IOS Upgrade, (IOS Güncelleme)
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
IOS Upgrade, (IOS Güncelleme)

selam arkadaşlar, 4510 R-E model switch'e IOS upgrade etmeye çalışıyoruz ancak VLAN 1'e ip vermemize rağmen up olmuyor.Sorun neden kaynaklanabilir? Switch üzerinde FA1'e PC bağlı..pc'den switch'i pingleyebiliyoruz ancak switch'den pc'yi

  1. #1
    heavenix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    99

    Standart IOS Upgrade, (IOS Güncelleme)

    selam arkadaşlar,
    4510 R-E model switch'e IOS upgrade etmeye çalışıyoruz ancak VLAN 1'e ip vermemize rağmen up olmuyor.Sorun neden kaynaklanabilir?
    Switch üzerinde FA1'e PC bağlı..pc'den switch'i pingleyebiliyoruz ancak switch'den pc'yi pingleyemiyoruz...

  2. #2
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Cihaz uzerindeki configurasyonu paylasabilir misiniz?

    PC' den switch' i pingleyebiliyorum demissiniz. Burada pinglediginiz vlan1' in IP si mi?

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    interface vlan 1
    no shutdown

    komutlarını deneyin
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    heavenix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    99

    Standart

    Merhaba,
    Cihaz üzerinde configurasyon yok..
    vlan1'e ip veriyorum ve vlan1 admin down değil sadece down durumda
    pc'den vlan1'e verilen ip'yi pingliyorum ancak switchden pc'ye ping atamıyorum..

  5. #5
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Ghost' un dedigi yontemi denediniz mi?

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı heavenix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Cihaz üzerinde configurasyon yok..
    vlan1'e ip veriyorum ve vlan1 admin down değil sadece down durumda
    pc'den vlan1'e verilen ip'yi pingliyorum ancak switchden pc'ye ping atamıyorum..
    show ip interface brief yazdığınızda vlan1 down gözüküyorsa
    interface vlan 1
    no shutdown
    komutunu girin , up olması gerekir
    pc nin pinglenememesi windows firewall ayarlarından olabilir onu kontrol edin
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    heavenix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    99

    Standart

    port no sh ile up olmuyor
    pc'de firewall kapalı durumda
    benim anlamadığım fa1 interface'i altında "switchport" komutu çalışmıyor..bu normal midir?

  8. #8
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Loglar yada debug ciktilari ne diyor?

  9. #9
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    butun portlar acaba farkli bir vlan'da olabilir mi? portlarin durumu nedir hangi vlan'dalar?

  10. #10
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    bie sh vlan alalım yada sh run alalım. Bişey alalım ama böyle olmuyor

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok