Switch'in HUB Gibi Çalışması
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree1Likes
  • 1 Post By GhoSt
Switch'in HUB Gibi Çalışması

Merhaba; Şöyle bir sorum olacak. Cisco switch'imizin 2 portundaki PC'lerin aynı hub'a bağlıymış gibi çalışmasını istiyorum.Yani 2 PC de birbirlerinin bütün paketlerini görecek. Bu mümkün müdür?

  1. #1
    semihyigit isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    2

    Standart Switch'in HUB Gibi Çalışması

    Merhaba;

    Şöyle bir sorum olacak. Cisco switch'imizin 2 portundaki PC'lerin aynı hub'a bağlıymış gibi çalışmasını istiyorum.Yani 2 PC de birbirlerinin bütün paketlerini görecek. Bu mümkün müdür?

  2. #2
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    Merhabalar bbenim alıgılama göre bahsettiğiniz iki farklı şey. aynı hubda bağlıymış gibi derken sw üzerinde aynı vlana alınması. 2 bilgisayarın bütün paketlerini görmesi demek iser monitoring gibi alıgıladım. yapmak istediğinizi biraz daha açıklayabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
    Carpe dieM

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Öncelikle Hub ve switch in ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim zira söyledikleriniz anlamsız ve saçma olmuş , birbirlerini görmesi tabirinden port mirroring olduğunu sanmıyorum , 2 port farklı vlan dalar ve haberleşemiyorlar , iki bilg ın haberleşmesi isteniyor sanırım
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    dayt Guest

    Standart

    anladığım kadarıyla arkadaş MAC'e göre yönlendirme olmasın örneğin biri internete çıkıyor bile olsa diğer PC onun paketlerini görecek

  5. #5
    semihyigit isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    2

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Hub ve switch in ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederim zira söyledikleriniz anlamsız ve saçma olmuş , birbirlerini görmesi tabirinden port mirroring olduğunu sanmıyorum , 2 port farklı vlan dalar ve haberleşemiyorlar , iki bilg ın haberleşmesi isteniyor sanırım


    Arkadaşım teşekkür ederim ama kısaca switch neye göre yönlendirme yapar MAC e göre yönlendirme yapar. Hub ne yapar. Gelen veriyi MAC ine bakmadan bütün portlarına yönlendirir. 2 PC de birbirlerinin bütün paketlerini görecek cümlesinde de switchde bu durumun mümkün olmadığı çift taraflı port monitoring yapılması gereği çok açık. Şunları sorayım o zaman.Port mirroring için aynı vlanda olmaları gerekiyor sanırım. Bir de bir yerde spanning tree nin aktif olması gerektiğini okudum. Bunlar doğru mudur? Ayrıca yeterli midir?
    Konu semihyigit tarafından (23.07.2009 Saat 06:27 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    En başta çift taraflı port monitoring yapılabilirmi demiş olsanız açık olurdu

    - STP nin aktif olması gerekir (cisco larda default ta açıktır)
    - SPAN (switched port analyzer) yaparken birden fazla vlan ı monitör edebilirsiniz , sniffer ın bağlı olduğu port trunk yapılır ve izlenecek vlan lar seçilir ama sanıyorum sadece cat6000/6500 serilerinde bu mümkün
    - Sniffer olarak çalışan port başka bir porttan sniff edilemez
    - İstediğiniz şey için eğer o iki bilgisayar aynı switch üzerindeyse ve aynı vlan da larsa , switch in tek portuna hub bağlayarak 2 bilg birbirinin trafiğini sniff edebilir

    Linkleri incelerseniz detaylı bilgiler mevcut
    http://www.cisco.com/en/US/products/...8015c612.shtml
    http://www.cisco.com/en/US/tech/tk38...808122ac.shtml
    Nexus likes this.
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    monitor session 1 source interface Fa0/1
    monitor session 1 destination interface Fa0/2

    komutlarını kullanabilirsin
    Carpe dieM

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok