Farklı Lokasyondaki Access-Point'e Erişim
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Farklı Lokasyondaki Access-Point'e Erişim

Merhaba arkadaşlar, Access Pointler konusunda tecrübeli arkadaşlardan biraz yardım istiyorum. Sorum özetle şöyle: Farklı locasyonlarda (5 ayrı şehirde) kurulu A.P 'ler için denetim yapabilmek istiyorum. Arızalandığını göstermesi yeter aslında... Ama

  1. #1
    foxpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2011
    Mesajlar
    8

    Question Farklı Lokasyondaki Access-Point'e Erişim

    Merhaba arkadaşlar,

    Access Pointler konusunda tecrübeli arkadaşlardan biraz yardım istiyorum.

    Sorum özetle şöyle:

    Farklı locasyonlarda (5 ayrı şehirde) kurulu A.P 'ler için denetim yapabilmek istiyorum. Arızalandığını göstermesi yeter aslında... Ama bunun yanında şifrelerini filan değiştirebilmek gibi işleride yapabilrsem harika olur elbette.

    Bu denetimi nasıl yapabilirim?
    Yazılım ya da donanım...?

    Şimdiden teşekkürler...

  2. #2
    Safa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    KKTC
    Mesajlar
    78

    Standart

    Merhaba, Şimdi benim anladığım web interface'ine erişmek istiyorsunuz. Eğer öyleyse, cihazlarınıza static bir ip adresi verdirerek çok rahat şekilde management yapabilir istediğin zaman şifrelerini değiştirebilirsin.

  3. #3
    foxpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2011
    Mesajlar
    8

    Standart

    Merhaba,
    İstediğim şey gerekli olduğunda bağlanmak değil. Tüm Access Pointleri Sürekli monütüre edecek ve biri çakıldığında hemen bilgi verecek bir şey. E posta filan gönderse harika olur elbette

    İşin aslı bunun olduğunu biliyorum da yapan yazılımın adını bilmiyorum.
    Konu foxpro tarafından (13.08.2011 Saat 15:52 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    foxpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2011
    Mesajlar
    8

    Standart

    Arkadaşlar ilginize teşekkürler ama sanırım ben derdimi tam anlatamıyorum...

    Şimdi,

    Benim elimde ülenin başka başka şehirlerinde kurulu toplam 155 access point var... Ben bunların tamamını bir arada tek bir noktadan aynı pencerede monütüre etmek istiyorum.
    Mesela "The Dude" diye bir program var, tüm networkü ve ona bağlı tüm cihazları izliyor... Ben daha önce hiç kullanmadım bunu ama bildiğim ve okuduğum kadarıyla sadece tek bir fiziksel ağdan bahsediyor. Benimse 5 ayrı şehirde cihazım var.
    Teşekkürler
    Konu foxpro tarafından (13.08.2011 Saat 16:26 ) değiştirilmiştir.

  5. #5
    Safa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    KKTC
    Mesajlar
    78

    Standart

    Şimdi The Dude MikroTik firmasının yazdıgı bir proğramdır şu an bende ayni programı kullanıyorum tavsiyede edebilirim. Şöyle anlatayım Dude ile cihazınına ping attıra bilir eğer ping iletilmezse kırmızı renk olarak sizi uyarır sadece ping degil ssh telnet http servislerinize göre değişiyor her hangi bir servise ulaşılamazsa size direk olarak uyarı verecektir kısacası The Dude işinizi göreceğine inanıyorum.

  6. #6
    foxpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2011
    Mesajlar
    8

    Standart

    Sefa teşekkürler...

    Dude'yi indirip kurdum açıkçası pek bir şey anlamadım Yazılımcıyım ben sadece bu proje için işin network tarafındayım. 155 tane access pointi idare edebilir mi? Bir de kullanımıyla ilgili bir döküman var mı elinde. Almanca ya da Türkçe İngiliczesinden anladığım kadarıyla her bir lokasyonu tek tek yeni bir network olarak tanıtıp, ağdaki cihazları bulmasını sağlayacağım. Tüm cihazlar bulunup tanıtıldığında ise kontrol için ping atacağım. Peki sorum şu: bu kontrolü otomatikleştirebilir miyim? Benden bağımsız program kendi kendine yapıyor mu? Ve bir kırmızı yanmaktan başka e-posta gibi bir uyarı tetiği var mı?

  7. #7
    Safa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    KKTC
    Mesajlar
    78

    Standart

    Rica ederim Manual:The Dude - MikroTik Wiki bu adresten ingilizce dilde açıklama bulabilirsin. Eve kesinlikle otomatik olarakta atabiliyor cihazı haritana eklemek için boş olan yere sag tıklayıp add device ondan sonra ip adresi yazıp next e tıklayacaksın sonra service kısmı gelecek istersen discover yaparak verdiğin ip nin üzerinde servisleri tarar (http,ssh,telnet) vs servisleri otomatik ekler ve her hangi birine ulaşamadığı anda sana direk olarak uyarı varır. Evet mail sistemi olması lazım ben tam incelemedim ama birazcık karıştırman gerekecek. Eğer bir konu hakkında takılırsan yine yardımcı olmaya çalışırım iyi çalışmalar.

  8. #8
    foxpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2011
    Mesajlar
    8

    Standart

    Tekrar teşekkürler...
    En azından nereden başlayacağımı biliyorum artık

  9. #9
    foxpro isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2011
    Mesajlar
    8

    Standart

    Bu arada belki birisi merak eder....
    Evet e-posta da gönderiyormuş. Tetik oluşturmak mümkün.

  10. #10
    Safa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Bulunduğu yer
    KKTC
    Mesajlar
    78

    Standart

    Rica ederim iyi çalışmalar.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok