Windows Server 2003 de Internet Problemi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Windows Server 2003 de Internet Problemi

arkadaşlar şirketimdeki server da ilginç bir sorunum var serverda modeme ping atabiliyorum herhangi bir web sitesine ping atabiliyorum fakat ne explorer ile nede firefox ile nete giremiyorum ağda ki diğer

  1. #1
    krallls isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    13

    Standart Windows Server 2003 de Internet Problemi

    arkadaşlar şirketimdeki server da ilginç bir sorunum var serverda modeme ping atabiliyorum herhangi bir web sitesine ping atabiliyorum fakat ne explorer ile nede firefox ile nete giremiyorum ağda ki diğer makinalar server uzerinden teknik serviz yazılımı ve lks gibi programlara erişebiliyor bu sorunu nasıl çözebilirim neden kaynaklanmış olabilir
    ne yaptıysam internete bağlanıp sayfa açamadım

  2. #2
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    http portuyla ilgili bir filtreleme olabilir server için

  3. #3
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    DNS lerinizi kontrol ettinizmi?
    eğer DNSlerde problem yok ise
    ping xxx.xxx.xxx.xxx -l 1500 şeklinde ping atınız - den sonraki karakter küçük Ldir.

  4. #4
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    hocam dns te sorun olsa ping te atamaması gerekir. daha doğrusu atar ama yanıt gelmez.

  5. #5
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    DNS yoksa ping atar. web sayfası açamaz. çünkü ciscotr.com yazdığın zaman DNS e sorar ciscotr.com nerde diye DNS de xxx.xxx.xxx.xxx de diye cevap verir buraya gider. eğer DNSi bilmiyorsa makina ciscotr.comu bilemeyeceği için hiç bir yere gidemeyecektir. ama ip bazında gitmeye kalkar ise gw biliyorsa gönderir.

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    hocam bu -l 1500 ün mantığı nedir ? ben denedimde pinglere cevap alamadım böyle yapınca
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    birde 1496 denermisin 1500 yerine hattın Adslmi yoksa kiralık bir hatmı? önce -l 1496 dene MTU problemi olabilir. hattın nedir bunları yazarsan dahacok yardım edebiliriz.

  8. #8
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Bende bakınca mtu gibi düşündüm , yani fragmentation da problem var gibi.

    Mtu size ınızı 1460 değerine cekerseniz, Mtu probleminize çözüm olacaktır

    Kolay Gelsin

  9. #9
    krallls isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    13

    Standart

    arkadaşlar cewabınız için teşekürler pc format atıp sistemi tekrar kurdum şimdilik bir problem yoq peki dns im çökmüş olsaydı nasıl yenileyebilirdim

  10. #10
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    dns i yeniden kurardınız

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok