Wireless Network'te Önerilerini Bekliyorum
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Wireless Network'te Önerilerini Bekliyorum

5 katı bina var her katta 5 daire toplam 25 daire kablosuz yayını hem hızlı hemde sağlıklı bir şekilde dağıtmak istiyorum bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

  1. #1
    ironmoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    1

    Standart Wireless Network'te Önerilerini Bekliyorum

    5 katı bina var
    her katta 5 daire toplam 25 daire
    kablosuz yayını hem hızlı hemde sağlıklı bir şekilde dağıtmak istiyorum
    bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

  2. #2
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    her katta ortalama kac kullanıcı internete cıkacak ?
    www.cliguru.com

  3. #3
    beskardesler5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    3

    Standart

    her kata acces ponit tak markaları aynı olsun. ben 5 yıldızlı bi otele kurdum olduu

  4. #4
    dayt Guest

    Standart

    her katta ortalama 10-15 kişinin kullanacağını düşürsek 3 tane Cisco 1131 ile bu iş çözülür

  5. #5
    beskardesler5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    3

    Standart

    dayt peki daireden biri şifreyi kırmalk isterse 128 bitlik şiferede kırabilir mi sence. yada kırmayı denedin mi;_=

  6. #6
    trial_user isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    2

    Standart

    Engenius Eoc-2610 outdoor başarılı bir cihaz..
    Dahili 10dbi 65 derecelik dula pol anteni var .Binayı 10-15 metre geriden besleyebilirseniz,iki çapraz köşeye birer tane ile tüm alanlarda sorunsuz kablosuz internetiniz olur.İlk cihaza modemden kablo giderse diğeri wds ile ilk cihazı tekrarlar.
    Birçok projede kullandık,gayet güzel ve sorunsuz çalışıyor.

    EOC-2610 - EnGenius Datacom Products
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  7. #7
    beskardesler5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    3

    Standart

    bunu atarsak acces point kullanmamıza gerek var mı peki _? kurulumla ilgili bilgi verebilir misin_?trail

  8. #8
    mbaybarsk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    94

    Standart

    Bu konu sanırım biraz da binanın yapısına bağlı, her katta 5 daire var ama dairelerin dağılımı nasıl mesela? Aralarında asansör geçen veya yayını engelleyebilecek ortam koşulları var mı? Elinde binanın bir planı var mı? Bütçen ne kadar?

    Ne kadar ayrıntı verirsen o kadar mantıklı bir öneri alırsın verebilecek olanlardan.

  9. #9
    trial_user isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    2

    Standart

    Alıntı beskardesler5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu atarsak acces point kullanmamıza gerek var mı peki _? kurulumla ilgili bilgi verebilir misin_?trail
    Beskardesler :

    Kendisi harici ortam için tasarlanmış anteni bünysinde olan bir cihaz halihazırda..Sadece ethernet kablosuyla modeme bağlaman gerekiyor..
    Diğer ayarlar sıradan access point ayarları gibi basit,kolay.

  10. #10
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    dostum öncelikle aplerin lduğu her yere kablo çekmen gerek yani repeater modda çalıştırıp zincileme yapman pek saglıklı olmaz. ayrıca kuracağın ypıda birden fazla vlan, dot1x, wlc vb tarzı şeyler kullanmayacaksan sadece ap olarak çalıştıracaksan kesinlikle airties kurmanı tavsiye ederim.

    maslak princess otelde tam 45 adet airties ap 300 kurdum hepside sorunsuz çalıştı ayrcıa ap lerin kapasiteside çok iyi
    hangi ap olursa olsun kullanıcı 20 den fazlaysa o bölgeye birden fazla ap kullan.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok