Cisco Catalyst 3550 Switch'te EIGRP Routing Packet Drop Oluyor
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Catalyst 3550 Switch'te EIGRP Routing Packet Drop Oluyor

Merhaba Arkadaşlar.Aşağıdaki sorunla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Uzak lokasyon:cisco 3550 Merkez:cisco 3560G Merkez:juniper firewall Müşteri lokasyonumdan bana 2 adet farklı taşıyıcalardan fiber ile metroethernet geliyor.bu sistem için eigrp

  1. #1
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart Cisco Catalyst 3550 Switch'te EIGRP Routing Packet Drop Oluyor

    Merhaba Arkadaşlar.Aşağıdaki sorunla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

    Uzak lokasyon:cisco 3550
    Merkez:cisco 3560G
    Merkez:juniper firewall

    Müşteri lokasyonumdan bana 2 adet farklı taşıyıcalardan fiber ile metroethernet geliyor.bu sistem için eigrp protokolu kullanıyorum.Merkez 3560G üzerinde eigrp den sonra bütün paketleri firewallda ilgili interface e taşımak için Merkez switchde default route kullanıyorum.MErkezimde terminal serverlar mevcut.Benim sorunum uzak lokasyondaki kullanıcılarımın rdp sessionlarının farklı zamanlarda drop olması.Çok ilginçtir merkezden uzak lokasyondaki 3550 ye telnet çekince birkaç saniye içinde bu sessionda drop olup kitleniyor.Eigrp devre dışı bırakıp uzak lokasyondan direk firewall interfaceime route yazınca bu sorun çözülüyor.


    1-Eigrp protokolu kullanıktan sonra eigrp den gelen paketleri firewall a göndermek için def route yerine nasıl bir çalışma yapabilirim.
    2-Paketlerim eigrp varken neden drop olur.

    3-MErkez 3560G üzerinde nasıl bir config çalışması yapabilirim.
    Konu voip tarafından (09.12.2009 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: x
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  2. #2
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    sorumu güncelliyorum.

    dinamik routing yapmadan eigrp vs.. iki hattı load balancing ve packet sharing çalışacak şekilde çalıştırabilirmiyim.

    Teşekkürler
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  3. #3
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    per packet ve per destination olmak üzere 2 şekilde load balance yapabilirsin. Bunlardan per destination default olandır. per packet yaparsan her bir interfaceden sırasıyla paket gönderir ama ses geçen bir trafikte yapmaman gerekir çünkü kesintiye sebep olur.

    gönderdiğim dökümanı incelersen yardımcı olucaktır.
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  4. #4
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    Teşekkürler.

    ip load-sharing per-destination kullanarak load balancing yapabiliyorum.Peki hattın yedekliğini bu şekilde sağlayabilirmiyim.Hatlardan birinin gitmesi durumunda diğerinin devam etmesi gibi.
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

  5. #5
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    interface tracking ve objekt yaparak bunu sağlayailirsin. interfaclerden birinie sürekli ping atılmasını sağlar down olduğunda otomatik olarak metriğin düşmesini sağlayarak trafiğini yönünü değiştirebilirsin. Acil çıkmam lazım bunları bir araştır istersen

    standby 1 track s0/0 30 ( buradaki 30 priortynin ne kadar düşüceğini gösterir)

  6. #6
    voip isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    187

    Standart

    Teşekkür Ederim
    Dont try this on your SIP devices ;-) :

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok