Cisco 1100 Access Point
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 1100 Access Point

merhaba arkadaşlar; elimde bir 1100 wap var ve ben bunun config.txt dosyasının yerine başka bir dosya yükledim ve şimdi normal ip adresinden de konfigürasyon ayarlarına bağlanamıyorum. Default config.txt elimde var

  1. #1
    black-jack isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    2

    Arrow Cisco 1100 Access Point

    merhaba arkadaşlar;
    elimde bir 1100 wap var ve ben bunun config.txt dosyasının yerine başka bir dosya yükledim ve
    şimdi normal ip adresinden de konfigürasyon ayarlarına bağlanamıyorum. Default config.txt elimde var ama bunu nasıl yükleyebilirim...

  2. #2
    ccnamcse Guest

    Standart

    Merhaba,
    Bence elinde hazır konfigürasyon varsa cihazı resetleyip default konfigden tekrar yapabilirsin.

  3. #3
    black-jack isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    2

    Standart

    ama cihazın console portu yok ve de web arayüzü ile de bağlanamıyorum.10.0.0.1 den bağlanmıyor..

  4. #4
    bozo13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    3

    Standart

    cisco ap lerin genelinde console portu var bunda olmaması ilginç. o zaman default ip sinbi netten bulman lazım am asen yinede bi 10.0.0.138 i dene.

  5. #5
    olemp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    23

    Standart

    cihazı önce resetleyin...
    resetlerken önce reset düğmesine basın ve elektiriği sonra verin..
    ışık kırmızı olana kadar basılı tutun..
    cihazın kendini toparlaması 1 kaç dakika sürebilir.

    sonra http://10.0.0.1 den erişmeniz lazım.
    k.adı şifre Cisco/Cisco...ap web sayfasından en alttaki seçenekle konfigürasyon dosyasını yükleyebilirsiniz.

    pek emin olmamakla birlikte bu şekilde çalışması lazım
    Konu olemp tarafından (05.08.2008 Saat 23:07 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    CiscoGuru isimli Üye şimdilik offline konumundadır Onursal Üye - Emektar
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    32

    Post

    Merhabalar ,

    Arkadaşlarında yazdığı gibi 10.0.0.1 IP'si cihazi manage edebilmen için gerekli olan IP ama cihazı configure ettiysen ve şuan erişemiyorsan resetlemelisin,

    Bu link resetleme işlemini yapabilmen için yardımcı olacaktır,

    Cisco Aironet 1100 Series Access Point Hardware Installation Guide, OL-4309-07 - Troubleshooting Autonomous Access Points [Cisco Aironet 1100 Series] - Cisco Systems


    How to reset :

    Disconnect power from the AP.

    Disconnect the power jack for external power or the Ethernet cable for inline power.

    Press and hold the MODE button while you reconnect power to the AP.

    Hold the MODE button until the Status LED turns amber, and then release the button.

    The Status LED turns amber in approximately 1 to 2 seconds.

    After the AP reboots, reconfigure the AP and use the web browser interface, the Telnet interface, or Cisco IOS Software commands.

    Note: The AP is configured with the factory default values that include:

    The IP address, which is set to receive an IP address with DHCP

    The default username and password, "Cisco"
    CiscoGuru
    Networker Man
    Networking Kariyer

  7. #7
    cabay isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Mesajlar
    80

    Standart

    Alıntı olemp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cihazı önce resetleyin...
    resetlerken önce reset düğmesine basın ve elektiriği sonra verin..
    ışık kırmızı olana kadar basılı tutun..
    cihazın kendini toparlaması 1 kaç dakika sürebilir.

    sonra http://10.0.0.1 den erişmeniz lazım.
    k.adı şifre Cisco/Cisco...ap web sayfasından en alttaki seçenekle konfigürasyon dosyasını yükleyebilirsiniz.

    pek emin olmamakla birlikte bu şekilde çalışması lazım
    iki ışıkta kırmızı olacak ve sonra restart yapacaksınız. Bu detayları da ekliyim dedim az önce biraz uğraştırdı da

  8. #8
    exaltedturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    1

    Standart

    Arkadaşlar Cisconun aironet 1100'e nasıl yeni sistem yükleneceğini bilen varmı açil yardım lütfen
    Konu exaltedturk tarafından (26.12.2009 Saat 17:19 ) değiştirilmiştir.

  9. #9
    kedisever isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Bulunduğu yer
    Antalya
    Mesajlar
    3

    Standart

    Cihaz Cisco Aironet 1121 mi?

    Cihaz Aironet 1121 ise reset butonuna basılı iken cihazı açman gerekecek ve bir süre butona basılı kalman gerek.
    10.0.0.1 default IP adresi
    Varsayılan kullanıcı adı Cisco Varsayılan şifresi ise Aironet
    ** Bu arada belki gözden kaçırmış olabilirsin; cihaz IPsi ile kendi PC IP adresini aynı gruba çekmen gerek.Durum böyle ise restlenmiş olsa bile erişemezsin cihaza.

    Sevgiler.

    Dip Not :Bu cihaz console portu olmayan bir cihaz ve ilk varsayılan kullanıcı adı ile cihaza bağlandığın zaman belli bir süre içinde yönetici bir kullanıcı oluşturman ve o kullanıcı ile login olman gerek.Yoksa sanırım 5 dakika içinde logout oluyorsun.

  10. #10
    honour isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    1

    Standart

    Merhabalar,

    Kurum olarak 3 lokasyonda bulunmaktayız. 1. lokasyon merkez, 2.lokasyon şube1 ve 3.lokasyon da şube 2 dir. 2. Şubede yönetilebilir bir switch`e bağlı 8 adet Cisco Aironet 1100 AP ler var. Dün switch`i kapatıp açtıktan sonra hiçbir AP yi Controller üzerinde göremedim. AP leri tek tek kapatıp açtım ama yine de Controller üzerinde göremiyorum. İlgili lokasyondan Controller`ın ip sini pingleyebiliyorum ve AP lerin dhcp den ip aldığını görüyorum ama BAD ADRESS şeklinde. Fakat Controller üzerinde görünmüyor. Elimde ilgili AP lerle ilgili herhangi bir konf yedeği de yok. Önerecekleriniz nelerdir acaba ? AP lerden birini resetleyip denesem nasıl olur ?
    Şimdiden cevap için teşekkür ederim.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok