10.1.1.0/24 ; 2.ap 10.1.1.0/24 ) hangi sinyal güçlü ise oraya bağlanırlar ve iki SSID arası roamingde paket kaybı olmaz.
    Konu challanger tarafından (22.08.2011 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok