Access Point SSID Şifre Problemi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Access Point SSID Şifre Problemi

Access Point SSID 'lere internet arayüzden şifre koyabiliyorum ancak konsol üzerinden yapamya çalıştığımda problem oluyor. Kod: ap1200# configure terminal ap1200(config)# interface dot11radio 0 ap1200(config-if)# encryption vlan 2 mode ciphers aes-ccm

  1. #1
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart Access Point SSID Şifre Problemi

    Access Point SSID'lere internet arayüzden şifre koyabiliyorum ancak konsol üzerinden yapamya çalıştığımda problem oluyor.

    Kod:
    ap1200# configure terminal
    ap1200(config)# interface dot11radio 0
    ap1200(config-if)# encryption vlan 2 mode ciphers aes-ccm
    ap1200(config-if)# exit
    Komutları ile cihpers aktif ediyoruz
    Daha sonra VLAN 2 deki örneğin abc SSID 'si için nasıl şifre koyacağız ?
    Konu challanger tarafından (08.07.2011 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    interface Dot11Radio0
    no ip address
    no ip route-cache
    !
    encryption vlan 1 key 1 size 40bit 7 A27CF72C3684 transmit-key
    encryption vlan 1 mode wep mandatory
    !
    encryption vlan 10 key 1 size 40bit 7 961F1D1EADA4 transmit-key
    encryption vlan 10 mode wep mandatory
    !
    encryption vlan 12 key 1 size 40bit 7 42CF71B99AF1 transmit-key
    encryption vlan 12 mode wep mandatory
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    encryption vlan 1 key 1 size 40bit 7 A27CF72C3684 transmit-key den sonra

    Error: Keys are not allowed for TKIP cipher hatası veriyor

    Burda yaptığımız işlem nedir açıklarmısınız?neden key=1 veya size 40bit ?

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Benim yazdığım wep için olandı , buda google amcadan wpa2

    1240AG> enable
    1240AG# configure terminal
    1240AG (config)# interface dot11radio 0
    1240AG (config-if)# encryption vlan 30 mode ciphers aes-ccm
    1240AG (config-if)# ssid Admin
    1240AG (config-if-ssid)# vlan 30
    1240AG (config-if-ssid)# authentication open
    1240AG (config-if-ssid)# authentication key-management wpa version 2
    1240AG (config-if-ssid)# wpa-psk ascii your-key-here
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    Teşekkürler

    Kod:
    1240AG> enable
    1240AG# configure terminal
    1240AG (config)# interface dot11radio 0
    1240AG (config-if)# encryption vlan 30 mode ciphers aes-ccm
    1240AG (config-if)# ssid Admin
    1240AG (config-if-ssid)# vlan 30
                  dot11 ssid Admin  //ayrıca buraya bu komut eklenmeli
    1240AG (config-if-ssid)# authentication open
    1240AG (config-if-ssid)# authentication key-management wpa version 2
    1240AG (config-if-ssid)# wpa-psk ascii your-key-her
    Peki Radyo yayını nasıl aktif edeceğiz?Bide aktif edince DiğerAğ şeklinde gözüküyor Guest-mode enable olmasına rağmen bazen ssidler gözükmeye biliyor

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Burdan niye olduğunu bilemeyiz ancak web arayüzünden yaparsanız daha kolay olur
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok