Cisco ME 3400 Switch Metro Ethernet
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco ME 3400 Switch Metro Ethernet

Merhaba, metro ethernet devresi için cisco me 3400 serisi switchleri var ayrıca normal fiber gbic destekleyen switchlerde var 2960 gibi , bu 2960 sw de me devreyi sonlandırıp çalıştırsan me

  1. #1
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart Cisco ME 3400 Switch Metro Ethernet

    Merhaba,

    metro ethernet devresi için cisco me 3400 serisi switchleri var ayrıca normal fiber gbic destekleyen switchlerde var 2960 gibi ,
    bu 2960 sw de me devreyi sonlandırıp çalıştırsan me hattım çalışır ki bu şekilde kurulum yapıyoruz. peki me switchlerin port farkı nedir throughput vs bu gibi farklılıkları mı var yoksa 2960 L2 olarak devreyi sonlandırabilir farkı nedir cisco me switchlerin diğer switchlerden.

  2. #2
    TpRocK isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2009
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    16

    Standart

    Merhaba,

    2960 serisi SW'ler L2 access olarak kullanılmaktadır. ME 3400 serisi SW'ler ise üzerinde ios farklılıklarına göre L3 olarak kullanılabilirler. (OSPF, BGPv4 vb.)
    Dizayna göre tercih meseledir. 2960 kullanır fiberi sonlandırır arkadasında router vb. bir cihazla L3 çıkarabilirsiniz.

  3. #3
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    slm,

    mesajımda zaten berlitmişti 2960 lar l2 diye g3750 10gbit switchlerde var onlar hem L3 hemde fiber fakat bunlarda me swerisi switch değil me switchlerin özelliklerini taşıyorlar arada bir fark olmalı yoksa cisco neden me serisi bir switch yapsınki zaten diğer switchleriylede aynı işi yapabiliyor.

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı muratymurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm,

    mesajımda zaten berlitmişti 2960 lar l2 diye g3750 10gbit switchlerde var onlar hem L3 hemde fiber fakat bunlarda me swerisi switch değil me switchlerin özelliklerini taşıyorlar arada bir fark olmalı yoksa cisco neden me serisi bir switch yapsınki zaten diğer switchleriylede aynı işi yapabiliyor.
    Mesajınızda 2960 ile me3400 ü karşılaştırmışsınız arkadaşta L2 L3 olmalarından bahsetmiş , 3750 de var diyorsunuz 3560 da var oda L3 çalışıyor , bence bu şekilde bir sorudan önce datasheet leri incelemeniz daha doğru olurdu

    Switches Products - Cisco Systems
    Bu sayfada zaten kategorilere ayrılmış hangi modelin hangi tip networklere göre üretildiğinin
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    Beyfendi,

    Tek fark L2 ile diğerinin L3 olması mı?

    Zaten ilk mesajımda "yoksa 2960 L2 olarak devreyi sonlandırabilir farkı nedir cisco me switchlerin diğer switchlerden. "
    diye belirtmişim , datasheet lerden tabiki farkı bulabilirim fakat bunlarla ilgili satış konusunda destek veren arkadaşlar var onlar daha kısa sürede cevap verirler diye düşünmüştüm.

    ilginiz için teşekkürler tekrardan.

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı muratymurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyfendi,

    Tek fark L2 ile diğerinin L3 olması mı?

    Zaten ilk mesajımda "yoksa 2960 L2 olarak devreyi sonlandırabilir farkı nedir cisco me switchlerin diğer switchlerden. "
    diye belirtmişim , datasheet lerden tabiki farkı bulabilirim fakat bunlarla ilgili satış konusunda destek veren arkadaşlar var onlar daha kısa sürede cevap verirler diye düşünmüştüm.

    ilginiz için teşekkürler tekrardan.
    İşte tam olarak benim hoşuma gitmeyen davranış biçimi bu , bakıp bulabilirim ama başkaları söylesin...
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    site hakkında bir eleştiri yapmak istiyorum; dikkate alırsanız memnun olurum, sitede açılan sorunlara verilen cevaplar yetersiz belliki diğer kullanıcıların vermeye çalıştığı cevaplar ya eksik yada sorunu tam çözmüüyor burada devreye administratorler girip sorunu kapatmalıdır. fakat forumdaki sorun ları okuyorum verilen cevaplarıda okuyoırum bu forum sayfasıın yetersiz olduğunu düşünmeye başladım, biraz özeleştiri yaparsanız sorulara verilen cevapların ne kadar uzak olduğunu görebilirsiniz.
    kaç kere case açtım sonunda kendim buldum sorunu ve kapattım, soru yazıyoruz adam link veriyo biz embesiliz ya hiç bakmıyoruz o linklere, bunun gibi.

  8. #8
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Herşeyden önce burası teknik destek ağırlıklı bir forum,networku bu forumda öğrenip sertifika sahibi olanlar sektöre girenler var....
    Forumun yetersiz olduğunu düşünebilirsiniz fakat sizin bu şekilde düşünmeniz foruma mal edilemez. Tek başınıza siz karar verebilirmisiniz buna ? Ghost yukarıda datasheet linki vermiş,yeterli gelip gelmediğini bizler buradan bilemeyiz. Satış ile alakalı bir sorununuz varsa ve burada o sektörde çalışan bir üyemiz yoksa o zaman sizde bir partneri yada ciscoyu arayıp sorunuzu sorabilirsiniz. Ayrıca link yolu ile yardım etmek kimsenin embesil olduğunu göstermez. Bilmemek embesillik değildir. Öyle ise kapatalım forumu kimse birşey sormasın mantıklımı sizce ? İyi günler.

  9. #9
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Sorulan sorularda ben bunu nasıl yaparım diyorsa link veririz , ama ben bunu yaptım fakat şöyle şöyle problemler çıktı denirse detaylı ilgileniriz
    Burası amatör bir şekilde bilgi paylaşımı yapılan bir yer sizin yada bir başkasının açtığı başlığı çözmek gibi bir sorumluluğumuz yok , olsa zaten burası paralı olurdu , madem bu kadar yetersiz bu kadar insanın ne işi var ?
    Ayrıca biz çözemeyebiliriz siz çözersiniz bu gayet normal bir durum değilmi sorun sizin sorununuz başında duran sürekli uğraşan sizsiniz , hem burdan şuda çıkıyor madem çözebiliyorsunuz demekki yeterince uğraşmadan buraya başlık açıyorsunuz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  10. #10
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    Yanlış anlaşılmak istemem amacım bu forum sayfasını kötülemek değil karşılıklı yanlış anlaşılmalar oluyor, hepimiz bu sektörde çalışıyoruz ve belirli yerlerdeyiz yani cevapların daha bir üst seviyede olmasını beklerim, ben ccnp yim ve bu işe 1996 ylında başladım fakat sizde iyi bilirsiniz bu meslek devamlı gelişen bir meslek ne kaadar uzun çalışırsanız o kadar bu işi biliyorsunuz anlamına gelmiyor çünkü sektör kendini devamlı yeniliyor bu bağlamda bu tür forumlar çok önemli kimse işine gelmiyorsa bu forma bakma dememeli. ayrıca şahsi fikrim user yetkileri oluşturun belirli bir ücret isteyin(herkesin ödeyebileceği) senelik ve oraya ders notlarını açıklayıcı bir şekilde koyun bu da olsun (network expert)

    ayrıca insan bazen bir sorunla uğrşıyor uğraşıyor olmuyor fakat sonra bir anda çözü veriyorsunuz

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok