Metro Ethernet
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Metro Ethernet

Merhaba, telekomdan metro ethernet baglantısı ofisimize çekildi, sonlandırması yapıldı fakat telekom başka bir işlem yapmadı switch başka biryerden aldığımız için. Edge-Core ES3526YA nasıl bir configure yapabiliriz bu switche

  1. #1
    Rooxy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    7

    Arrow Metro Ethernet

    Merhaba,

    telekomdan metro ethernet baglantısı ofisimize çekildi, sonlandırması yapıldı fakat telekom başka bir işlem yapmadı switch başka biryerden aldığımız için. Edge-Core ES3526YA

    nasıl bir configure yapabiliriz bu switche
    Konu Rooxy tarafından (22.04.2009 Saat 11:41 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Selam,

    Telekomun size vermiş olduğu vlan ve IP adresi tanımlamalarını metro etherneti sonlandırdığınız switchte yaptınızmı ?

  3. #3
    Rooxy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    7

    Standart

    merhaba,

    hayır sadece switche takıp gittiler hiç bir işlem olmadı.

  4. #4
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,


    turkavfatih ' in dedigi gibi, switchinizde metroethernet sonlandirmasi yapmak icin VLAN ve IP atamasi yapmaniz gerekiyor. Bunun icin telekom ' u n size vermis oldugu IP ve vlan bilgisi gerekli.

    Ornek kurulumu cisco bir cihazda;

    interface GigabitEthernet0/x
    //Burada belirteceginiz port, metro ethernet cihazda hangi interface' de sonlaniyor ise o olmalidir.
    switchport trunk encapsulation dot1q
    switchport trunk allowed vlan xxx
    switchport mode trunk
    switchport nonegotiate
    !
    interface Vlanxx
    ip address telekomun-verdigi-vlan-IP'si 255.255.255.252
    !
    ip default-gateway telekomun-verdigi-interface-IP'si
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 telekomun-verdigi-interface-IP'si

    Sizin cihazinizda direk bu komutlar calismayabilir. Buna benzer bir yapilandirma yapmalisiniz.

    Iyi Calismalar.

  5. #5
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Peki siz herhangi bir IP blogu satin aldiniz mi telekomdan?

  6. #6
    Rooxy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    7

    Standart

    telekomdan standart olarak 1 tane ıp verdiler, daha sonra extra olarak 128 adet ip aldık
    Konu Rooxy tarafından (22.04.2009 Saat 11:49 ) değiştirilmiştir.

  7. #7
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Telekomun verdiği IP adresini ve vlan yapılandırmasını switchte yapmanız gerekiyor.İrony arkadaşımız konfigleri örnek olarak vermiş ama cihazınız cisco olmadığı için komutlar aynı şekilde işlemeyebilir ama mantık olarak aynı.

    switch üstünde telekomun size verdiği vlan ı tanımlıcaksınız,IP adresini switche giriceksiniz,default-gateway tanımını yapacaksınız ve gerekli port altında encapsulatıon ve trunk yapılandırmasını yapacaksınız.

    Kolay gelsin,

  8. #8
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    pahalı bir switch olmuş
    255.255.255.252 maskesiyle verilen ip yi kullanıcaksınız çıkış için , diğer ipleri içeride kullanabilirsiniz , cihazın komut satırını bilmediğim için konfigürasyon olarak bişiy diyemiycem , ancak size verilmesi gereken bilgiler ip niz , default gateway , vlan id si
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    Rooxy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    7

    Standart

    merhaba yeniden,

    telekomun vermiş oldugu 212.xxx.xxx.2 nolu ıp ve 255.255.255.252 netmask olarak configure ettim sorun yok nete çıkış yaptık. yeni Ip blogunu nasıl ekliycem onda takıldım.

  10. #10
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,

    Bu swtichden sizin network' e bir baglanti soz konusu olacak sanirim. Hangi interface bagli ise, o interface' de bir vlan olusturup, bu vlan IP verebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok