Cisco 2950 Switch
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 5 Sayfadan 1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 41 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2950 Switch

Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. networkümde catalyst 2950 cisco switch kullanmaktayım bu switch e bağlı olarak 3 adet adsl hattım bulunmaktadır. Sıkıntım şu arkadaşlar 1. adsl modemimin ip si 192.168.0.1

  1. #1
    ilkermc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    17

    Standart Cisco 2950 Switch

    Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    networkümde catalyst 2950 cisco switch kullanmaktayım bu switch e bağlı olarak 3 adet adsl hattım bulunmaktadır. Sıkıntım şu arkadaşlar

    1. adsl modemimin ip si 192.168.0.1 olarak değiştirmeden kullanmak istiyorum

    2. adsl modemimin ip si 192.168.0.2 bunu 192.168.1.1 olarak değiştirmek ve 192.168.0.1 bandındaki ip yi alan tüm makinelerin görmesini istiyorum.

    3. adsl modemimin ip si 192.168.0.3 bunu 192.168.2.1 olarak değiştirmek ve 192.168.0.1 ve 192.168.1.1 bandındaki ip yi alan tüm makinelerin görmesini istiyorum.

    1 adet usrobotics 4 port adsl router modem
    1 adet airties 4 port adsl router modem
    1 adet zyxel 4 port adsl router modem kullanmaktayım

  2. #2
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,193

    Standart

    size layer 3 bi switch yada router lazım
    The day that never comes

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Öncelikle tam olarak ne istediğinizi anlamadım load balance mı ?
    görmesini istiyorum derken diğer ip bloklarıyla haberleşmesinimi istiyorsunuz ?
    Arkadaşın dediği gibi layer3 bir switchle farklı ip bloklarını istediğiniz gibi yönetebilirsiniz örneğin 3560 işinizi görür
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    life over cli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    layer 3 bi switch e ihtiyacın yok.

    ancak subnetting yapman ve ip bloğunu b class yapman gerekicek örnek olarak;

    191.0.0.1 /22 yapabilirsin. bu şekilde 191.0.0.1 ile 191.0.3.254 arasında tüm ip ler birbirleriyle haberleşebilir.

  5. #5
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı life over cli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    layer 3 bi switch e ihtiyacın yok.

    ancak subnetting yapman ve ip bloğunu b class yapman gerekicek örnek olarak;

    191.0.0.1 /22 yapabilirsin. bu şekilde 191.0.0.1 ile 191.0.3.254 arasında tüm ip ler birbirleriyle haberleşebilir.
    192 yerine 191 yazmışsınız sanıyorum ancak onda da yanlış olmuş private ip ler 192.168/24 tür 192.0.0.1 dediğiniz sizin gerçek ip dir yani birilerinin internette sahip olduğu ip bloğunu içerdemi kullansın , lütfen yanlış yönlendirmeyelim insanları

    Arkadaşın sorusuna gelince tam olarak ne istediği ve yapının nasıl çalıştığı açıkça ifade edilmemiş , bunu ifade ederse belki mevcut yapıyla çözülebilir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  6. #6
    life over cli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    önceki mesajdada yazdığım gibi o bir örnektir fikir vermesi açısından yazılmıştır 191 kullanmasın 10.0.0.0 / 22 kullansın. mesajdanda yapılmak istenen gayet rahat anlaşılmaktadır.

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Örnek denilen şey mevcut yapı için uygulanabilir olmalıdır ve kalkıp "191.0.0.1/22 yapabilirsin" demişsiniz kocaman yapabilirsin yazıyo orda , lokalde kullanılan bir yapı için reel ip örneği vermişsiniz hala fikir vermesi açısından diyosunuz , ayrıca soran arkadaş farklı ip blokları kullanmak istemiş hepsini aynı bloğa alıp yapalım dememiş , hatalı olduğunu kabul eden insan pek görmedim zaten şaşırmıyorum
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    life over cli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    16

    Standart

    global ip yi bpg ospf dns kombinasyonuyla pek güzel bi şekilde local olarak kullanabilirsin.

    eğer ki bu kadar önemliyse hatalıyım.

    soruyu anlaman açısından; arkadaşın isteği 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1 deki ip leri birbirleriyle haberleştirebilmek.

  9. #9
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    192.168.0.0 , 192.168.1.0 ve 192.168.2.0 lı ip bloklarını haberleştirmek demek istediniz heralde yoksa o yazdıklarınız modemlerin ip si , modemleri görüştürmek isteyeceğini sanmıyorum
    başkasına ait bir global ip yi nasıl kullancağımızı merak ettim doğrusu ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  10. #10
    ilkermc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    17

    Standart

    arkadaşlar swich imin 15 inci portunu vlan2 16. portunu vlan3 olarak adlandırdım. Bu konuda biraz acemiyim layer 3 swicth demişissiniz buna gerçekten ihtiyacım varmı?. Konuyu detaylı anlatırsanız çok memnun olurum

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok