Switch'te MAC Adresi Bilinen Cihazın IP Adresini Bulma
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Switch'te MAC Adresi Bilinen Cihazın IP Adresini Bulma

Switch de mac adresi bilinen portta takılı olan cihazın ıp sini bulabilir miyiz?

  1. #1
    ester isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    93

    Standart Switch'te MAC Adresi Bilinen Cihazın IP Adresini Bulma

    Switch de mac adresi bilinen portta takılı olan cihazın ıp sini bulabilir miyiz?

  2. #2
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Layer 2 switchte porttaki MAC Adresi kopyala, bi üst layer 3 te show ip arp <mac> gir IP adresini gösterir.

  3. #3
    ester isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    93

    Standart

    Switch in portunda görünen mac i budum daha sonra show ip arp <mac adresi> dedim ama ip görünmedi sorun ne olabilir acaba?

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    switch te değil router da show arp | include <mac> şeklinde aratacaksınız
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    ester isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2010
    Mesajlar
    93

    Standart

    Bu switch de mümkün değilmidir?

  6. #6
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Eger switch Layer 3 tede calisiyorsa bakabilirsin, ama sadece Layer 2 calisiyorsa, MAC Tabellede IP adresini tutmaz.

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Aslında layer 2 switch te de arp tablosu tutulur , sonuçta telnet/ssh,ping vb uygulamaları kullanırken layer2 iletişime ihtiyaç duyulur , switch ile layer3 iletişim kurmayı deneyen aynı vlandaki host ların ip lerini ve default-gateway ip sine ilişkin bilgileri görebilmek mümkün ancak ip verilmeyen default şekilde gelen switch te bu tablo boş olur

    SW#sh arp
    Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface
    Internet x.x.10.24 - 001f.6c05.0041 ARPA Vlan50 -> kendi mac i
    Internet x.x.10.23 0 001b.9035.9ec1 ARPA Vlan50 -> ping attığım makinanın ip si
    Internet x.x.10.1 1 001d.46c5.5491 ARPA Vlan50 -> gateway adresi
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    tuba isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    5

    Standart

    ipler dinamik olarak alınıyorsa dhcp serverdan address leases'dan mac adresine bakılarak ip bulunabilir

  9. #9
    hb1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    281

    Standart

    Dynamic te olsa static de olsa, layer 3 seviyede MAC ten IP adresini bulabilirsiniz.

  10. #10
    MCyagli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    Corum - Turkiye
    Mesajlar
    565

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında layer 2 switch te de arp tablosu tutulur , sonuçta telnet/ssh,ping vb uygulamaları kullanırken layer2 iletişime ihtiyaç duyulur , switch ile layer3 iletişim kurmayı deneyen aynı vlandaki host ların ip lerini ve default-gateway ip sine ilişkin bilgileri görebilmek mümkün ancak ip verilmeyen default şekilde gelen switch te bu tablo boş olur

    SW#sh arp
    Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface
    Internet x.x.10.24 - 001f.6c05.0041 ARPA Vlan50 -> kendi mac i
    Internet x.x.10.23 0 001b.9035.9ec1 ARPA Vlan50 -> ping attığım makinanın ip si
    Internet x.x.10.1 1 001d.46c5.5491 ARPA Vlan50 -> gateway adresi

    ben olsam Layer 2 switch e baglı pc lerin bulundugu network adresine ping atar, arasından seçerdim

    cidden güzel bilgi

    teşekkürler
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok