İkinci Range'de Network Yavaşlıgı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
İkinci Range'de Network Yavaşlıgı

Selamlar, Ben buraya yeni katılıyorum.Cisco konusunda da çok tecrübesizim.Büyük bir şirkette çalışıyorum.Son zamanlarda baş gösteren ciddi bir sorunumuz var çözemedim. ANK bölgemizde 2 adet L2 switchimiz (2900 serisi) var.2 adet

  1. #1
    dulceakif isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    4

    Standart İkinci Range'de Network Yavaşlıgı

    Selamlar,

    Ben buraya yeni katılıyorum.Cisco konusunda da çok tecrübesizim.Büyük bir şirkette çalışıyorum.Son zamanlarda baş gösteren ciddi bir sorunumuz var çözemedim.

    ANK bölgemizde 2 adet L2 switchimiz (2900 serisi) var.2 adet ip range miz var164.39.44.0 ve 10.206.62.0 ..ilk range deki pc ler,printerlar,serverlar vs tüm cihazlar hızlı çalışıyor.İkinci range den ip alan herhangi bir network cihazı son derece yavaş çalışıyor.Mesela print server ilk range'de pc ikinci range bu pc print server dan çıktı alması için en az 15dk bekliyor yani inanılmaz yavaş.

    Bana L3 switch tavsiye ettiler 3560 Advanced Routing özelliği olan bu ne kadar dogru bilmiyorum.Sizin çözüm öneriniz olabilir mi bu konuda?

  2. #2
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Peki cikti almak istediginiz PC' den printerin IP sini pinglediginizde time degerlerindeki mili saniye degerleri nedir?

    Bizde is yerinde 3560 kullaniyoruz. Gayet memnunum. Hic bir problemini gormedim performans konusunda.

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Detaylı bir topoloji olmadan yorum yapılamaz bu gibi durumda , sorundan emin olmadan da yeni switch almak çözüm olmayabilir ki l2 yerine l3 koyulmasının çözüm getiriceğini sanmıyorum , router ın önünde çalıştırdıktan sonra ikisi de aynı mantıkla çalışıyor , benim tavsiyem birkaç firmadan yardım isteyin gelip baksınlar sorunu bulup çözüm sunsunlar , birkaç demememin sebebi mağlum
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Sorunu tespit etmek icin, printerlarin bagli oldugu porttan bandwidth testi yapabilirsiniz.

  5. #5
    dulceakif isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    Ping attıgım zaman 1ms olarak görülüyor bunda bir sorun yok ping istatistikleri gayet iyi.Topology i ise bilmiyorum şirketin network tarafına ingilizler bakıyor zaten onların önerisi L3 switch almaktı.

    2.rangedeki bilgisayarlar neden LAN'da yavaş çalışsın bu sorunun cevabını henüz verebilen olmadı

    En sonunda L3 switch aldırcam

  6. #6
    jilsander isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    58

    Standart

    Merhaba ;

    GHOST'un da belirtmiş olduğu gibi topoloji olmadan sorunu söylemek zor. Fakat ilk etapta, sorunlu olduğunu söylediğiniz networkte bulunan DHCP, print server gibi özel makinaların konfigürasyonları kontrol etmek gerekir. Özellikle de PC'lerin gateway'i olan makinaya bakılması lazım.

    Kolay gelsin.

  7. #7
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Direk olarak printeri kendi bilgisayariniza baglayip print almayi denediniz mi? Belki sorum printerdadir!!! L2 switch uzerinde sh interfaces komutu ile interface altlarina bakabilir misiniz? CRC falan var mi?

  8. #8
    dulceakif isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    Print/file server 'ın gateway ip si ile ikinci range deki pc lerin gateway ip si birbirinden farklı.
    Topology i yurtdışından isteyebilirim verirlerse size yazarım burdaki tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim gerçekten hızlı cevaplar aldım

  9. #9
    dulceakif isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    Printer da sorun yok çünkü 164.lü range den ip alan bilgisayarlar problem olmadan çıktı alabiliyorlar.Sadece print değil paylaşımda kurdugum birsürü program da 10'lu ip alan pc lerde çok agır çalışıyor.Burda switch de bir yönlendirme sorunu olabilir mi ikinci rangedeki bilgisayarlar için?

    En iyisi detay belirtmek sadece böyle bir problemle karşılaştınız mı daha önce onu sormak istedim.

  10. #10
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Evet kesinlikle detay belirtirseni cok iyi olacak. Suan hersey varsayim uzerine oluyor

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok