Cisco 3560 Switch, Fiber Port - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree1Likes
Cisco 3560 Switch, Fiber Port

kullandığım kablo 1m Multimode Duplex Fiber Optic Patch Cable (62.5/125) - LC to SC ve diger ucu ise digitus un gigabit ethernet media converter ına bağlı elimde başka kablo olmadığı

  1. #11
    efesnet Guest

    Standart

    kullandığım kablo 1m Multimode Duplex Fiber Optic Patch Cable (62.5/125) - LC to SC ve diger ucu ise digitus un gigabit ethernet media converter ına bağlı elimde başka kablo olmadığı için 3750-x switch üzerindeki fiber porta direkt bağlayamıyorum.
    http://www.computercablestore.com/im...SC1MD6-001.jpg

  2. #12
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    SFP icin lisans gerektigini zaten ben yazmadimki. Ben Lisansla Feature larin acildigini, tüm lisanslarda fiziksel portlarin kullanima acik oldugunu yazdim.

  3. #13
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    rx tx uçların yerini değiştirip denediniz mi , birde converter ın modeli özellikleri nedir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #14
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    RX tx olabilir. birde converter uzerinde 10/100/1000 ayarı olabilir bu ayar hangisinde ise sw port hızıyla oynaman gerekebilir.
    Carpe dieM

  5. #15
    Ahmet732 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Mesajlar
    34

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "sfp takmak istediğimde lisans isteyecek garip " cisco daki lisans nasıl oluyor diye sormadım sfp yi kısıtlayan lisans nerede kimde var şeklinde sordum , ancak bilmeyen arkadaşlar için faydalı olabilir bilgi sadece switch lerde değil mesela ISR 19xx,29xx,39xx gibi serilerde de mevcut örnek;

    Technology Package License Information for Module:'c3900'

    ----------------------------------------------------------------
    Technology Technology-package Technology-package
    Current Type Next reboot
    -----------------------------------------------------------------
    ipbase ipbasek9 Permanent ipbasek9
    security securityk9 Evaluation securityk9
    uc uck9 Evaluation uck9
    data datak9 Evaluation datak9

    Configuration register is 0x2102
    Birkaç örnek vererek açıklamam gerek. Mesela ASA cihazın donanımı 25 IPSec VPN yapmaya izin veriyor varsayılan haliyle. Fakat 50 ye 100'e kadar bunu destekleyebilecek kabiliyettedir. Sonra siz lisans alarak arttırım yapmak istersiniz. Aynı donanımdaki cihaz 50 IPSEC Vpn'e izin verir. Arkadaşın dediğinde de örneğin IPServices ile dediği modellerde full OSPF,BGP,EIGRP özelliklerini kullanmak istediğinizde alıyorsunuz Örneğin IPBase ile bu protokollerin bütün özelliklerini kullanamıyorsun donanım desteklemesine rağmen. Cihazın içinde bulunan lisans dosyası feature set leri aktive ediyor.

    SFP konusunda da böyle birşey vardı çok iyi hatırlıyorum. Belki Cisco'da olmayabilir ama modüller donanımda mevcutken SFP özelliği ya da SFP+ özelliği lisans ile kullanılabilir oluyordu. Bulduğum an post ederim .

  6. #16
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı Ahmet732 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birkaç örnek vererek açıklamam gerek. Mesela ASA cihazın donanımı 25 IPSec VPN yapmaya izin veriyor varsayılan haliyle. Fakat 50 ye 100'e kadar bunu destekleyebilecek kabiliyettedir. Sonra siz lisans alarak arttırım yapmak istersiniz. Aynı donanımdaki cihaz 50 IPSEC Vpn'e izin verir. Arkadaşın dediğinde de örneğin IPServices ile dediği modellerde full OSPF,BGP,EIGRP özelliklerini kullanmak istediğinizde alıyorsunuz Örneğin IPBase ile bu protokollerin bütün özelliklerini kullanamıyorsun donanım desteklemesine rağmen. Cihazın içinde bulunan lisans dosyası feature set leri aktive ediyor.

    SFP konusunda da böyle birşey vardı çok iyi hatırlıyorum. Belki Cisco'da olmayabilir ama modüller donanımda mevcutken SFP özelliği ya da SFP+ özelliği lisans ile kullanılabilir oluyordu. Bulduğum an post ederim .
    hmm ASA yı da öğrenmiş oldum

    MDS fabric ve blade switch ler olmasın ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #17
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Ghost Kardes, evelsi gün Cisco da böyle birseyin olmadigini iddia ediyordun, simdi kendin yazmissin, MDS lerde port lisans olayi oldugunu :-DDDDD

  8. #18
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Haklısın "Kardes" MDS ile 3560 aynı şey zaten
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #19
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Kardes, birak simdi durumu düzeltmeyi. :-D

  10. #20
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Switches - Main Page - Cisco Systems
    gir bakalım MDS i burda bulabilcekmisin
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok