Cisco 2960 Switch (Porttaki ip Numaralarını Görme)
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2960 Switch (Porttaki ip Numaralarını Görme)

Cisco Catalyst 2960 Switch 'te bağlı kullanıcılarımın Dynamic Host Configuration Protocol ( DHCP ) den aldıkları ip numaralarını görebileceğim bi komut veya başka bir yol var mı. yani hangi portta

  1. #1
    guneshoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    3

    Standart Cisco 2960 Switch (Porttaki ip Numaralarını Görme)

    Cisco Catalyst 2960 Switch 'te bağlı kullanıcılarımın Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) den aldıkları ip numaralarını görebileceğim bi komut veya başka bir yol var mı.
    yani hangi portta hangi ip'li kullanıcı bağlı bulmak istiyorum.
    bilen varsa şimdiden çok teşekkürler.

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Cisco 2960 Switch üzerinde DHCP çalıştırıyorsanız "show ip dhcp binding" komutu ile hangi hangi ip nin hangi mac adreste olduğunu görürsünüz daha sonra "show arp" komutu ile de hangi mac adresin hangi porta takılı olduğunu
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    guneshoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    3

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2960 üzerinde dhcp çalıştırıyorsanız "show ip dhcp binding" komutu ile hangi hangi ip nin hangi mac adreste olduğunu görürsünüz daha sonra "show arp" komutu ile de hangi mac adresin hangi porta takılı olduğunu

    Cisco 2960 Switch üzerinde DHCP çalıştırmıyoruz hocam switchten başka bir switche uplink var oradan da DHCP sunucumuz var ip leri dhcp server dan alıyorlar. söylediğiniz komutları denedim boş gözüküyo.

  4. #4
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    2960 L2 olduğundan arp tablosu bulunmaz dolayısıyla clientların iplerini göremezsiniz. Eger router dhcp olarak yapılandırılmamıs ise dhcp binding komutuda bişey göstermez. Bu durumda L3 cihazın arp tablosuna ya da DHCP sunucunuza bakmanız gerekiyor.
    www.cliguru.com

  5. #5
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    switch te dhcp yok ise boş gelir ancak ikinci komut boş gelmez orada hangi portta hangi mac adresin olduğunu görürsünüz , dhcp server ilede karşılaştırma yaparak bunları belirleyebilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  6. #6
    guneshoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2011
    Mesajlar
    3

    Standart

    hocam switch'in arp tablosunda da sadece ikitane mac adresi görünüyo, 1.si gateway'in 2.si switch'in kendisinin. ama şunu deneyebilirim galiba; portlardaki mac adresini görebilirsem dhcp serverdan karşılaştırarak ip yi öğrenebilirim. biraz kurcaladımda tam çıkartamadım portlardaki mac biigisini hangi komutlarla görcez arkadaşlar.örneğin fa0/5 nolu porttaki mac adresi?

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı Soul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

    2960 L2 olduğundan arp tablosu bulunmaz dolayısıyla clientların iplerini göremezsiniz. Eger router dhcp olarak yapılandırılmamıs ise dhcp binding komutuda bişey göstermez. Bu durumda L3 cihazın arp tablosuna ya da DHCP sunucunuza bakmanız gerekiyor.


    show mac-address-table komutuyla hangi portta hangi mac var bakabilirsiniz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    Selamlar
    arp'ın Layer2 mi Layer3 mü olduğuna Cisco karar veremedi daha bazı karışılıklar oluyor yoksa Soul Hocam'ın sorunu değil bu

  9. #9
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Benim kafa uçmuş mac tablosuna sh arp la bakmaya çalıştırıyorum
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok