Line VTY 0 4 Komutu, Telnet Erişimi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree3Likes
Line VTY 0 4 Komutu, Telnet Erişimi

arkadaşlar cisco switchlerde ssh veya telnet conf yaparken " line vty 0 4 " komutunda ki 0 4 ne için kullanıyoruz.araştırdım bulamadım. Bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. mesela şu

  1. #1
    blacksmith isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    2

    Standart Line VTY 0 4 Komutu, Telnet Erişimi

    arkadaşlar cisco switchlerde ssh veya telnet conf yaparken " line vty 0 4 " komutunda ki 0 4 ne için kullanıyoruz.araştırdım bulamadım.
    Bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. mesela şu örnek

    Switch(config)#ip domain name cisco
    Switch(config)#crypto key generate rsa
    Switch(config)#username cisco password cisco
    Switch(config)#enable password line
    Switch(config)#line vty 0 4
    Switch(config-line)#transport input ssh
    Switch(config-line)#login

  2. #2
    ilker61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Onursal Üye - Emektar
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    434

    Standart

    Merhaba,

    0 sayısı başlangıç vty line numarasıdır,4 ise kaç tane vty line varsa onun son numarasıdır.

    Standart,enterprise olmayan routerlarda vty line sayısı 5'tir (0,1,2,3,4).

    Kullandığınız router'ın kaç adet vty line içerdiğini öğrenebilir,ona göre 0 4 parametresini değiştirebilirsiniz.

    (config)#line vty 0 ? ile bu sayıyı öğrenebilirsiniz...
    grycftc likes this.

  3. #3
    blacksmith isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    2

    Standart

    teşekkür ederim bilginiz için

  4. #4
    ilker61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Onursal Üye - Emektar
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    434

    Standart

    Burada şunu belirtmek isterim kafa karışıklığı olmasın diye.vty bir arayüzdür.Cisco router'ları komut satırından bu arayüz ile konfigüre edebilirsiniz.

  5. #5
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Bu komut router ustunde telnet acmanı saglar,

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  6. #6
    cobanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Bulunduğu yer
    ABD, New York
    Mesajlar
    105

    Standart

    VTY ( Virtual TeleType) Cisco cihazlara remote erisim saglar virtual arayuzdur, ya telnet yada secure shell kullanilabilir. ( genellikle telnet artik kullanilmaz clear text oldugu icin)


    line 0 4'te ilker61 belirttigi uzere cihazin kac virtual line destekledigini gosterir. yani ayni anda toplam kac session destekledigini belirtir. router'larda cok fazla olur switchlere gore.

    yukarida yazdigin command'lara gore sadecec ssh aktif, telnet calismaz. ( telnet icin, transport input telnet yada transport input telnet ssh kullanmak gerekir)

    ayrica;

    yukarida komutlari uygularken hata mesaji alirsin, vty line'a login demeden once password komutu ile sifre vermek gerekir. yada login yerine "login local " yaparak vty line authentication yaparken local database' yonlendirirsin.

    kolay gelsin

    Cobanoglu
    grycftc and libertaloji like this.

  7. #7
    caesers isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2013
    Mesajlar
    3

    Standart

    Switch(config)#enable password line

    bu komut satırı ne işe yarar anlamadım? yardımcı olabilecek kimse var mı?

  8. #8
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,995

    Standart



    Line yerine enable şifreni yazarsan bir işe yarar . Line yazarsan şifren line olur
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  9. #9
    caesers isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2013
    Mesajlar
    3

    Standart

    Bu satırı yazmadan denedim sıkıntısız çalıştı

  10. #10
    caesers isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2013
    Mesajlar
    3

    Standart

    enable şifresi mi bu? privileged exec mode a geçmek için kullandığımız şifre mi?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok