| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
| *Wireless baglantı kullandınız mı? Ve gün ve saat olarak söyleyin. (hafta 3 gün 5 saat) maalesef wireless baglanti kullanmiyorum. *Wireless baglantı yaptıgınız da içinizde bir tilki oluyor mu?(ulen birisini hacklesem veya ohh ne rahat yata yata internet,kullanmada yanında yat.) bu konuyu biraz daha acabilir miyiz? yani wireless baglanti kurdugunuzda birini hacklemek daha mi kolay oluyor, wireless bize hacking konusunda ne kolaylik sagliyor, ben burayi anlamadim desem ![]() *Evde wireless modeminiz var mı? Eger varsa evinizde rahat kullanıyormusunuz. Evde yok ama pek cok musteriye kurulum yaptim. Halen bu musterilerimiz rahat rahat wireless kullanmaktadir. *Wireless sistemlere güveniyormusunuz mesela e-alışveriş yaparmısınız. Eger noktadan noktaya bir guvenlik varsa (tunnelling) ve aradaki veri paketleri kriptolu olarak gidiyorsa guvenerek alisveris yaparim. zaten aradaki veri noktadan noktaya guvenli olarak tasiniyorsa birilerinin bu bilgiyi elde etmesi, verileri okuyabilmesi pek zor diye dusunuyorum, yaniliyor muyum? *Eger e-alışveriş yapmazsanız neden.Size ne güvence verirlerse yaparsınız. bir ustte bunun cevabini vermistim. benim wireless modemimin bir portuna linux gateway cakarim. wireless laptop'un da gatewayini bu linux sunucu olarak ayarlarim. gelen giden paketlerin daha modeme varmadan linux'a geldiginde bile sifrelenmis olmasini gormeyi isterim ve sifrelerin de kriptolu aktigini dogrularim. ancak bundan sonra e-alisveris yaparim. *Güven sorunu taşıyormusunuz,taşıyorsanız verileriniz biraz zahmete katlanıp şifreleyerek down/up yaparmısınız. burayi bende anlamadim. bir guven sorunu yasamiyorum ancak verilerimi sifrelemem yetmiyor ki karsidaki sunucu ve aradaki araci cihaz eger veri sifrelemeyi desteklemiyorsa? daha onemli bir konu ise wireless sifreleremin kapali olmasi ve wireless cihazin yaziliminin 0 bug icermesi..
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| ||||
| Cevapladıgınız için teşekkürler. *Wireless baglantı kullandınız mı? Ve gün ve saat olarak söyleyin. (hafta 3 gün 5 saat) maalesef wireless baglanti kullanmiyorum. >neden kullanmıyorsunuz bende bunu araştırıyorum sizin gibi insan kullanmazsa kim kullanacak. *Wireless baglantı yaptıgınız da içinizde bir tilki oluyor mu?(ulen birisini hacklesem veya ohh ne rahat yata yata internet,kullanmada yanında yat.) bu konuyu biraz daha acabilir miyiz? yani wireless baglanti kurdugunuzda birini hacklemek daha mi kolay oluyor, wireless bize hacking konusunda ne kolaylik sagliyor, ben burayi anlamadim desem >Aslında burda vurgulamak istedigim konu rahatlık,wireless kullanırken rahat olurmusunuz ve her işe kalkışabilirmisiniz. *Evde wireless modeminiz var mı? Eger varsa evinizde rahat kullanıyormusunuz. Evde yok ama pek cok musteriye kurulum yaptim. Halen bu musterilerimiz rahat rahat wireless kullanmaktadir. >Allah Allah sizde neden kullamıyorsunuz.Lütfen cevaplarmısınız?Sizdeki bilgileri dikkate alırım. *Wireless sistemlere güveniyormusunuz mesela e-alışveriş yaparmısınız. Eger noktadan noktaya bir guvenlik varsa (tunnelling) ve aradaki veri paketleri kriptolu olarak gidiyorsa guvenerek alisveris yaparim. zaten aradaki veri noktadan noktaya guvenli olarak tasiniyorsa birilerinin bu bilgiyi elde etmesi, verileri okuyabilmesi pek zor diye dusunuyorum, yaniliyor muyum? *Eger e-alışveriş yapmazsanız neden.Size ne güvence verirlerse yaparsınız. bir ustte bunun cevabini vermistim. benim wireless modemimin bir portuna linux gateway cakarim. wireless laptop'un da gatewayini bu linux sunucu olarak ayarlarim. gelen giden paketlerin daha modeme varmadan linux'a geldiginde bile sifrelenmis olmasini gormeyi isterim ve sifrelerin de kriptolu aktigini dogrularim. ancak bundan sonra e-alisveris yaparim. *Güven sorunu taşıyormusunuz,taşıyorsanız verileriniz biraz zahmete katlanıp şifreleyerek down/up yaparmısınız. burayi bende anlamadim. bir guven sorunu yasamiyorum ancak verilerimi sifrelemem yetmiyor ki karsidaki sunucu ve aradaki araci cihaz eger veri sifrelemeyi desteklemiyorsa? daha onemli bir konu ise wireless sifreleremin kapali olmasi ve wireless cihazin yaziliminin 0 bug icermesi.. >mesela msn gibi bir applications kullanıyorsunuz izleme dinleme gibi durumlardan...
__________________ kurtlukta düşeni yemek kanundur. |
| ||||
| >neden kullanmıyorsunuz bende bunu araştırıyorum sizin gibi insan kullanmazsa kim kullanacak. hem notebook'um biraz eski wireless yok hem de masaustu bilgisayarim da wireless interface yok. ama yakin zamanda yatirim yapip notebook'u degistirirsem eger wireless kullanacagim. ama evimde kullanmiyor olmam wireless kullanmiyorum anlamina gelmez. pek cok cisco wireless kurulum projelerini bitirdim. hatta controllerlar ve wireless security ile bile ugrastim. domainden ve radius'dan kullanicilari dogrulamak gibi stepleri de projelendirdim. >Aslında burda vurgulamak istedigim konu rahatlık,wireless kullanırken rahat olurmusunuz ve her işe kalkışabilirmisin wireless kullanirken tabii ki kendimi guvenli hissettigim noktalarda her isimi yapabilirim. ama bir hack olayi bana ters gelebilir -ki zaten ben hacker degilim- >Allah Allah sizde neden kullamıyorsunuz.Lütfen cevaplarmısınız?Sizdeki bilgileri dikkate alırım. yukarida sebeplerini soylemistim. System bize maas baglarsa yonetici oldugumuz icin o zaman olabilir ya da bir firma gel sponsorumuz ol wireless kullan ve bize feedback don derse.. saka bir yana yakinda evdeki sistemimi upgrade edip wireless kullanmaya baslaycagim.>mesela msn gibi bir applications kullanıyorsunuz izleme dinleme gibi durumlardan.. ben msn kullanirken gaim ve gaimin encryption paketini kullaniyorum. karsidaki insanlarda da bu eklenti kurulu ise mesajlar sifreli gidiyor ve zaten kimse istese de dinleyemez. henuz 1024 biti kirabilecek bir babayigit cikmadi.
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| ||||
| pek cok cisco wireless kurulum projelerini bitirdim. hatta controllerlar ve wireless security ile bile ugrastim. domainden ve radius'dan kullanicilari dogrulamak gibi stepleri de projelendirdim. > Nice beraber projeler bitirmelere bende bu konuları bilmem gerekiyor zaten bunun için 6-9 ay ögrenme süresi verdim. >Temel olarak nerden başlacagım diye araştırma yaptım bazı önemli okulların sistemine baktım ama genede bulamadım. >Siz ne derseniz sinyal işlemelerden-radyo frekanslar mı yada 802.xxx ler mi yada başka işler mi? yukarida sebeplerini soylemistimSystem bize maas baglarsa yonetici oldugumuz icin o zaman olabilir ya da bir firma gel sponsorumuz ol wireless kullan ve bize feedback don derse.. saka bir yana yakinda evdeki sistemimi upgrade edip wireless kullanmaya baslaycagim. >Zaten size sporsor olacagım işimiz olursa sende anlatacak sınız tabii isterseniz ve böyle wow >dedikleri agızdan agıza reklam olur.
__________________ kurtlukta düşeni yemek kanundur. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|