Metro Ethernet
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Metro Ethernet

Telekom Bana 212.x.x.66 başlayan 212.x.x.126 olan 62 ip verdi telco sw den benim bağladığım sw bağladığımız zaman 62 ip ile internete çıkıyorum ben bu iplerin ikiye bölüp aynı zamanda birbirlerini

  1. #1
    teknik61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    4

    Arrow Metro Ethernet

    Telekom Bana 212.x.x.66 başlayan 212.x.x.126 olan 62 ip verdi telco sw den benim bağladığım sw bağladığımız zaman 62 ip ile internete çıkıyorum ben bu iplerin ikiye bölüp aynı zamanda birbirlerini görmesin istiyorum ne yapmam lazım....
    Konu teknik61 tarafından (01.07.2009 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    62 tane ne ipsi aldın nerden aldın public ipdenmi bahsediyorsun? ipleri yazarmısın biraz daha açıklayıcı bilgi veririmisin lütfen.

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Zaten size reel ip ler vermişlerdir 2 ye bölüp çıkartmak istiyorum ne demek anlamadım ?

    Bir tane 255.255.255.252 li maske verilen çıkış için kullanacağınız aracı ip diyebiliriz geri kalanları içerde(kendi networkünüzde) kullanabilirsiniz istediğiniz gibi
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    teknik61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    4

    Standart

    Alıntı Soul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    62 tane ne ipsi aldın nerden aldın public ipdenmi bahsediyorsun? ipleri yazarmısın biraz daha açıklayıcı bilgi veririmisin lütfen.
    62 adet ip var 212.x.x.66 başlıyor 212.x.x.126 gw leri 212.x.x.65 pc lere verdiğim zaman tek tek int çıkışım var ben bunların ikiye bölüp birbirlerini görmesinler istiyorum....nasıl bir sw hangi komutlarla sevinirim tsk

  5. #5
    teknik61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    4

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten size reel ip ler vermişlerdir 2 ye bölüp çıkartmak istiyorum ne demek anlamadım ?

    Bir tane 255.255.255.252 li maske verilen çıkış için kullanacağınız aracı ip diyebiliriz geri kalanları içerde(kendi networkünüzde) kullanabilirsiniz istediğiniz gibi
    manager ve misafir vlan yapıp bu vlana verdiğim ip birbirini görmesin

  6. #6
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Switch layer3 ise access-list yazarak birbirlerine ulaşmalarını engelleyebilirsiniz yada aynı şeyi router da yapabilirsiniz

    Farklı bir seçenek olarak da , private vlan yapısı kullanılabilir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    teknik61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    4

    Standart

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Switch layer3 ise access-list yazarak birbirlerine ulaşmalarını engelleyebilirsiniz yada aynı şeyi router da yapabilirsiniz

    Farklı bir seçenek olarak da , private vlan yapısı kullanılabilir
    sw layer 3 acces list nasıl yzrım

  8. #8
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    emre01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2010
    Mesajlar
    35

    Standart

    Lütfen yardım edin.
    PACKET TRACERDA Metro ethernet ile switchler de konfigürasyon yapmam lazım ama yapamıyorum.
    Bana pacet tracerda yaptıgınz örnek bi konfigürasyon veya bnm yapabilecegim bi konfigürasyon gönderirseniz çok sevinirim.ama metro ehternet ile olcak unutmayın
    Lütfen acil olarak yardım edin şimdiden tşk ediyorum yardımlarınız için
    NOT: Pacet Tracerda tpoloji 2 switch ve 2 pc olacak
    Yardımlarınız için tekrar tşk

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok