Cisco ve Dell Switch'ler Arasında Ortak VLAN Tanımlama
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco ve Dell Switch'ler Arasında Ortak VLAN Tanımlama

Merhaba arkadaşlar, Direk sorunumu anlatayım. Kullanmakta olduğum 5 adet switch bulunmakta ve bunlardan 2 si cisco 3ü dell switch.. Bu switchler arasında farklı vlanlar bulunmakta ve her vlanda ayrı bilgisayarlar

  1. #1
    Messie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    10

    Standart Cisco ve Dell Switch'ler Arasında Ortak VLAN Tanımlama

    Merhaba arkadaşlar,
    Direk sorunumu anlatayım. Kullanmakta olduğum 5 adet switch bulunmakta ve bunlardan 2 si cisco 3ü dell switch.. Bu switchler arasında farklı vlanlar bulunmakta ve her vlanda ayrı bilgisayarlar bulunmakta. Fakat şu şekilde birşey yapmak istiyorum; 1. switchdeki (örneğin vlan 1) vlan ı diğer swithlerdede göstermek istiyorum. Bunun nedeni bu switcdeki vlanda bulunan bilgisayarımda dosyalarım bulunuyor ve bu doslayarı diğer sw. lerdeki bilgisayarlara zaman zaman göstermem gerekiyor. ( dosyalardan kastım iso'lar v.s... ) bu işlemi nasıl yapabilirim.
    Konu hakkında yardımcı olacak ark. için şimdiden tşkr. edrm ..

  2. #2
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    vlanlar arasında routing yapabilmek için networkunuzun L3 bir cihaza sahip olması gerekir. router ya da L3 switchiniz mevcut mudur?

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Vlan lar kendi aralarındamı birbirini görsün istiyorsunuz yoksa tüm farklı bloklar birbirini görecekmi
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    Farklı switchler ve aynı vlan da olacak ise dot1q ile bu halledilebilir.

    fakat vlanlar arası da data akışı olacak ise L3 zorunlu oluyor.

  5. #5
    Messie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    evt arkadaşlar switchler layer 3 . Bu arada dat1q dediğimiz olay nedir tam olarak ?

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    802.1Q vlan Tagging , vlan işaretleme diyebiliriz , birden fazla vlan ı bu şekilde taşıyabilirsiniz tek porttan
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    Messie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    10

    Standart

    Arkadaşlar tşkler cevaplar için ama şöyle birşey var. Bu switchler kendi aralarında routing yapıolar.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok