Cisco 3560 Switch, Fiber Port
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree1Likes
Cisco 3560 Switch, Fiber Port

Merhaba arkadaşlar bir adet WS-C3560-8PC modeli cisco switch im var sorunum şu ki öncellikle cisco konusunda bilgim yok ve cihaz üzerindeki bir adet fiber portu ethernet/fiber converter dan gelen fiber

  1. #1
    efesnet Guest

    Standart Cisco 3560 Switch, Fiber Port

    Merhaba arkadaşlar bir adet WS-C3560-8PC modeli cisco switch im var sorunum şu ki öncellikle cisco konusunda bilgim yok ve cihaz üzerindeki bir adet fiber portu ethernet/fiber converter dan gelen fiber ucu switch e taktıgımda switch üzerindeki link aktif olmuyor. Switch daha öncesinden ayarlamalar yapılmış ancak ne yarparsam yapayım link aktif olmuyor. Bende cihazı fabrika ayarlarına aldım ve hatta 3750-x serisi diğer bir switch üzerinde 4 port fiber modülündeki sfp lerden birini çıkarıp denedim yinede sonuç değişmedim. Ayrıca bu işlemleri yaparken konsol dan bağlanıp sfp yi takıp çıkardıgımda konolda ekranındaki herhangi bir durum değişikliğine dair bir ileti görüntülenmiyor. Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  2. #2
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    WS-C3560-8PC de görmüs oldugun gibi 1 adet SFP baglantinin yaninda 1 adette 10/100/1000 RJ45 port mevcut. Iki portu ayni anda kullanamazsin. Ya bakir RJ45 baglantiyi, yada SFP yi kullanabilirsin. Bundan dolayida, kullanmak istedigin portu secmek icin komut girmelisin. Eger SFP takip kullanacaksan, o interface altinda "media-type sfp" girmelisin. Eger 10/100/1000 bakir RJ45 istersen "media-type rj45" girmelisin.

  3. #3
    efesnet Guest

    Standart

    ben sadece fiber bağlantısını kullanmak istiyorum

    interface Gi0/1
    media-type sfp

    şeklinde komut girdim tekrar başlattım switch i ancak switch üzerindeki fiber portun ışığı halen yanmıyor.

    ayrıca show interface Gi0/1 dedigimde ise

    Full-duplex, 1000Mb/s, link type is auto, media type is 1000BaseSX SFP

    olarak görünüyor port ama halen

    GigabitEthernet0/1 is down, line protocol is down (notconnect)

    diyor

  4. #4
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Peki iki taraftada kullandigin SFP Modul aynimi? Yani Single Mode - Single Mode mu, yoksa Multi Mode - Multi Mode mu? Senin yazmis oldugun ciktiya göre 3560 a Multi Mode SFP (1000BaseSX) takili. Diger uctaki SFP de Mutli Mode mu?

    Birde kullandigin Fiber kablo dogrumu? Single Mode Fiber e kullandigin kabloyla Multi Mode Fiber e kullandigin kablolar farkli. Bunlari kontrol et.

  5. #5
    Ahmet732 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    34

    Standart Cisco Lisanslar

    Bazı cihazlarda SFP uplinkler lisansla aktive olabiliyor sadece. Senin cihazın modeline göre sadece IP Base lisansını görebildim. Belki alt model olan bir lisans olan Lan base ise ondan da olmayabilir diyebilirim. Cisco'nun sitesinde belirttiğin modelle ilgili Lan Base lisansa ya da belirttiğim şekilde bir sınırlamaya rastlamadım. Bir yaklaşım da benden olsun istedim. Sorunu çözünce bizi de bilgilendirirsen sevinirim ... Kolay gelsin

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı Ahmet732 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı cihazlarda SFP uplinkler lisansla aktive olabiliyor sadece. Senin cihazın modeline göre sadece IP Base lisansını görebildim. Belki alt model olan bir lisans olan Lan base ise ondan da olmayabilir diyebilirim. Cisco'nun sitesinde belirttiğin modelle ilgili Lan Base lisansa ya da belirttiğim şekilde bir sınırlamaya rastlamadım. Bir yaklaşım da benden olsun istedim. Sorunu çözünce bizi de bilgilendirirsen sevinirim ... Kolay gelsin
    Hangi cihazlarda böyle birşey var merak ettim , zira cisco da bu yok , şimdiye kadar kullandığım hiçbir markada da görmedim , zaten pek mantıklı birşey değil ben switch alıp para vericem sfp takmak istediğimde lisans isteyecek garip...

    Arkadaşın sorununa gelince öncelikle sh inv yazıp switch in sfp yi tanıyıp tanımadığına bak , daha sonra fiber kabloda loop yap yani rx ve tx uçlarını birbirine bağla link in up olup olmadığını kontrol et , karşılıklı olarak doğru kablo ve sfp ler kullanıyorsan ve port tanımları düzgünse(auto/no auto) çalışacaktır
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Yukarida ciktida SFP takili oldugu görünüyor, yani Multi Mode SFP yi taniyor 3560 switch.

    Arkadasin bahsettigi lisans olayina gelince, Cisco yeni model switchlerde lisansa yöneldi. Örnegin 3750X serilerinde, lisansa göre feature lari acabiliyorsun. Ama bu lisans, hardware ortam olarak degil, software olarak. Fiziksel tüm portlar her lisansta acik. Ama routing protokollerde örnek olarak lisansla kisitlamalar var.

    http://www.cisco.com/en/US/prod/coll...1-579326-2.jpg

    http://www.cisco.com/en/US/prod/coll...1-579326-1.jpg

    http://www.cisco.com/en/US/prod/coll...1-579326-3.jpg
    trunkmode likes this.

  8. #8
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı hb1989 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukarida ciktida SFP takili oldugu görünüyor, yani Multi Mode SFP yi taniyor 3560 switch.

    Arkadasin bahsettigi lisans olayina gelince, Cisco yeni model switchlerde lisansa yöneldi. Örnegin 3750X serilerinde, lisansa göre feature lari acabiliyorsun. Ama bu lisans, hardware ortam olarak degil, software olarak. Fiziksel tüm portlar her lisansta acik. Ama routing protokollerde örnek olarak lisansla kisitlamalar var.

    http://www.cisco.com/en/US/prod/coll...1-579326-2.jpg

    http://www.cisco.com/en/US/prod/coll...1-579326-1.jpg

    http://www.cisco.com/en/US/prod/coll...1-579326-3.jpg
    "sfp takmak istediğimde lisans isteyecek garip " cisco daki lisans nasıl oluyor diye sormadım sfp yi kısıtlayan lisans nerede kimde var şeklinde sordum , ancak bilmeyen arkadaşlar için faydalı olabilir bilgi sadece switch lerde değil mesela ISR 19xx,29xx,39xx gibi serilerde de mevcut örnek;

    Technology Package License Information for Module:'c3900'

    ----------------------------------------------------------------
    Technology Technology-package Technology-package
    Current Type Next reboot
    -----------------------------------------------------------------
    ipbase ipbasek9 Permanent ipbasek9
    security securityk9 Evaluation securityk9
    uc uck9 Evaluation uck9
    data datak9 Evaluation datak9

    Configuration register is 0x2102
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Peki Ghost, sen öyle diyorsan öyledir.

  10. #10
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    estafurullah , senin benim dediğim diye birşey olmaz , ahkam kesmek tarzım değil sadece sormak istediğimi yanlış anlamışsın onu belirttim , burada paylaşım yapan herkese saygım var...
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok