Cisco Switch Yedek Uplink Kesintileri
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Switch Yedek Uplink Kesintileri

L3 desteği olmayan 2 switch birbirine bağlı çalışıyor. A switch'ini B switch'ine bağlayan 2 adet upllink port'u var. Uplinklerden biri yedek amaçlı kullanılıyor, kesinti durumunda devreye giriyor bu işi STP

  1. #1
    ferrum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    5

    Standart Cisco Switch Yedek Uplink Kesintileri

    L3 desteği olmayan 2 switch birbirine bağlı çalışıyor. A switch'ini B switch'ine bağlayan 2 adet upllink port'u var. Uplinklerden biri yedek amaçlı kullanılıyor, kesinti durumunda devreye giriyor bu işi STP sağlıklı bir şekilde yapıyor. A ile B switch'i birbirine bağlanırken arada Pdh transmisyon ekipmaları var. Yani arada yaşanan kesintiler switch'lerde L2 bir alarm düşürmüyor. Soruma gelince yedek yol'da arada yaşanacak bir kesintin B switch'inde bir alarmı tetiklemesini istiyorum. B switch'ini kontrol ederken yedek yolun kesildiğini bana söylesin...

  2. #2
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    sh spanning tree
    sh ip int. brief v.s komutlarla sorarsanız söyleyebilir
    veya switchport ledlerinden anlarsınız
    Alarm derken ne kastettiğniz anlaşılmıyor

  3. #3
    ferrum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    5

    Standart

    merhaba,

    kesinti durumunsa stp yada int down olmuyor. alarm derken ben switch üzerinde bişeyler down olmasını bekliyorum. Bu durum bir router'da yaşansaydı OSPF neigh down gibi bir alarm oluşacaktı.

  4. #4
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    Bu, SLA tracking / Policy Based Routing ile yapılabilirdi fakat switchler bunu desteklemiş olsalardı ve L3 çalışabilselerdi. Başka nasıl yapılır aklıma gelmiyor şuan..

  5. #5
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Mrtg gibi snmp kullanan monitör programlarıyla düzenli olarak monitör etmeniz gerekir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  6. #6
    ferrum isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    5

    Standart

    cacti kullandım. Ancak kesinti olması ile olmaması arasında bikaç kbps fark alıyor. Ama bu değelerde çok kararsız. Dolayısıyla bu da sorunu çözmedi

  7. #7
    6R7C6531342 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Mesajlar
    15

    Standart

    SPAN veya RSPAN ozelliklerini kullanabilirsin eger switch leriniz destekliyor ise....detay...Catalyst Switched Port Analyzer (SPAN) Configuration Example - Cisco Systems ... RMON kullanilabilir, Ama en verimli yontem denildigi uzere SNMP portlar uzerinde etkinlestirip NMS e gonderebilirsiniz...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok