Cisco 2948G-GE-TX Switch ve 2950 Switch
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2948G-GE-TX Switch ve 2950 Switch

Merhabalar, Şirketimizde 60 adet switch mevcut.Son zamanlarda bazı switchlerde özellikle de 2948 lerde ping süreleri çok uzun.2948 lerde 6 ms altına hiç düşmüyor,2950 lerde ise 1 ms ye düşüyor fakat

  1. #1
    sgokdemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    15

    Standart Cisco 2948G-GE-TX Switch ve 2950 Switch

    Merhabalar,

    Şirketimizde 60 adet switch mevcut.Son zamanlarda bazı switchlerde özellikle de 2948 lerde ping süreleri çok uzun.2948 lerde 6 ms altına hiç düşmüyor,2950 lerde ise 1 ms ye düşüyor fakat aralarda 200 300 ms lere kadar çıktığı oluyor.Switchler üzerinde çalışan kullanıcılara ping attığımızda ise problem yok,networkümüzde bir yavaşlıkta bulunmuyor,sadece switchleri pinglediğimizde sorun yaşıyoruz.Configrasyonda kontrol etmem gerekenler nelerdir yada fiziksel olarak bir sorun olabilir mi?,

    Teşekkürler,
    İyi çalışmalar.

  2. #2
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    Merhabalar,

    lokasyonda kaç adet vlan var? vtp kullanılıyor mu? STP var mı? tüm switchlerde aktif mi?
    sswitchlerin tümü cisco switch mi? nonecisco olan varmı ?
    Backbone switch hangi model ve yedekli çalışıyor mu?
    switchlerde atlama yapılırken yedekli mi yapıldı ve fiziksel olarak fiber ile mi bağlı birbirine ?
    switchlerde trunk portların altındaki konfigürasyonu çıktı olarak atar mısınız? ve tüm trunk portlar aynı şekilde mi konfigüre edilmiş durumda?

    gibi soruları detaylı yanıtlarsanız sorunuza daha net cevap alabilirsiniz. Şuan bu şekilde yorum yapmak yanlış olur.

    iyi çalışmalar.
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  3. #3
    sgokdemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    15

    Standart

    Lokasyonda 17 adet vlan var. Vtp kullanılıyor.Stp de var fakat tüm switchlerin portlarında aktif olmayabilir.

    Switchlerin hepsi Cisco backbone 6509 yedekli çalışmıyor,switchler direk olarak backbone fiber ile bağlı fakat fiberlerin yetersiz kaldığı yerlerde switchler gi portlarından fiber kablo ile aralarında trunk olarak haberleşiyorlar.

    Çok az sayıda da olsa UTP kablo ile trunk olarak birbirine bağlı olan switchlerimizde var.

    Konfigrasyon örnekleri ekte mevcuttur,

    Teşekkürler.
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  4. #4
    sokullu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    16

    Standart

    Selamlar senin konfigurasyonda var bı problem cunku hem trunk yapmıssın hemde spannig tree yapmıssın trunklı porta spannig tree yapılmaz spannig tree kullanma trunklı portta sorunun cozulur

  5. #5
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    Merhaba,

    * Bir portun altında "spanning-tree portfast" komutunu girdiğinizde bir uyarı mesajı alırsınız. Bu uyarıda bu özelliğin yalnızca hostların bağlı olduğu portlarda kullanılması gerektiğinden, aksi takdirde loop ların oluşabileceğinden bahsedilmiştir. Trunk portlarda bu komutu kesinlikle kullanmayın. Bir porta switch, ap, router bağlı ise bu komutu kullanmayın.
    * "switchport mode trunk" komutu ile "switchport trunk allowed vlan X,X" komutunu aynı anda kullanmanız anlamsız. bir portu trunk yaptığınızda zaten tüm vlanlerin geçmesini sağlarsınız. Bu durumda alloved vlan komutu geçersiz duruma düşecektir.

    tüm switch konfigürasyonlarında bu düzenlemeleri yapıp ping sürelerini tekrar kontrol edin.

    iyi çalışmalar
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı Oruç_Akpınar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    * Bir portun altında "spanning-tree portfast" komutunu girdiğinizde bir uyarı mesajı alırsınız. Bu uyarıda bu özelliğin yalnızca hostların bağlı olduğu portlarda kullanılması gerektiğinden, aksi takdirde loop ların oluşabileceğinden bahsedilmiştir. Trunk portlarda bu komutu kesinlikle kullanmayın. Bir porta switch, ap, router bağlı ise bu komutu kullanmayın.
    * "switchport mode trunk" komutu ile "switchport trunk allowed vlan X,X" komutunu aynı anda kullanmanız anlamsız. bir portu trunk yaptığınızda zaten tüm vlanlerin geçmesini sağlarsınız. Bu durumda alloved vlan komutu geçersiz duruma düşecektir.

    tüm switch konfigürasyonlarında bu düzenlemeleri yapıp ping sürelerini tekrar kontrol edin.

    iyi çalışmalar
    Aynı anda "switchport mode trunk" ve "trunk allowed" komutu girilirse allowed komutu geçerli olur
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı sokullu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar senin konfigurasyonda var bı problem cunku hem trunk yapmıssın hemde spannig tree yapmıssın trunklı porta spannig tree yapılmaz spannig tree kullanma trunklı portta sorunun cozulur
    Hem trunk hem spanning-tree olmazmı ? lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    sgokdemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    15

    Standart

    Merhabaler,

    Bazı portlarda trunk yazmamızın sebebi aynı portdan hem data hemde ip phone çalıştırmak istediğimiz için (faklı vlanlar),yapımızda cisco NAC kullanıyoruz,
    switchport trunk allowed vlan satırı port NAC' a dahil edildiğinde geliyor muhtemelen ben tekrar bi gözden geçireyim.Teşekkürler yardımlarınız için.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok