Merhaba arkadaşlar,
yönettiğim (çoğunluğu cisco cihaz olan) networkte bir adet merkezi DHCP server var. tüm lokasyonlardaki SW lere bağlanan kullanıcılar merkezdeki DHCP üzerindeki scope lar içerisinden IP almaktadırlar.
herhangi bir lokasyonda bulunan SW e DHCP özelliği aktif olan başka bir cihaz (örneğin ADSL modem) bağlandığında, bu cihazın bağlı olduğu VLAN içerisindeki kullanıcılar merkezi DHCP yerine ADSL modem den IP alıyorlar ve erişim şekilleri bozuluyor. sorun ile karşılaşıldığında DHCP isteklerini karşılayan cihazın bağlı olduğu portu shut ederek o anda krizi bertaraf ediyorum. Ancak, sorun oluşmaması için bir ön tedbir çözümü arıyorum. Şöyle ki, lokasyondaki SW e ikinci DHCP cihazı bağlandığında kullanıcıların sadece benim merkezi DHCP den faydalanmalarını sağlamanın bir yolu var mıdır?
lokasyonlarımda SW ler üzerinde routerlarım var ve routerlarda ilgili interface ler üzerinde ip helper adres komutu ile DHCP istelerini merkezi DHCP ye yönlendirmem mevcut. sorunu SW seviyesinde çözmem gerekiyor. kullandığım SW ler Cisco 3750 ve cisco 2960 modelleridir. tavsiyesi olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.
teşekkür ederim.