CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

Forum Mobil Sürümü Aktif Edilmiştir  
+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
WAG160N ADSL Modem

Arkadaşlar 2 gün önce Cisco Linksys wag160n bir modem aldım. Evime ondan öncede aztech605ew g++ bi modemim vardı sorun şu ki aztech modemi kurarken pekte karışık olmayan bi arayüzle kurdum

  1. #1
    m3l4nkoliq isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member m3l4nkoliq is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Jun 2010
    Mesajlar
    3

    Standart WAG160N ADSL Modem

    Arkadaşlar 2 gün önce Cisco Linksys wag160n bir modem aldım.

    Evime ondan öncede aztech605ew g++ bi modemim vardı sorun şu ki aztech modemi kurarken pekte karışık olmayan bi arayüzle kurdum ve hiç bir ayar yapmadım diyebilirim ancak linksys in arayüzünde birçok ayarı var ve ben bu konuya pekte hakim değilim.

    Benim bildiğim şey internetten download hızıdır aztech varken 2mbps lik netimle 207-211 kb hızında dosya çekiyordum netten ancak linksys le 160-180kb yle ancak indirebiliyorum.

    Bunun yanısıra draft-n bi modemin yani linksys in g sınıfı bi modemden yani aztech ten daha iyi çekmesi gerekirken wireless olarak o konudada sıkıntılar yaşıyorum.

    Acaba bana wag160n in ayarlarını nasıl yapmam gerektiği konusunda yada bu yavaşlığı nasıl engelleyebileceğim konusunda yardımcı olur musunuz ?

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator GhoSt will become famous soon enoughGhoSt will become famous soon enough
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Download hızının modemle bir alakası yoktur genel internet bağlantısında bir yoğunluk vardır , bunun dışında 802.11N i kullanabilmeniz için bilg ınızda da 11N destekli donanım bulunması gerekir , bu yok ise 802.11b/g çalıştırır , bu şekilde çalışırkende üzerindeki antenin gücüne bağlı olarak önceki cihazdan daha düşük sinyal yayıyor olabilir , ikisini karşılaştırmak için birebir aynı biçimde konumlandırmanız gerekir sağlıklı bir sonuç almak için
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    m3l4nkoliq isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member m3l4nkoliq is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Jun 2010
    Mesajlar
    3

    Standart

    Cevabın için öncelikle teşekkürler ancak bilgisayarımda intel p8700 işlemci takılı ve b/g/draft-n destekli pc im ancak dediğim gibi linksys dosyayı yavaş indiriyor internet yoğunluğuylada ilgili değil hız testi yaptırıyorum aztech daha hızlı çıkıyor oysa linksys aztech in 3 katı fiyat ve aztech g kullanırken linksys de n var ?? sorunu çözemedim hala

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator GhoSt will become famous soon enoughGhoSt will become famous soon enough
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    dsl bağlantı hız testi yapan sitelerde farklı değerlermi çıkıyor ? belkide dsl portunda bir sorun vardır cihazın yoksa bağlantı hızını otomatik karşı taraftan alır cihaz , wireless ın daha az performansla çalışması garip gene donanımsal bir sorun geliyor aklıma , isterseniz uzaktan erişim açın modeme bağlanıp bir bakıyım
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    m3l4nkoliq isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member m3l4nkoliq is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Jun 2010
    Mesajlar
    3

    Standart

    tmmdır hocam şu an uyudun galiba yarın msj atarsın bende açmaya çalışırım uzaktan eriişimi bide sen bak bakalım neymiş bunun derdi
    Konu m3l4nkoliq tarafından (10.06.2010 Saat 00:44 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    salihciftci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member salihciftci is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    2

    Standart

    1 hafta önce ben de LINKSYS WAG160N satın aldım. Satın aldığım günden bu yana Windows Vista Sp2 yüklü DELL 1537 model bilgisayarım mavi ekran vermeye başladı. Konu hakkında bilinen bir çözüm var mıdır?

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator GhoSt will become famous soon enoughGhoSt will become famous soon enough
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    windows un hata vermesiyle linksys in bir alakası yoktur , sistem dosyalarında sıkıntı olabilir recovery yapın
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    salihciftci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member salihciftci is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    2

    Standart

    sanırım, kurulum cd-sinde trial olarak sunulan Trend Micro Internet Security basima bu derdi acti.
    tsk.

  9. #9
    TekirCelebi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member TekirCelebi is on a distinguished road
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    5

    Standart

    Admin gözünü seveyim bana wag160n için driver/firmvare veya bir link verin lütfen, kaç gündür arıyorum bulduklarım olmuyor çıldırmak üzereyim yardım edin lütfen.

  10. #10
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator trunkmode will become famous soon enoughtrunkmode will become famous soon enough
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,293

    Standart

    Merhaba
    Sorun tam olarak nedir ?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok