D-Link 2700 Access Point, EtherChannel
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
D-Link 2700 Access Point, EtherChannel

çalıştıgım kurumun birbirinden 1,5 km ara ile 2 tane binası mevcut her iki binadada ortalama 50 client bulunmakta.binalar arasında iletilişim 4 adet D-Link 2700 Access Point lerle saglanmaktadır. her iki

  1. #1
    movaxsi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    13

    Exclamation D-Link 2700 Access Point, EtherChannel

    çalıştıgım kurumun birbirinden 1,5 km ara ile 2 tane binası mevcut her iki binadada ortalama 50 client bulunmakta.binalar arasında iletilişim 4 adet D-Link 2700 Access Point lerle saglanmaktadır. her iki access point de Cisco 2960 Switch 'lerin 1ve 2 numaralı portlarına takılı.

    benim sorunum ise her iki binadada farklı internet çıkışları mevcut. a binasında cisco ip adresi 10.0.0.100 subnet 255.0.0.0 default gateway ise 10.0.0.2 yani modemin ip adersi... b binasında ise cisco 10.0.0.101 subbetmask 255.0.0.0 default gateway ise 10.0.0.3 modem ipadresi yani... a binasındaki pcler nete bazen çıkamıyor modeme ping çektigim zaman bana b biansındaki modem ip adresini vererek ulaşılamaz ip adresi hatası veriyor.. Bu birinci sorunum.

    İkinci sorunum ise ether channel yaptıgım zaman cihazlar 10 dk en fazla 15 dk sorunsuz çalışıyor sonrada birden bire ether channel yaptıgım portlar disable oluyor. ether channel uygulamasını kaldırınca tekrar normale dönüyor ve tek acces point üzerinden baglanmaya devam ediyoruz.

    Yaptıgım bazı araştırmalar sonucunda wireleslerdeki dalgalanmalar yavaşlamalar ve çevre etkilerinden dolayı ether channel uygulamasının düzgün çalışamayacagı. ether channel için kablolu baglantının faydalı olacagı söylenildi.

    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. öncelikle ip yapılandırmasında ne yapmam lazım. bu ayarları yaparken cisco network asistan programı ile yapıyorum......

  2. #2
    movaxsi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    13

    Standart

    Arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu acaba... en azından ip ayarlamalarıyla ilgili fikri olan kimse yokmu ???

  3. #3
    movaxsi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    13

    Standart Bilen yada fikri olan kimse yokmu

    Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yada fikri olan bir Allahın kulu yokmu. yoksa benmi sorunumu tam olarak anlatamadım...

  4. #4
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    merhaba
    2 bina mevcut toplamda 100 client var demişsiniz.
    10.0.0.2 ve 10.0.0.3 -- 2 adet gateway var ve 2 binada aynı networktemi bulunuyor? (10.0.0.0/8) bloğundamı ? ben böyle anladım.
    eğer böyle ise dhcp kim ? herşeyden önce
    2 bina arasına fiziksel bağlantı çekmenizi öneririm ( fiber kablo )..
    ether-channelı fiziksel bağlantı olmadan nasıl ve nerede yaptınız onu anlamadım?
    ether-channel elbette fiziksel bağlantılarla yapılır!!!
    Konu trunkmode tarafından (10.03.2010 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir.

  5. #5
    movaxsi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    13

    Standart

    evet 2 binamız ve her iki binadada iki ayrı internet baglanıtısı için kurulu modemimiz var ipleri elle manuel olarak veriyoruz. dhcp modlarımız kapalı. iki bina arasında fiziksel baglantı olanagımız maalesef yok kablosuz baglantı ile baglanıyoruz. cisco ile yaptıgımız görüşmelerde ve aldıgımız desteklerde kablosuz olarak ether channel yapabilecegimiz söylenmişti. ether channeli şöyle izah edeyim 4 adet acces point mevcut ikisi A binasında cisconun 1-2 nolu portlarında takılı birinci ap 5 ikinci 11 kanalda çalışıyor arada minimal 6 kanal boşluk bırakıyoruz. B binasında da iki adet acces point mevcut onlarda 1-2 nolu portlarda takılı yine aynı şekilde 5 ve11 kanallarda çalışıyorlar. cisco network asistan programı ile ether kanal uygulamasına girince otomatikmen bana local ve rometo port olarak ether channel oluştulacak portları getiriyor buradan grup ıd sini veriyoruz ve ether channel uygulamasına geçiliyor. uzun bir süre bu şekilde çalıştık yani wireless ile ether channel uygulaması çalışıyor fakat sürekli sorunlar çıkarıyor...

  6. #6
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    merhaba
    şu an konu netleşti fakat wireless ether-channel konusunu hiç duymamıştım
    ve bir yerdede rastlamadım,CCNP içeriğindede yok diye biliyorum
    sanırım Wireless sertifikasyon konuları arasında olması muhtemel. yani Cisco var diyorsa
    zaten vardır ve uygulanıyordur ki siz uyguladığınızı söylüyorsunuz.
    bu noktada şunu sormak istiyorum bir topoloji çıktısı koyabilirmisiniz bu konu altına
    yani kablosuz sinyaller ilemi ether-channel kuruyorsunuz benmi yanlış anladım
    Konu trunkmode tarafından (10.03.2010 Saat 23:58 ) değiştirilmiştir.

  7. #7
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    merhaba
    o zaman ether-channelı kontrol etmekte fayda var.
    sh ip int brief yaptığınızda pox interface görebiliyormusunuz,up görünüyormu
    ikincisi channel-protocol ne kullanıyorsunuz pagp mi?
    bu arada 1.bina gateway olarak kendi modemini görmeyip karşı binadaki
    modemi default gateway olarak görüyor ve ulaşamıyor gibi görünüyor
    config tarafındada sorun var görünüyor. genel bir hata bulma hata bulma çalışması yapmak gerekiyor
    switchportlar trunk native vlanlar match olmalı bunları kontrol edebilirminiz
    ağınızda 1 değil bayağı problem var gibi

  8. #8
    movaxsi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    13

    Standart

    kablosuz ile ether channel uygulmasını acces pointleri karşılıklı olarak wds protokol ile eşletirme yapıyoruz böylece iki acces point biribirinden bagımsız ve 5 kanal aralıklı olarak haberleşliyor. bu şekilde yapılınca cisco asistan programında ether channel uygulamasını açınca program 1 ve 2 numaralı protları otomatik olarak eşleştirme yapıyor bende orada LACP yada PAgP protokollerinden birini seçerek ether channel uygulmasını başlatıyorum.. networkumuzda tek vlan mevcut default vlan1 kullanıyoruz. asistan programı zaten bana bu protların switch role geçmesini ve native vlan grubunu seçmemi uyarısını veriyor. protları swcth role çekip native vlan larını default vlan1 e getiriyorum...

  9. #9
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    selam
    netice olarak benim düşüncem iki noktayı fiziksel olarak bağlamak
    bunu sağlayabilmeniz zor değilse yaptırın derim,çünkü mesafe 1.5 km az bir mesafe değil

  10. #10
    movaxsi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    13

    Standart

    fiziksel olarak baglantı olayına buradaki telekomun alt yapısı müsait degil fiber çekimi için zorluk çıkarıyorlar. gerçi tek acces point ilede biz baglantımızı sağlıyoruz daha hızlanmanın yollarını arıyoruz. bunun dışında internte çıkış olayı için ne yapmam gerekli nasıl bir ayar yapmalıyım acaba switchlerin gatewaylerini defalarca degiştirdim bulundugu binanın modem ip sini verdim. boş geçtim express setup kısmında default 0.0.0.0 geliyor onu denedim. fakat bir türlü internet olayını çözemedim. neden diger binanın modemine ulaşmaya çalışıyor. bunu engellemenin bir yolu yokmu. network asistan kısmında policy ayarları var acaba orada 1 numaralı swtch role atadıgım port üzerinden belirli ip yada mac adresine ulaşımı engellesem faydası olabilirmi..

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok