| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
| Merhaba, neden boyle birseyi merak ettiginizi de ben merak ettim? Bundan once wireless access point'ler ile client'lar arasinda trafik nasil ve hangi standartlarda gecer bunu arastirin. Eger bir test yapacaksaniz wireless modeminizde sifreleri acik gonderin. Arada gecen trafigi sniff edip inceleyin. Parolalarin acik gectigini goreceksiniz ki bu parola ve veri trafiginin kripto standartlari var. Linux uzerinde aircrack ve kismet yazilimlarini kullanarak testlerinizi yapabilirsiniz. WEP ve WPA kavramlarini da ogrenmenizi tavsiye ediyorum. Ornegin WEP sifreleri aircrack tarafindan kirilabilir. kismet ile sniff edersiniz trafigi ve bu topladiginiz trafikten aircrack ile kayda deger bilgiler elde edebilirsiniz. WEP'in aciklari olmasina ragmen WPA'da bu aciklar buyuk olcude giderilmistir. okaratas@okaratas:~$ apt-cache search aircrack aircrack - wireless WEP/WPA cracking utilities (transitional package) okaratas@okaratas:~$ apt-cache search kismet kismet - Wireless 802.11b monitoring tool
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| |||
| root söylediklerini dikkate almalısın. özellikle bir kaç satıra sığdırdığı seylerde cok ciddi ve tatmin edici bilgiler vermiş . önce birinin ağına girip eğlenmek maksadıyla yapmak yerine olayın mantığını işleyiş biçimini öğrenirsen daha sağlam bilgi birkkimi edinmiş olursun. wLAn kırmak çocuk oyuncağı bir ağ sniffer yazılı ile dataları elde edebilirsin ama bunun arka planında ne oluyo ne bitiyo bilmezzsen yaptığın işin hiç bir anlmaı kalmaz.... öncelikle kendi bilgisayarındaki tcp ip ve udp portlarından giden gelen trafiği izle packetleri izle kafand a bir co soru işaretlerinin gittiğini göreceksin.
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
| ||||
| her zaman soyluyorum ama tekrar buraya siralayayim; 1. OSI Katmanlari 2. TCP/IP Bilgisi 3. TCP Protokolleri 4. TCP Flaglari bu 4 konu hakkinda en ufak bir bilginiz yoksa size acikca wireless sifremi versem benim wireless'ime yine birsey yapamazsiniz. WPA'yi biliyorum ben cunku.. Gider MAC control saglarim keyfime bakarim. Bu yuzden birseyin temelini bilmeden basit hackerlik girisimlerinde bulunmanizda benim gibi bir adama rastlarsaniz yeni bir modem almak zorunda kalabilirsiniz. Bir ikincisi ben bu isin temelini ogrenmek Wi-fi temeline inmek ve zayifliklari analiz etmek istiyorum diyorsaniz dedigim gibi sizin bundan daha once bilmeniz gereken seyler var.
| ||||
| Konusu da gelmisken; TCP rst, urg, psh, ack, syn ve fin dedigimiz 6 adet flag tasir. rst: kisaca reset. bir baglantinin sonlandirilmasi flag'i ve connection refused hatasini almaniz bu flag'in basinin altindan cikar. urg: kisaca urgent. bu flag gelen ya da gonderilen datanin digerlerinden cok once ayri bir sekilde isleme alinmasi emridir. agdan radyo yayini yaparken birinin ben bu yayini dinlemiyorum arkadas deyip radyoyu kapatmasindaki kapat datasi bu flag ile gonderiliyor sanirim. ack: acknowledge flag. bir data paketinin gittigini dogrulamak icin kullanilan flag. syn: synchronous flag. bir baglanti kurmak icin gonderilen dataya atanan flag. fin: tcp baglantilarinin sona erdigini belirten flag. bu bayragi gosteren istasyondan artik veri beklenmez. varin psh'yi de siz bulun. bir agi sniff ederek karsiniza cikacak tum tcp veri yigininda anlayabileceginiz ve verinin sekillenmesini saglayan en onemli flaglar bunlardir.
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|