| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Aşağıdaki komutlar ile switcte fastEthernet 0/1 portuna bir mac ardesi tanımlamıştım. Fakat bu tanımladığım mac adresinin bağlanmasını istemiyorum, başka bir mac adresi tanımlamak istiyorum. Eskiden yazdığımı silip yerine yeni bir mac adresi nasıl tanımlayabilirim. ( yazdığımı mac i hatırlamıyorum ama gelip tekrar bağlanmasını da istemiyorum ) ne yapabilirim? Fikri olan varmı? switcha>enable Password: switcha#conf t Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z. switcha(config)#interface fastEthernet 0/1 ( 0/1 fastEthernet portu için ) switcha(config-if)#switchport mode access switcha(config-if)#switchport port-security switcha(config-if)#switchport port-security maximum 1 switcha(config-if)#switchport port-security mac-address ????.????.???? switcha(config-if)#switchport port-security violation shutdown switcha(config-if)# |
| |||
| önce sh run komutundan fast ethernet 0/1in konfigrasyonunun gösterildiği yere gel eski verdiğin mac adresi orada gözükecek. daha sonra fast eth. 0/1 interfaceine gel ve ; switcha(config-if)#no switchport port-security mac-address ????.????.???? bu komutla eski tanımladığın mac adresini silebilirsin. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|