Cisco 3560 Switch, Bantwith Sınırlama
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 3560 Switch, Bantwith Sınırlama

Merhaba arkadaslar, Mevcut 10Mbit metro ethernet hattım bu switch de sonlandırıp kullanıyorum, switch in baska bir portuna 1Mbit bantwith nasıl verebilirim?

  1. #1
    cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    5

    Standart Cisco 3560 Switch, Bantwith Sınırlama

    Merhaba arkadaslar,

    Mevcut 10Mbit metro ethernet hattım bu switch de sonlandırıp kullanıyorum, switch in baska bir portuna 1Mbit bantwith nasıl verebilirim?

  2. #2
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    TTden aldığınız vlanı 1mbit ayarlamak istediğin portta tanımlayın. Porta aynı zamanda rate-limit girin

    Kolay Gelsin

  3. #3
    cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    5

    Standart

    Merhaba,

    Rate-limiti 1Mbit için input ve output degerini bits olarak nasıl verebilirim?
    Konu cemal tarafından (08.04.2009 Saat 14:03 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Tam olarak ne demek istedin anlamadım?
    1mb in olarak değeri 1000000.sanırım bunu soruyorsun.

    Kolay gelsin,

  5. #5
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    int altina
    rate-limit input 1000000 256000 256000 conform-action transmit exceed-action drop
    rate-limit output 1000000 256000 256000 conform-action transmit exceed-action drop
    Carpe dieM

  6. #6
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    cagdas hocam 3560 rate-limit destekliyormu?Ben tam emın degılımde bizim yapımısdada edge switch olarak 3560 kullanıyoruz ama rate-limit destegı yok dıye bılıorum yanılıyormuyum?

  7. #7
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    ben rate-limit komutunu yazmıştım bende 3750 de denedim yokmuş. 7206 routerde sub int de denedim oluyor. 2960 sw de de olmuyor. am bir yolu vardır bir araştırmak lazım
    Carpe dieM

  8. #8
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    Alıntı Cagdas Yalman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben rate-limit komutunu yazmıştım bende 3750 de denedim yokmuş. 7206 routerde sub int de denedim oluyor. 2960 sw de de olmuyor. am bir yolu vardır bir araştırmak lazım

    2960 sw' de IOS 12.2(25) üzerinde çalışması lazım....

  9. #9
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Ben 3560 ta denedım olmuyor hatta 3750 de bende denedım cagdas hocam ondada olmuyor.Bende rate limiti 3825 ustunde yaptım onda sorunsuz calısıyor.ios yukseltınce calısabılır belkı denemek lazım.

  10. #10
    cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    5

    Standart

    Cagdas hocam merhaba,

    configi verdigin sekilde vlan 100 interface in altına girdim olmadı rate limit yapmıyor,yine 10Mbit ile downloada devam ediyor, 1Mbite bir turlu kısamadık ne yapacam sasırdım artık.
    IOS versiyonum:
    Cisco IOS Software, C3560 Software (C3560-IPBASE-M), Version 12.2(35)SE5

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok