Arkadaşlar uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum ama hala nasıl yapılabileceğini bulamadım yardım edebilirseniz sevinirim
Acil olarak cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim herkese kolay gelsin
![]() | | |
Arkadaşlar uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum ama hala nasıl yapılabileceğini bulamadım yardım edebilirseniz sevinirim Acil olarak cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim herkese kolay gelsin
Arkadaşlar uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum ama hala nasıl yapılabileceğini bulamadım yardım edebilirseniz sevinirim
Acil olarak cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim herkese kolay gelsin
Konu teknikfatih tarafından (21.07.2009 Saat 11:39 ) değiştirilmiştir.
Sanirim switch uzerinde kullanicilara ip dagitimini DHCP ile yapiyorsun.. Bu durumda soyle bir kisim olmali;
ip dhcp pool deneme
network 10.10.10.0 255.255.255.0
domain-name deneme.com
dns-server 10.10.10.1
netbios-name-server 10.10.10.1
default-router 10.10.10.1
->lease 15
exit
buradaki "lease 15" ip dagitilirken atanan kiralama suresidir.. Eger sh run ciktinizdan bu kismi yollarsaniz beraber bakabiliriz..
Yardımınız için çok teşekkür ederim yalnız benim bilemediğim konu switc üzerinde dediğiniz bölüme adım adım nasıl ulaşabilirim benim yaptığım işlemi size anlatayım
switch e bağlanıyorum
sonra lease bölümünü nasıl görüp oynayabilirim mesela bununla ilgili bi show komutu falan var mı
bir sorunumda dhcp havuzumun adını nasıl öğrenebilrim.sizin yazdığınıza göre havuzun adını bilmek gerekiyor gibi gözüküyor
özür dilerim ama swicth üzerinde çok fazla bilgim olmadığı için belki sizev çok basit sorular sorarak zamanınızı alıyorum ama privilage mod nedir o moda nasıl girebilirim
Selam ,
Switche nasıl bağlanıyorsunuz?console portundan console kablosu yoluylamı yoksa putty ya da secure crt tarzı program kullanarak telnet yoluylamı?
Juniper Networks
JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL
telnetle bağlanıyorum
şimdi şu komutu kullanarak ip adreslerini mac adreslerini ve kira süresinin sona ereceği tarihi görebiliyorum yalnız bu kiralama süresi normalde 8 gün değilmi bide kullanıcı 8 gün içerisinde bağlandığında bi 8 gün daha kirayı uzatması gerekmiyo mu serverlarda öyle ama bunda nasıl oluyor bilmiyorum.
show ip dhcp binding