Cisco 3560 Switch IP Trafik
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3560 Switch IP Trafik

Cisco Catalyst 3560 Switch serisi layer 3 bir switch üzerinde ip trafik izleme imkanım var mı ? Yapmak istediğim 2 şer dakikalık ortlamalar ile tanımlanmış ip bloklarının trafiklerini almak. Saygılarımla

  1. #1
    F4SX isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Mesajlar
    10

    Standart Cisco 3560 Switch IP Trafik

    Cisco Catalyst 3560 Switch serisi layer 3 bir switch üzerinde ip trafik izleme imkanım var mı ? Yapmak istediğim 2 şer dakikalık ortlamalar ile tanımlanmış ip bloklarının trafiklerini almak.

    Saygılarımla

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Selamlar,

    Ip bloklarının gateway i 3560 daki vlan lar ise , bu vlan lar da

    interface vlan 10
    load-interval 120
    yaptıktan sonra ,

    show interface vlan 10 çıktısındaki input ve output rate ler ile izleyebilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    F4SX isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    bununla bloğu mu izleyebiliyoruz yoksa her ip için ayrı ayrı görebilir miyiz ?

  4. #4
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    Bununla komple vlanı görebilirsiniz. Interface bazlı trafik kontrolu istiyorsanız MRTG ya da PRTG programı kurup SNMP ile çekebilirsiniz. Ya da tek tek surekli show cıktılarına interface bazlı bakmanız gerekir.

    "ip bloklarının trafiklerini almak" burada ne demek istediniz tam anlayamadım.
    www.cliguru.com

  5. #5
    F4SX isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    örnek olarak 92.xx.xx.224/27 bir network var
    ben
    228
    229
    230
    231
    ...
    254
    ip lerinin tek tek trafiklerini görmek istiyorum snmp den mrtg ya da prtg ye aktarımında bildiğim kadarı ile portun toplam değerini görebiliyoruz.
    Bunun yerine biz her bir ip'yi ssh dan erişip 2şer dak.lık ortalama değerlerini okuyup mysql'de kayıt altına almak istiyoruz.

    Bunu yapmak mümkünmüdür

    IP blogundan kastım /27 bloğun tamamını mı veriyor yoksa her bir ip için mi değerleri veriyor ?

    yani cli de bu değerleri okumamız yeterli olacaktır bizi sonuca götürmeye. Zamanında mikrotik kullanırken ip'leri packetları destination ve source a göre mark edip queue dökümünü ssh dan alıyor ve regex ile işleyip mysql'e atıyorduk. Aynı işleve devam edebilecek miyiz ?
    Konu F4SX tarafından (02.06.2011 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    bloğun tamamını verir , bunu yapmak istiyorsanız bir firewall a ihtiyacınız var yada bahsettiğiniz şekilde ip lere bağlanıp trafikleri toplayıp sql e atacak bir program yazacaksınız
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    F4SX isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    Anladım çok teşekkür ederim yardımlarınız için

  8. #8
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    cihazın netflow desteği varmı bilemiyorum ancak flow ile istedikleriniz yapılabilir.
    www.cliguru.com

  9. #9
    mkarahan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    Merhaba;
    Tek networkü detaylı inceleyeceksen netflow'u tavsiye ederim. Aynı zamanda MySql'e de yazıyor. Çok yararlı bir yazılım. Ayrıca free versiyonu işini fazlasıyla görür.
    Network Bandwidth Monitoring | Network Traffic Analysis | NetFlow Analysis | Bandwidth Reporting :: NetFlowAnalyzer

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok