Cisco IE 3010 Switch
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco IE 3010 Switch

arkadaşla Cisco IE 3010 Switch te bir Rugged MediaConverter (f/o converter) koydum ve uzakta bulunanan ıp sabit olan bir cihaz var sorun şu ki fa0/1 bu cihaz ile bir türlü

  1. #1
    bahtiyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    9

    Standart Cisco IE 3010 Switch

    arkadaşla Cisco IE 3010 Switch te bir Rugged MediaConverter (f/o converter) koydum ve uzakta bulunanan ıp sabit olan bir cihaz var sorun şu ki fa0/1 bu cihaz ile bir türlü aktive edip konuşturamadım bir hayır sever bu konuda yardım cı olabilir mi?

  2. #2
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    kullandigin SFP ve cable nedir ?

  3. #3
    bahtiyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    9

    Standart

    GLC-FE-100LX-RGD denemek için iki ucu lc olan 15 metrelik fiber kulanıyorum. normalde st lc zırhlı patch kulanılacak ve mesafe en az 600 metre

  4. #4
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    fiber single mode degil mi?

    bu SFP icin cabling 10km. 600m sorun degil.

  5. #5
    bahtiyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    9

    Standart

    bunu biliyorum sadece active edemedim eger sizde böyle bir switch varsa rica etsem kodları gönderirmisin?

  6. #6
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    malesef gonderebilecegim live cihaz yok,

    interface dinamik olarak detect ediyor ama, yinede sen media-type, speed ve duplex ayarlarini manual girerek dene.

    bunlari denemeden SFP nin bulundugu interface'in sh interface outputunu kontrol edermisin?

    ozellikle "Auto-duplex, Auto-speed, Link type .... " olan line'a dikkat et.

  7. #7
    bahtiyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    9

    Standart

    dikkate aldım uyarını lakın bundan aynaklı olabilecegini düşünmüyorum.

  8. #8
    bahtiyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    9

    Unhappy

    arkadaşlar conveerter ile ilgil bir orun du çözdüm ama bir konuda daha yardıma ihtiyacım var bagladıgım interface den 30 sn sonra baglantı gidiyot ve su hata ile karşılaşıyorum ne yapmama gerekir.

    %PM-4-ERR_DISABLE: link-flap error detected on Fa0/7, putting Fa0/7 in err-disable state

    peşine bir müddet sonra

    *Mar 1 00:11:01.735: %SFF8472-5-THRESHOLD_VIOLATION: Fa0/7: Tx power low alarm; Operating value: -40.0 dBm, Threshold value: -20.0 dBm.?

    Konu bahtiyar tarafından (25.11.2011 Saat 08:14 ) değiştirilmiştir.

  9. #9
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    bu hatanin sebebi, 10 saniye icinde 5ten fazla flapping olmasi,

    kablonun ve SFPnin sorunsuz olmadigina emin ol.

    duplex mismatch de olabilir.

    kullandigin model tam olarak nedir?

    birde bu hatayi aldiginda

    switch# show errdisable flap-values komutunu sonuclarini post eder misin??

  10. #10
    bahtiyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    9

    Standart

    ErrDisable Reason Flaps Time (sec)
    ----------------- ------ ----------
    pagp-flap 3 30
    dtp-flap 3 30
    link-flap 5 10


    istedigin sonuç bu mudur?
    birden fazla kablo denedim ve SFP sorunsuz eminim?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok