VLAN Haberleşme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
VLAN Haberleşme

Merhaba arkadaşlar, Vlan hakkında bir sorum olacak. 100 Adet Bilgisayarım var 10 Adetini Vlan10 yaptım. Diğerleri default vlan . Default vlandaki pc nin hem vlan10 na ve hem kendi vlan

  1. #1
    dcpromo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    3

    Standart VLAN Haberleşme

    Merhaba arkadaşlar,

    Vlan hakkında bir sorum olacak.

    100 Adet Bilgisayarım var 10 Adetini Vlan10 yaptım. Diğerleri default vlan . Default vlandaki pc nin hem vlan10 na ve hem kendi vlan grubundaki bilgisayara ulaşmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim.

    Şimdiden teşekkürler

  2. #2
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    MultiLayer Switch yada bir Router gerekli yönlendirme için. Switch ve Router hakkında bilgi verebilirseniz yardımcı olalım

  3. #3
    dcpromo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    3

    Standart

    hocam Cisco Catalyst 3560G Switch ve Cisco 2960G Switch'leri

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    iki vlan için gateway adreslerini 3560 da tanımlarsanız tüm pc ler arasında haberleşme olur , kısıtlamak istiyorsanız ACL yazmanız gerekir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    dcpromo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    3

    Standart

    hocam 2 vlan tek Cisco Catalyst 2960G Switch inde tanımlı. burdaki bir bilgisayarın VLAN 10 da erişmesi lazım hemde normal vlanında kalması lazım.Gateway olayını anlamadım

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    o zaman default gateway nedir , ne işe yarar öğrenmenizde fayda var
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    tagem595_0
    buradaki videoyu 25. dakikadan sonra izle hocam. yarın sabah bununla ilgili video çekeceğim. Yarın bu başlıkta bulabilirsiniz. http://www.ciscotr.com/forum/cisco-g...ekleriniz.html inş.

  8. #8
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman default gateway nedir , ne işe yarar öğrenmenizde fayda var
    Ne sinirleniyorsun Ghost. 1-2 Video çekte izlesin arkadaşlar.

  9. #9
    ilker61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Onursal Üye - Emektar
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    434

    Standart

    Alıntı dcpromo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam 2 vlan tek Cisco Catalyst 2960G Switch inde tanımlı. burdaki bir bilgisayarın VLAN 10 da erişmesi lazım hemde normal vlanında kalması lazım.Gateway olayını anlamadım
    Bir ağdan başka bir ağa bağlanmak istiyorsanız,default-gateway adresi vermeniz gerekir.Daha Türkçe bir tabirle,bir geçiş kapısı oluşturarak farklı iki network arasında bir geçiş oluşturursunuz.İşte default-gateway bu oluyor.Yani sizin durumunuzda,swith üzerinde VLAN tanımlaması yapmanız buradaki PC'lerin haberleşmesi için yeterli değil.Roter üzerinde bir default gateway vererek bilgisayarları haberleştirebilirsiniz.

  10. #10
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    videoyu seyret videoyuuu

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok