Merhaba,
Fiber konfigürasyonu yaparken ektradan birşeye dikkat etmek gerekiyor mu ?
iki switchi multimode fiber kabloyla bağlamaya çalıştım ancak portlar up olmadı.
![]() | | |
Merhaba, Fiber konfigürasyonu yaparken ektradan birşeye dikkat etmek gerekiyor mu ? iki switchi multimode fiber kabloyla bağlamaya çalıştım ancak portlar up olmadı.
Merhaba,
Fiber konfigürasyonu yaparken ektradan birşeye dikkat etmek gerekiyor mu ?
iki switchi multimode fiber kabloyla bağlamaya çalıştım ancak portlar up olmadı.
A switch indeki transmit , B deki recieve e gelecek şekilde doğru bağladınız mı , yani fiberin uçları çarpaz şekilde olacak , eğer bağlantı doğru ise birde gbic ler takılı iken elinizle kapatıp karanlıkta uçlardan birinde ışık olup olmadığını kontrol edin , bunlar haricinde sx gbic te multimode kullanabilirsiniz , gbic lx ise singlemode kullanmanız gerekir
Mr.google knows everything , ask to him...
Teşekkürler ghost.
Kabloyu biraz sert oturtmak gerekiyomuş.Problem yok şimdilik. =)
rica ederim kolay gelsin
oyle bir durumda fiberin bir ucundan cakmak yakip diger ucundan isik gormeyi test edin.. goremiyorsaniz fiber kabloda da bir problem olabilir..
eger kabloda problem yoksa bu defa ghost'un dedigi gibi gbic ile switche bir ucu bagli olan fiberin diger ucundan kirmizi isik gelip gelmedigine bakin..
Arkadaş sorunu bulmuş ama sigara içenler hemen kendini belli ediyocidden çakmağın ışığını iletiyomu ?
çakmağı yakıp söndürerek saniyede kaç bit gönderilebiliyo![]()
henuz onu olcemedik![]()
Dikkat edin fiberi ölçecem derken kaşı gözü yakmayın![]()