Cisco 3500C Switch IOS Yedekleme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3500C Switch IOS Yedekleme

Merhaba Arkadaşlar; başlıktada belirttiğim gibi Switch den pc iye ios yedeklemeyi başaramadım. Win Xp üzerinde TFTP servisini çalıştırdım. Switch üzerinde gerekli port / ip ayarlarını yaptım fakat kopyalama işlemi gerçekleşmedi.

  1. #1
    uferik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Question Cisco 3500C Switch IOS Yedekleme

    Merhaba Arkadaşlar; başlıktada belirttiğim gibi Switch den pc iye ios yedeklemeyi başaramadım. Win Xp üzerinde TFTP servisini çalıştırdım. Switch üzerinde gerekli port / ip ayarlarını yaptım fakat kopyalama işlemi gerçekleşmedi. bu konuyla ilgili olarak ; switch ile pc arasındaki bağlantı üzerine yoğunlaştım. telnetten bağlanmayı denedim oda olmadı ki telnet ayarlarımında doğru olduğunu düşünüyorum. Emin olamadığım konu pc ye verilecek default gateway ve switch e " ip default-gateway" adresleridir.
    umarım açıklayabilmişimdir. Cevapları bekliyorum..

  2. #2
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Gatewaylerden bahsettigine gore bunlar birbirlerini direk gormuyorlar. Peki network altapisini yuzeysel olarak anlatabilir misin? O zaman daya iyi yardimci olabilirim.

    switchten pc' yi ,Pc' den swtich' i pingleyebiliyor musun? Hatta PC uzerinde firewall varsa onu disable et. Bu kopyalama islemine engel olur.

  3. #3
    uferik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Standart

    sahada olsaydım altyapı çok daha detaylı olacaktı fakat şuan sadece ofiste utp kablo ile pc ve switch arasında tek bağlantı var. sw den pc yi pc den sw yi pingleyemedim. denediklerim : sw in management vlan ı na verdiğim ip yi pinglemek, yine bu ip yi pc de gateway olarak tanımlamak vede sw de ip default-gateway komutuyla girdiğim ip yi pinglemeye çalışmak vs. hepsi başarısız oldu. bir yerde hata yapıyorum fakat bulamıyorum. tftp üzerinden kopyalama işlemini bu bahsettiğim telnet sorununu atlatırsam yapabilirim diye düşünüyorum.

  4. #4
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Telnet sorununu halletsende PC' de firewall devrede iken kopyalamada sorun yasayabilirsin.

  5. #5
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Switchlerde vlan1 default vlandir ve uzerinde daha once baska bir konfigurasyon yok ise butun portlar bu vlan' e dahildir. VLAN1 ' e bir IP ver.

    interface vlan1
    ip address x.x.x.x x.x.x.x

    seklinde.

    Daha sonra PC' yi bagladigin interface' i access moduna al. PC' nin GW' inide vlan1' in IP si verip deneyebilir misin?

    Bu arada PC IP' si olarak da vlan1 ' ile ayni subnette verip test edebilir misin?

  6. #6
    uferik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Standart

    tamam firewall sorun değil onu kapatırız telneti çözelim

  7. #7
    uferik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Standart

    packet tracer da söylediğin gibi denedim telnet çalışıyor
    sw vlan 1 ip : 192.168.1.1 255.255.255.0
    pc ip : 192.168.1.10
    pc gw: 192.168.1.1

    aynı ayarları gerçek cihazlarda verip tekrar denice. sonucu yazıcam teşekkürler.

  8. #8
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    switchınde vlan 1 interface ıne IP adresi ver.

    daha sonra switch üstünde

    (config)#line vty 0 4
    (config-line)#password ''istedğin password''
    (config-line)#login

  9. #9
    uferik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Standart

    Tekrar merhaba arkadaşlar, ilk mesajda bahsettiğim ortamı packet tracer da oluşturdum. sw'in default olarak gelen vlan 1 ine 192.168.1.1 ip verdim. pc ye de 192.168.1.2 ip verdim. sw üzerinde gerekli port ve telnet komutlarını girdim ve sorunsuz çalıştı. Fakat tüm ayararları harfiyen aynı şekilde gerçek Cisco 3500 C üzerinde yaptım. Pc nin firewallını devre dışı bıraktım fakat yineden telnetten bağlantı kuramadım. gözden kaçırdığım bir nokta var galiba ...

  10. #10
    uferik isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    8

    Standart

    Bu arada Switch modeli 3400C dir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok