5 katı bina var
her katta 5 daire toplam 25 daire
kablosuz yayını hem hızlı hemde sağlıklı bir şekilde dağıtmak istiyorum
bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
![]() | | |
5 katı bina var her katta 5 daire toplam 25 daire kablosuz yayını hem hızlı hemde sağlıklı bir şekilde dağıtmak istiyorum bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
5 katı bina var
her katta 5 daire toplam 25 daire
kablosuz yayını hem hızlı hemde sağlıklı bir şekilde dağıtmak istiyorum
bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
her katta ortalama kac kullanıcı internete cıkacak ?
www.cliguru.com
her kata acces ponit tak markaları aynı olsun. ben 5 yıldızlı bi otele kurdum olduu
her katta ortalama 10-15 kişinin kullanacağını düşürsek 3 tane Cisco 1131 ile bu iş çözülür
dayt peki daireden biri şifreyi kırmalk isterse 128 bitlik şiferede kırabilir mi sence. yada kırmayı denedin mi;_=
Engenius Eoc-2610 outdoor başarılı bir cihaz..
Dahili 10dbi 65 derecelik dula pol anteni var .Binayı 10-15 metre geriden besleyebilirseniz,iki çapraz köşeye birer tane ile tüm alanlarda sorunsuz kablosuz internetiniz olur.İlk cihaza modemden kablo giderse diğeri wds ile ilk cihazı tekrarlar.
Birçok projede kullandık,gayet güzel ve sorunsuz çalışıyor.
EOC-2610 - EnGenius Datacom Products
bunu atarsak acces point kullanmamıza gerek var mı peki _? kurulumla ilgili bilgi verebilir misin_?trail
Bu konu sanırım biraz da binanın yapısına bağlı, her katta 5 daire var ama dairelerin dağılımı nasıl mesela? Aralarında asansör geçen veya yayını engelleyebilecek ortam koşulları var mı? Elinde binanın bir planı var mı? Bütçen ne kadar?
Ne kadar ayrıntı verirsen o kadar mantıklı bir öneri alırsın verebilecek olanlardan.
dostum öncelikle aplerin lduğu her yere kablo çekmen gerek yani repeater modda çalıştırıp zincileme yapman pek saglıklı olmaz. ayrıca kuracağın ypıda birden fazla vlan, dot1x, wlc vb tarzı şeyler kullanmayacaksan sadece ap olarak çalıştıracaksan kesinlikle airties kurmanı tavsiye ederim.
maslak princess otelde tam 45 adet airties ap 300 kurdum hepside sorunsuz çalıştı ayrcıa ap lerin kapasiteside çok iyi
hangi ap olursa olsun kullanıcı 20 den fazlaysa o bölgeye birden fazla ap kullan.