Fiber Konfigürasyonu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Fiber Konfigürasyonu

Merhaba, Fiber konfigürasyonu yaparken ektradan birşeye dikkat etmek gerekiyor mu ? iki switchi multimode fiber kabloyla bağlamaya çalıştım ancak portlar up olmadı.

  1. #1
    Corvo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    20

    Standart Fiber Konfigürasyonu

    Merhaba,


    Fiber konfigürasyonu yaparken ektradan birşeye dikkat etmek gerekiyor mu ?
    iki switchi multimode fiber kabloyla bağlamaya çalıştım ancak portlar up olmadı.

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    A switch indeki transmit , B deki recieve e gelecek şekilde doğru bağladınız mı , yani fiberin uçları çarpaz şekilde olacak , eğer bağlantı doğru ise birde gbic ler takılı iken elinizle kapatıp karanlıkta uçlardan birinde ışık olup olmadığını kontrol edin , bunlar haricinde sx gbic te multimode kullanabilirsiniz , gbic lx ise singlemode kullanmanız gerekir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    Corvo isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    20

    Standart

    Teşekkürler ghost.
    Kabloyu biraz sert oturtmak gerekiyomuş.Problem yok şimdilik. =)

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart


    rica ederim kolay gelsin
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    oyle bir durumda fiberin bir ucundan cakmak yakip diger ucundan isik gormeyi test edin.. goremiyorsaniz fiber kabloda da bir problem olabilir..

    eger kabloda problem yoksa bu defa ghost'un dedigi gibi gbic ile switche bir ucu bagli olan fiberin diger ucundan kirmizi isik gelip gelmedigine bakin..

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Arkadaş sorunu bulmuş ama sigara içenler hemen kendini belli ediyo cidden çakmağın ışığını iletiyomu ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş sorunu bulmuş ama sigara içenler hemen kendini belli ediyo cidden çakmağın ışığını iletiyomu ?

    evet iletiyor.

  8. #8
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    çakmağı yakıp söndürerek saniyede kaç bit gönderilebiliyo
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    henuz onu olcemedik

  10. #10
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    Dikkat edin fiberi ölçecem derken kaşı gözü yakmayın

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok