| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır zira network konusunda gerçekten de tıkanmış durumdayım sorunumuza başlamadan önce networküm hakkında bilgi vermek istiyorum ..... Yıldız Topoloji ile çevirilmiş 2 Adet WS-CE500 12TC Omuga 6 Adet WS-CE500-24LC Fiber Noktası 5 Adet WS-CE500-24TT ile de Uplink noktasında kullanılan swichlerimiz bulunmaktadır. bu swichler arası fiber optik (8 Coreli) ile bağlantılar kullanılmaktadır. Uplinkler Fiber swichlere CAT 6 ile bağlanmıştır. sistemimde 150 Kullanıcı bulunmaktadır. ve 62 adet üzerinde yüksek çözünürlülükte IP kamera görüntüsü dolaşmaktadır. kullandığım sistem kabaca böyle arkadaşlar probmemimiz ise söyle bu omurga üzerine habire kamera alınmaya devam ediliyor ve işin gerçeği kamera sayısı 40'ın üzerine çıkmaya başladığında beri kurum içi özel yazılımımız çalışmamaya ve swichlerimiz resmen sapıtmaya başladı colezyonlar mı deseniz omurgayı lkilitlemeler mi deseniz aklımın alamadığı gariplikler.. önce virüs veya spy üzerinde durdum da sorun bunlar değil taramalardan bişi çıkmadı ayrıca kameraların portunu kapatınca sistem baya bir rahatlamaya başladığını gözlemledik. sonuç olarak kameralarımızı networkden atıp başka bir networke atmayı düşünüyorum (fiber alt yapımız uygun sonuçta her noktada en boşta az 4 CORE mevcut)... ancak burdaki problemim şu; ben bu kameraları fiziksel olarak ayrı bir networke atacak olursam IP kameraları görüntülemesi gereken kullanıcım diğer networke nasıl geçebilir .. üzerinde hem kurum içi özel yazılımmız hemde IP kameraları nasıl görüntülene bilir .... VPN düşündüm ancak IP kameralar genede ana networke ağırlığı (bu konuda tam bildim yok ama IP kameraları fiziksel olarak ayırmazsam sorunun çözüleceğini sanmıyorum) olurmu.... ruturing düşündüm CE500 bunu destekliyormu bilemiyorum.... özet ile kullanıcılarımın kurum içi özel yazılımlarını kullanmasında sıkıntı yaşatmamak benim görevim ancak IP kameraların da çalışmasına destek vermek de benim görevim. tam bir kıskaç arasındayım vesselam... konuyu toparlamak açısından ... tespitleirmize göre IP kameralardan kaynaklandığını düşündüğüm (zira sayı arttıkça sorunlar çıkmaya başladı) networkde ciddi bir kasma var bunu nasıl çözeriz çözüm önerileri içerisinde ikinci bir network ve IP kameraları bu networke fiziksel olarak atmayı düşündük ancak bu kezde bazı kullanıcıların hem IP hemde Kurum Yazılımını kullanması gerekiyor bu kullanıcılar için çözüm üretemiyoruz. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. yardımcı olabilmesi açısında topolojimizi ekte gönderiyorum... yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.... |
| ||||
| Ip kamera göntülerini multicast üzerinden basmayı denesene unicast olduğu için kasıyor büyük ihtimalle multicast basarsan bence bayağı rahatlarsın
__________________ Yüksek oktanlı adrenalin yakalım. http://www.visionfutur.com/img/wallpaper/amiga2.jpg |
| |||
| öncelikle yardımlarınız için size minnettarım ancak multicast benim için yeni bir terim ama internetten bulduğum dökümanda sanki farklı bir ip tanımlaması anlamına geliyor gibime geldi (hatam varsa kusura bakmayın araştırıyorum) bu tanımlamalar ile yükün hafifleyeceğini ima ediyorsunuz anladığım kadarı ile ... aslında gayet mantıklı ancak sonuç olarak hem kameralar hemde kullanıcılar aynı işp gurubunda ısrarlarıma rağmen başka bir guruba aldıramadık (konu hakında bilgilerim kısıtlı olduğu için soruyorum) bu ip yapılandırması (kaldı ki biz iç ağımızda mecburen statik ip veriyoruz ve 192.168.1... li gurupta bütün kullanıcılar) kameralar tarafında mı yoksa kullanıcılar tarafına mı yapılacak yada kullanıcıya iki ip verebilmekteyiz (windows XP sağolsun) bu tarz mı bakalım konuya bunun için ayrıca bir vlan gerekmiyor mu ikinci bir network kurmadan bir not daha eklemem gerekirse swichlerim Catalist CE500 serisi buna uygun mu??... ilginiz için tekrar teşekkür ederim... Konu Deep Voice tarafından (04-01-2008 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.. |
| |||
| Bildiğim kadarıyla bilgi vermek istiyorum multicast İP tanımlaması ile ilgili bir kavram değil veri iletimiyle ilgili bir kavram yani bir noktatan başka bir noktaya verinin iletimiyle ilgili bir kavram söz konusu, unicast ise multicastden farklı olarak verinin bir noktadan bir noktaya iletimi anlamına gelir... Yeni bir veri iletişim altyapısı olan IP Multicast teknolojisi, IP tabanlı audio, video ve verilerin sayısal olarak tek noktadan çok noktaya uydu üzerinden Genişbantta eş zamanlı gönderim teknolojisidir. Veri ve içerik aktarımında cazip maliyet ve kullanım avantajları sağlar. Avantajları Nelerdir ? 3 Mbps hızına kadar Genişbant yayın sistemi Tek noktadan remote sayısından bağımsız çok noktaya aynı anda gönderim Kullanılan teknoloji sayesinde düşük maliyetler; (her alıcı için bir bant açılmamakta, sadece gönderim bant genişliği maliyeti belirlemekte Hizmetten yararlanma oranında düşen maliyetler Yayın zamanını belirleyerek, sürekli bant tahsisi ihtiyacı olmayışı Güvenli veri iletimi Gönderilen verilerin LAN'a dağıtım imkanı Media streaming’de yeni alternatif iletişim altyapısı Nasıl Çalışır ? Remote'lara dağıtılacak veri/içerik, canlı olarak, ya da VHS/ CDROM gibi önceden hazırlanmış paketler halinde Dexar Network Operasyon Merkezine iletilir. Bu veri, NOC'den Turksat 1C Uydusu’na oradan da erişim kiti bulunan Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki diğer noktalara aynı anda 1-3 Mbps’a varan hızlarda iletilir. Yayın, alıcı noktalardaki tek bir bilgisayara veya LAN’a dağıtılabileceği gibi, bir barkovizyon ya da televizyona da PC aracılığıyla aktarılabilir. Yani, alıcılar, tek bir mekanda ya da bilgisayarlarının başında yayını eşzamanlı izleyebilir
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|