Cisco Switch MAC-Address-Table - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 12
Toplam 20 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Switch MAC-Address-Table

ewet emre arkadaşımızın dediği gibi bu işlemi cok rahat yapabilirsin

  1. #11
    zahirr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    46

    Standart

    ewet emre arkadaşımızın dediği gibi bu işlemi cok rahat yapabilirsin

  2. #12
    monopeto Guest

    Standart

    layer2 bir switchde SH ARP komutu çalışmaz ki... çalışır ama switchlerin ip-mac'larını gösterir.MACden İP öğrenmenin en kolay yolu DHCPden bakmaktır. yada o subneti angry ip scanner gibi bir programla tarayıp makineler içinden seçilebilir.

  3. #13
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    sh ver den bir satır

    Model number : WS-C2960-24TT-L

    sh arp tan bir satır.

    Internet xxx.xxx.xxx.xxx. 42 0019.30f2.f998
    Carpe dieM

  4. #14
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Alıntı Cagdas Yalman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sh ver den bir satır

    Model number : WS-C2960-24TT-L

    sh arp tan bir satır.

    Internet xxx.xxx.xxx.xxx. 42 0019.30f2.f998
    Merhaba

    Muhalefet olmak istemem ama onu L3 cihazdan gidip bakar uzerine yazar. Yani sen L2 switchte ip arp komutu ile yapına gore gorup yada goremeyebilirsin. Yaz bakalım kenar switchte aynı vlan daki ipleri gorebilecekmisin.
    NOT: Mac adresinden ip adresine inverse-arp olmadan ulasamazsın...

  5. #15
    monopeto Guest

    Standart

    Switch#sh arp
    Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface
    Internet 192.168.xx.1 1 000f.06d3.7205 ARPA Vlan77
    Internet 192.168.xx.99 - 001e.bd78.dbc1 ARPA Vlan77
    Switch#

    192.168.x.x subneti switchlerin bulunduğu vlan77ye ait. layer 3 cihazda görebiliyorum normal kullanıcı makinelerini. ama layer2 de bi imkanı varsa bilmek isterim.

  6. #16
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    layer2 de bunun imkanı yok diye biliyorum , ancak l3 cihazda sh ip dhcp binding ile bakmak yada dediğiniz gibi bir ip scanner kullanmak gerekir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #17
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    Merhaba

    Arkadaşlar her şey çok güzel çok iyide problemi ileten arkadaşın ürünün cisco olup olmadığını belirtmeden show komutları havada uçuşmuş.CiscoTR olabiliriz ama sorunun özünde cisco ile doğrudan alakalı bir durum yok ki

  8. #18
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    x25 konu başka yere kaymış gibi görünüyor olsada güzel bir bilgi alış verişi oluyor bir tartışma ortamı oluyor gibi geldi bana.
    Carpe dieM

  9. #19
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    Alıntı Cagdas Yalman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    x25 konu başka yere kaymış gibi görünüyor olsada güzel bir bilgi alış verişi oluyor bir tartışma ortamı oluyor gibi geldi bana.
    Elbette güzel bir durum.Ancak yinede cevaplarımızın başına eğer cisco kullanıyorsanız gibi bir ifade uygun olacaktır.Olaya soru soran açısındanda bakmak lazım düşünün hiç cisco ürünü kulllanmamış CLI ile hiç tanışmamış olsam oturup saatlerce bu "sh" komutunu nereye yazacağımı düşünürüm bazen biraz basic düşünmek lazım.Tabi bu sadece benim fikrim.

  10. #20
    everygelem isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    14

    Standart

    Eğer pc üzerinden öğrenebilirmiyim derseniz; *unix işletim sisteminden herhangi birinden
    ping -b255.255.255.255 le broadcast ip adresine ping atarsanız local networkte online olan aygıtlar size geri dönecektir. Sonra arp -a le mac tablosundan sonuca ulaşırsınız.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok