Cisco Switch, DHCP Lease - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 12
Toplam 19 sonuçtan 11 ile 19 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Switch, DHCP Lease

ok.o saman şu komutları gireceksiniz, >enable #show running-config (burası privilege mod) bu komutu calıstırdıgınız zaman switchınızın uzerınde bulunan butun konfıgı gorebılırsın. Kolay gelsın,

  1. #11
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    ok.o saman şu komutları gireceksiniz,

    >enable
    #show running-config (burası privilege mod)

    bu komutu calıstırdıgınız zaman switchınızın uzerınde bulunan butun konfıgı gorebılırsın.

    Kolay gelsın,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  2. #12
    teknikfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    40

    Standart

    fatih kardeşim yardımların için teşekür ederim.Bundan sonra benim SE1 MİŞ dhcp havuzumun adı tabi bunun gibi 4 tane daha havuzum var şimdi ben se1 havuzundan ip alan kullanıcıların ip kiralama süresini 30 güne çıkarmak istiyorum birde bu kirlama süresi aynı serverdaki dhcp gibi değilmi yani kullanıcı örneğin 30 gün içerisinde sisteme bağlanmasa ip sini değitirecek yalnız sisteme bir kez bağlandığı andan itibaren 30 gün daha kira süresini uzatması gerekmi yo mu

  3. #13
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Switch ustunde hic kullanmadım ama lease olarak sureyı belırtebılıyorsun.Mantık olarak dedıgın gıbı 30 gun sure ıcınde baglanmassa IP adresı degısecek mantık sıstemdekı gıbı dusunuyorum ama ufak trıkler varmı kullanmadıgım ıcın bılemıorum yanlıs yonlendırmıyım senı.

    Kolay gelsın,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  4. #14
    teknikfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    40

    Standart

    bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan başta website yöneticisi olmak üzere desteğinizi bekliyorum

    iyi çalışmalar

  5. #15
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Alıntı teknikfatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan başta website yöneticisi olmak üzere desteğinizi bekliyorum

    iyi çalışmalar
    Arkadasim su L3 switchinin sh run cıktısını bi notepade kopyalayıp buraya yada text halinde siteye atabilirmisin oradan bakalım nerede sorun var. (iplerini değiştirebilirsin).

    iyi calısmalar

  6. #16
    teknikfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    40

    Standart

    Selam,

    ekran çıktısını istemişsiniz;

    ip dhcp pool net1
    network 192.168.2.0 255.255.255.0
    default-router 192.168.2.1
    domain-name poyraz
    dns-server 192.168.10.100 195.175.39.39 195.175.39.40
    netbios-name-server 192.168.10.100
    lease 3

    burda kiralama süresi 3 gün gözüküyor bunu 30 güne nasıl çıkarabilirim

    Acil yardımlarınızı bekliyorum

  7. #17
    teknikfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    40

    Standart

    Moderator arkadaşımdan yardım bekliyorum .

    yada mac adresi bilinen makinenin sadece ip kiralama süresini uzatabilirsem o da olur

    192.168.2.4 0100.1cbf.1b9c.1z Jul 23 2009 03:21 AM Automati

  8. #18
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    (config)# modda aşağıdaki komutları sırayla girmeniz yeterli olur

    ip dhcp pool net1
    lease 30
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #19
    teknikfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    40

    Standart

    Ghost Moderator arkadaşım yardımın için çok teşekkür ederim sayende istediğim işlemi gerçekleştirebildim.

    iyi çalışmalar dilerim.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok