Cisco IE 3000 Series Switch Erase Flash
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco IE 3000 Series Switch Erase Flash

MERHABA ARKADAŞLAR ELİMDE IE3000 CİSCO SWİTCH VAR BUNU YANLIŞLIKLA "erase flash" komutunu verip flashtaki bilgileri sildim.elimde bu switch ten bir tane daha var.bu switch içindeki flash bilgilerini sildiğim flashın içine

  1. #1
    mlsan31 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Mesajlar
    4

    Standart Cisco IE 3000 Series Switch Erase Flash

    MERHABA ARKADAŞLAR
    ELİMDE IE3000 CİSCO SWİTCH VAR BUNU YANLIŞLIKLA "erase flash" komutunu verip flashtaki bilgileri sildim.elimde bu switch ten bir tane daha var.bu switch içindeki flash bilgilerini sildiğim flashın içine nasıl atabilirim.yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Rommon > şeklinde açılıyormu switch ?
    sağlam olan cihazdaki ios i öncelikle bilgisayarınıza atacaksınız tftp server kurup , daha sonra bilg dan switch e aktaracaksınız
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    mlsan31 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    switch: şeklinde açılıyor
    bendeki sağlam olan swtichi rammon moda açamıyorum 115200 getirmem lazım hızını ama rammon modda açamıyorum ctrl+break yapıyorum ama olmuyor
    Konu mlsan31 tarafından (07.07.2010 Saat 22:18 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    flash ı silinen switch rommon mode da açılmıyormu ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    1- Bilgisayarına TFTP server kur.
    2- Switchin defaul vlanına ip ver
    3- Kendi pc ne de switche verdiğin network blogundan ip ver
    4- Switchle pc yi duz kabloyla bagla
    5- Sağlam cihazdan işletim sistemini TFTP servera gönder
    Bunu şu şekilde yapacaksın;
    SaglamSwitch# copy flash tftp
    cihazın içindeki image ismini yazacaksın. Bu image ismini görmek için
    show flash ya da show version diyebilirsin.

    6- saglam cihazdan alınan image i arızalıya yukleme yapılacak.


    7- Arızalı cihazda başka işletim sistemi mevcut olmadıgından rommon mode da transfer yapılacak

    Switch: set interface fa0/1 192.168.1.1 255.255.255.0

    ya da
    Switch: set interface vlan 1 192.168.1.1 255.255.255.0

    olması gerekiyordu. Dene bunları.

    8- Switch: boot tftp://192.168.1.5/cat4000-is-mz.121-11b.EW

    9- sistem tftp den boot yapsın

    10- Artık uzerinde çalışan bir işletim sistemi var.

    11- copy tftp flash


    Kolay gelsin..

  6. #6
    mlsan31 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    rammon da açılmıyor switch sorun orda zaten bide tftp yi görmüyor

  7. #7
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    sorunu nasil duzelttiniz. Geri donus yaparsiniz bizler icin yararli olacaktir.

  8. #8
    mlsan31 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    Aldığımız firmadan yeni bir flash istedik sorunu öyle düzelttik

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok