CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR

Geri git   CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR > CISCO > Wireless

Kayıt ol Etiketler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 03-13-2008, 20:08
my_akif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Cool Wireless şifresi kırılabilirmi

wireless şifresi kırılabilirimi güvenlik açıklarını paylaşabilirmiyiz
  #2 (permalink)  
Alt 03-13-2008, 23:30
yaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Kirilir kirilirda, sen onu kirana kadar kendi kafani duvarlara vurarak kirarsin....

Cok merakliysan su anda adi aklima gelemyen bazi progralar var, googlda cok var ara yeter, ama cok guclu bir PC'ye ihtiyacin varki en iyi bilnen brute force taktigini kullanasin, ama dikat et bu programlarin bazilira sana sifre kirdiracam derken senin butun aciklarini progarmin yazilimcisina gondererir....

Bence sen vazgec, bak ben denedim hic tavsiye etmem....

Ama eminim meraklilar san yardimci oalcaktir...

Mesela Yane...
  #3 (permalink)  
Alt 03-14-2008, 12:57
root - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetici

Merhaba,
neden boyle birseyi merak ettiginizi de ben merak ettim? Bundan once wireless access point'ler ile client'lar arasinda trafik nasil ve hangi standartlarda gecer bunu arastirin. Eger bir test yapacaksaniz wireless modeminizde sifreleri acik gonderin. Arada gecen trafigi sniff edip inceleyin. Parolalarin acik gectigini goreceksiniz ki bu parola ve veri trafiginin kripto standartlari var. Linux uzerinde aircrack ve kismet yazilimlarini kullanarak testlerinizi yapabilirsiniz. WEP ve WPA kavramlarini da ogrenmenizi tavsiye ediyorum.

Ornegin WEP sifreleri aircrack tarafindan kirilabilir. kismet ile sniff edersiniz trafigi ve bu topladiginiz trafikten aircrack ile kayda deger bilgiler elde edebilirsiniz.

WEP'in aciklari olmasina ragmen WPA'da bu aciklar buyuk olcude giderilmistir.

okaratas@okaratas:~$ apt-cache search aircrack
aircrack - wireless WEP/WPA cracking utilities (transitional package)

okaratas@okaratas:~$ apt-cache search kismet
kismet - Wireless 802.11b monitoring tool
  #4 (permalink)  
Alt 03-14-2008, 16:51
Senior Member

root söylediklerini dikkate almalısın. özellikle bir kaç satıra sığdırdığı seylerde cok ciddi ve tatmin edici bilgiler vermiş . önce birinin ağına girip eğlenmek maksadıyla yapmak yerine olayın mantığını işleyiş biçimini öğrenirsen daha sağlam bilgi birkkimi edinmiş olursun. wLAn kırmak çocuk oyuncağı bir ağ sniffer yazılı ile dataları elde edebilirsin ama bunun arka planında ne oluyo ne bitiyo bilmezzsen yaptığın işin hiç bir anlmaı kalmaz....

öncelikle kendi bilgisayarındaki tcp ip ve udp portlarından giden gelen trafiği izle packetleri izle kafand a bir co soru işaretlerinin gittiğini göreceksin.
  #5 (permalink)  
Alt 03-14-2008, 17:08
Yönetici

her zaman soyluyorum ama tekrar buraya siralayayim;

1. OSI Katmanlari
2. TCP/IP Bilgisi
3. TCP Protokolleri
4. TCP Flaglari

bu 4 konu hakkinda en ufak bir bilginiz yoksa size acikca wireless sifremi versem benim wireless'ime yine birsey yapamazsiniz. WPA'yi biliyorum ben cunku.. Gider MAC control saglarim keyfime bakarim. Bu yuzden birseyin temelini bilmeden basit hackerlik girisimlerinde bulunmanizda benim gibi bir adama rastlarsaniz yeni bir modem almak zorunda kalabilirsiniz. Bir ikincisi ben bu isin temelini ogrenmek Wi-fi temeline inmek ve zayifliklari analiz etmek istiyorum diyorsaniz dedigim gibi sizin bundan daha once bilmeniz gereken seyler var.
  #6 (permalink)  
Alt 03-14-2008, 17:18
Yönetici

Konusu da gelmisken; TCP rst, urg, psh, ack, syn ve fin dedigimiz 6 adet flag tasir.

rst: kisaca reset. bir baglantinin sonlandirilmasi flag'i ve connection refused hatasini almaniz bu flag'in basinin altindan cikar.

urg: kisaca urgent. bu flag gelen ya da gonderilen datanin digerlerinden cok once ayri bir sekilde isleme alinmasi emridir. agdan radyo yayini yaparken birinin ben bu yayini dinlemiyorum arkadas deyip radyoyu kapatmasindaki kapat datasi bu flag ile gonderiliyor sanirim.

ack: acknowledge flag. bir data paketinin gittigini dogrulamak icin kullanilan flag.

syn: synchronous flag. bir baglanti kurmak icin gonderilen dataya atanan flag.

fin: tcp baglantilarinin sona erdigini belirten flag. bu bayragi gosteren istasyondan artik veri beklenmez.

varin psh'yi de siz bulun. bir agi sniff ederek karsiniza cikacak tum tcp veri yigininda anlayabileceginiz ve verinin sekillenmesini saglayan en onemli flaglar bunlardir.
  #7 (permalink)  
Alt 03-14-2008, 18:33
yaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Analdinmi simdi neden "Kirilir kirilirda, sen onu kirana kadar kendi kafani duvarlara vurarak kirarsin" DEDIGIMI
  #8 (permalink)  
Alt 03-20-2008, 18:30
witurk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Wifi sistemlerin temelden bagımsız düşünmek olmaz.
Birde aklıma takıldı,temeli ögrendin(katmanlar,baglantı tipleri ve özellikleri) sonra wifi sistemlerde nerden başlayacagız ve ne ögrenecegiz.
  #9 (permalink)  
Alt 06-25-2008, 01:15
kalem_2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

arkadaslar aslında konu cok basıt.program fılan kullanmayada gerek yok.programsız.bılecegımız ne bılıyormusnuz karsı tarafın ıp sı...bunu bıdıkmı zaten herseyı cozebılıyoruz.ıp den anlayan arkadaslarım zaten nasıl oldugunu bılıyordur
  #10 (permalink)  
Alt 06-25-2008, 01:46
sdttn_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

sdttn_58 - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
kalem_2005´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaslar aslında konu cok basıt.program fılan kullanmayada gerek yok.programsız.bılecegımız ne bılıyormusnuz karsı tarafın ıp sı...bunu bıdıkmı zaten herseyı cozebılıyoruz.ıp den anlayan arkadaslarım zaten nasıl oldugunu bılıyordur
nasıl oldugunu biraz açıklayabilirmisiniz IP sini bilerek nasıl kırıyoruz ?

Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri ve Ağları

CCNP Yolunda ufak adımlarla...
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil