Herkese merhabalar,
Switch te porta, Port Security uyguladığımda errdisable hatası alıyorum.
Daha sonradediğimde, Port connected durumuna geçiyor.Kod:#no switchport port-security
Sorun ne olabilir ?
![]() | | |
Herkese merhabalar, Switch te porta, Port Security uyguladığımda errdisable hatası alıyorum. Daha sonra Kod: #no switchport port-security dediğimde, Port connected durumuna geçiyor. Sorun ne olabilir ?
Herkese merhabalar,
Switch te porta, Port Security uyguladığımda errdisable hatası alıyorum.
Daha sonradediğimde, Port connected durumuna geçiyor.Kod:#no switchport port-security
Sorun ne olabilir ?
Port-Security uygulamasını yaparken girdiğiniz komutları tam olarak yazabilirseniz daha net konuşabiliriz. Bir de PS uyguladığınız port üzerine bir şey bağlı mı değil mi? Onuda yazabilriseniz ya da ufak bir topoloji çizip yollarsanız iyi olur.
Tam olarak durum şu şekilde switch in bu portunda bir pc vardı o pc ye göre aşağıda ki komutlar girildi sorunsuz çalışıyordu daha sonra bu cihaz o porttan çıkartılıp yerine başka bir pc takıldığında shutdown olmaasının yanında böyle bir sorunla karşı karşıya kaldım...Portu # shutdown ,#noshutdown yapmama rağmen olmuyor ancak port-security i iptal ettiğimde çalışıyor port.Port Securtiy tarafında yazdığım komutlar şu şekilde ;
conf t
interface Fa0/33
switchport access vlan 10
switchport mode access
switchport port-security
switchport port-security aging time 1
switchport port-security violation shutdown
switchport port-security mac-address sticky
spanning-tree portfast
spanning-tree bpdufilter enable
end
wr
no spanning-tree portfast
#show interface status err-disabled
komutunu girerek hatayı öğrenebilirsiniz.
merhaba,
sorun portfast falan degil.sorun port security maximum mac address default yani 1 de kaldigi icin ve sticky komutununda uygulanmasinda dolayi.
asagidaki konfigurasyona gore, bu port'a ait sadece bir mac adress ait olabilir, (switchport port-security komutundan dolayi, default sadece 1 mac adres)
switchport port-security mac-address sticky apply edildigi icinde, bu port'a baglanan ilk PC mac adresi running configurasyonda gorunur zaten. siz baska PC bagladiginiz icin mac adresi uyusmuyor ve kapatiyor.
bir kac sekilde cozebilirisiniz;
1. reboot yaparsaniz ilk bagli olan mac adresini siler, calisir.( baska bir cihaz baglandiginda yine reboot gerektirir her zaman)
2. switchport port-security maximum 2 (1 den buyuh herhangi bir numara) yaparsaniz, 1 den fazla mac alabilecegi icin sorun olmaz.
3. sticky disable edersiniz.
4. port-security disable edersiniz.
kolay gelsin
Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür edeirim.Port security kaldırdığımda sorun gidiyor gibi oluyor ama ikinci taktığım cihazı tekrar taktığımda yine errdisable hatası alıyorum.Daha sonra o portu default port yapıp tekrar switchport mode access dediğimde sorun kalkıyor.
Mrb,
Senaryoya göre herşey normal,
"switchport port-security aging time 1"
bu komut boşuna girilmiş...
Sticky ögrenilen Mac adresleri istesenizde Age Out olmaz .
---
Hem bu komutları uygulayıp,
hemde ikinci bir cihaz takıldığında çalışmasını istiyorsanız,
@cobanoglu
gereken cevapları yazmış.
---
Mehmet Ceyhan YAĞLI
I learn, I teach
www.mcyagli.com
sorun mac-address sticky yapıp kaydetmenizden kaynaklanıyor. wr yapınca bağlı olan cihazın mac adresini start-up config e yazıyor. bu yüzden başka bir cihaz bağladığınızda çalışmıyor.conf t
interface Fa0/33
switchport access vlan 10
switchport mode access
switchport port-security
switchport port-security aging time 1
switchport port-security violation shutdown
switchport port-security mac-address sticky
spanning-tree portfast
spanning-tree bpdufilter enable
end
wr